Thursday, August 16, 2012

BONUS BALIK KAMPUNG

sikit ker banyak ker,tetap bersyukur...
Salam...semua,ada bayekkah ini hari?tak kan tak bayek kan?mao nyer mood bayek coz tetiber arini jalan raya pun tak bape nak jem...lengang jer dari pukul 8.30am,boleh landing-landing,kona baring pun mak tak kesah..heee....sampai kat opis kete pun x bape nak banyak macam bese..kalo ari biasa sampai main blocking-blocking lagik,dengan student yang sesuka hati nak parking kete kat staff punyer tempat,tapi skang suka atiklah nak parking mana pun,tempat kosong banyak lagik,x perlu berlanggar punggung,space besar- space besar ngeee.... korank yang dah bergaji ni dah dapat ker belum duit BONUSnyer,orang tua sayer tanya"awak dah dapat ke belum duit bonos?hehehe...kan kelakor jer bunyiknyer...Kira okaylah dapat bonus tahun ni,walaupun setengah bulan jer janji dapat yer dak?daripada langsung tak dapat...syukur jugaklah...sekurang-kurangnya lepaslah juga duit pasar lepas raya ni nanti.Pernah dengar tak lepas raya jer berputih mata sebab apa?sebab mengamalkan sikap boroslahkan... contoh paling ayu,ada sesetengah tu  tak ingat apa dah, beli yang tu beli yang ni,sampai lupa keesokan harinya nak makan apa...nak p kerja pun duit dalam poket dah xder,kang kene buka balik buku belanjawan..uhuhuhu...sadis betul..minta-minta dijauhkanlah dari sikap seperti di atas tu...(peringatan untuk diri sendiri)ecececeh....

Besok dah balik kampung  en.somi dah...xderlah jauh sangat pun..1 jam setengah jer kalo tak jem...area-area sepang sinun juga lalunyer...tapi litar sepang pun tak pernah masuk,ape kes?lepas ni insyallah kalau xder aral melintang jadi warga Lukut la plak hahaha...kan?mak pernah cakap dulu "tahi lalat kat tapak kaki ko tu besar,habislah ko jelajah jalan sana sini,",masa tu tengah slow pick up,ntah ape-apelah telahan orang tua kan?tapi skang macam mana puan?eh..eh..memang iyer la (angguk-anggukkan kepala) ke sana ke sini sayer duduk,pindah sana pindah sini..(eh..eh..tetiber teringat tuan rumah sakit ati la plak).tapi pusing-pusing kat negara malaysia terchenta jugaklah...kan? dah tadi budget macam pindah jauh duk jepun ke australia ke,cni jerlah pun...LOL..Departmen sayer ni famous amos dipanggil silent area...dah nama pun library kan?lagu-lagu raya x dipasang,kalo santak sangat nak dengar lagu tu,tu dia!harus amik earphone seorang satu  ker sumbat dalam telinga dengarlah sorank-sorank  lagu raya tu,mode raya pun mari ma...heee...
x perlu merempit balik kampung,pandu cermat jiwa selamat..


p/s:petang ni balik kerja,packing segala yang ada,tutup suis cabut plug,keselamatan itu perlu ada, selamat hari raya,dari kami tasha & ijai...

No comments :

Post a Comment