Posts

Showing posts from 2016

APTB

Asalam,tak jawab dosa taw..hehe..menjak ade ig,wcat,whatap culas nau_nau nak update belog kan?sedar dan x sedar anak pun da besar..mcm baru jer lahir tup tup da cecah umur 3 tahun da..god bless my son d only one,my bucuk encem..buah hati pengarang jantung giteww hehe..

Lately ni,macam biasa hujung tahun banyak nau cuti kan?xyah sesusah apply leave..dapat cuti direct 4 hari..xke hepi?kalo ada bonus lagi heppy kot..eh.:) ermm..actually tvh bosan nie,tu yg gigih juga update belog yg xde pengunjung nih hahaha..boley la,membahan ye dak..u wirte u read konsep dia..hehe..skang ni ramai yang wat bisnes kan?blogger pun ramai dah yang aku tengok wat business..blogger glemer boley la,sendu like me how?boliaow orrrr..hehehe..menyoping pandai la,nak buat duit harem..x geti..tapi kalo da start x henti henti plak bercakap..haha..tu yang en.somi cakap..mulut x geti diam haha..but aku pemalu,pendiam aper?muntah hijau katanyer hahahha..

Dari tadi,aku paksa anak aku tido,bg makan,susu sampai kenyang..xd…

HEPI@HAPPY

suka hati,happy,doon...itu jer mampu ku ucapkan..semoga hidup dan diri ini terus hepi dan bahagia...ngehh..
salam ceria

CAMEROON HIGHLAND BAWA MAMI JEJALAN

Image
Okay lar takat tu jer la percutian nyer,harap harap lepas ni ada rezeki lebey terjah penang plak yer..hehehe..
byee...

REUNION RAYA 2016 PD KE MELAKA

wee..sejak dua menjak nih badan rasa bisa sakit semacam jer..minggu lepas urat belikat,sedu sedan nangis tak boley bangun dari katil...nak pakai baju pun payah..bila jmpa doktor,dia cakap aku terlalu lama duduk dekat kerusi n guna komputer pun yer..so postur duduk pun tak betul..mungkinlah agaknyer..dalam tak sedar kita telah mencederakan postur badan kita...betul ker ayat aku nih..hakakkaa..satu satu penyakit datang..dari migrain,resdung now paling latest asma pun dah ader...eh manja sangat badan nih..ternak penyakit ajerrr..tak boley jadi nih...harus cari suplement yang boleh menguatkan sistem immunisasi tubuh badan giteeww..
 Raya jer,abes bedal makan itu ini,pantang apepun takder..seee...how bad i am..lepas tu merungut...why i sakit itu,why sakit nih tetiba ader..serious aku syak pun pemakanan yang tak betul penyumbang paling besar kepada penyakit aku nih..

Okay,demam raya pun tak abes lagi nih,kawan en.asben ajak reunion ke melaka..jangkanyer 3 rumah jer nak pergi...tetiba jadik …

KELABUNYER RAYA

Image
Assalamuailakum,haloooo..(.angkat-angkat tangan) macamkan YB pencen..kah..kah..kah..masih cotiii lagi ka kawan?aku da start kilija  ari senin dah pun...jalan pun x jem..best...besttt..bestt...musti korank still bercoti lagi kan?mood raya lagik...masuk kijer ari senin,pala pun ting tong..ngantuk manjang kat opis..nguap x usah cakaplah..entah keberapakalinyerlahhh....hahahah...nganga mulut..sib bayek xder langau  masuk mulut hahahhaha..gilllssss..

okay..fokus..raya tahun ni,kami sekeluarga hanya beraya ala kadar sahaja..raya kedua,terpaksa balik klang,sbb pak usu belah asben meninggal..jangkanyer pas maghrib nak kuar beli kek boboiboy si kechik tu..last-last tundalah...kami tunggu waktu isyak baru gerak ke shah alam..kami merempit..walau gerak lambat tapi kami sampai duluannn...prestasi waja amat memberangsangkan...hahhaha puikkk...esoknyer segala urusan pengkebumian diuruskan dengan segera..ralit dari tadi perut menahan kelaparan..ku rojer en.asben belikan makanan untuk orang yg kat um…

TEROBEK MEMORI DAUN PISANG 2015

Image
Alooo...ini adalah  pica terobek jalan-jalan makan angin kat melaka & ada juga selitan pica lain yang aku lupa nak storykan...arini mood malas nak menaip..pembawakan budak ke apa nih..ehh...





okeyyy...jalan citer dah abes..bye...

PINDAH

Hi!,hawau youuuu....ada kene tiket ka ini hari?astaga...hahahhaa...scroll mata hang semua p atas,x usah dok juling sangatttlah...hihihi..nampak tak perkataan tu?ha tu yang ku kalut nak kemas barang-barang ni,kotak pun tak cukup...barang aku lar yang lebih-lebih  tu...pening orang tua tu tengok..aku macam biasa lar buat muka terkejut...taktik sangattt...huwaaaa...kenapa banyak sangat baju seluar ni hawau....aku bermonolog sendiri...psiko sangatttt..takkan nak buang?kaya sangat tu hahahah...nak bagi ke orang macam tak sesuai jer jer..jer...eh...pitam plak rasa nak pikir..kalo buleh nak rumah tu biar nampak kosong,senang ckit anak aku lari maraton ker balapan ker kat rumah tu...tapi iooolsss serammm...ok.tingkat paling atas sekali..bumbung berdek...betul ker ayat aku nih..kalo bumbung simen aku tak takoiiittt..hahahha..banyak songeh plak nih...hahahahha...lantok lar...

Malam kang kemas lagi..yang da tak elok buang lar...takkan nak perap lagi buat tukun...tukun timbul ikan xper jugak...ke…

HUJAN VS PANASNYER PERASAAN

Helooo...anybody here?kohkohkoh...berangan okey...rumah ni dah lama bersarang sama juga dengan entry kat atas ni HUJAN?eh macam tak kene jer...jer..jer..eh aper aku merepek nih..hahaha...okay nak citernyer musim elnino pun dah berlalu,masuk bulan may jer manjang hujannn kan?..but syukur alhamdullilah tak payah nak hadap cuaca panas..Lagi beberapa hari jer dah nak puasa,korank dah ganti puasa lommm?
Aku macam bese,da abes ganti   takot lupa...eh sekarang ni pun banyak benda lupa.lupa letak kunci,lupa parking kete kt mana la?eh terok sangat kelupaaan aku nih...huwaaa mak tolongggg...

Tahun ni adalah tahun yang paling mencabar bagi aku,tahun yang penuh dengan tekanan yang bukan disebabkan masalah  yang aku cipta sendiri...aku dikelilingi oleh manusia yang tamak.eh marah sangat bunyiknye nih hahaha... .helpppp!!get me out of here!!. bukan semua yer hehehhee....Itu yang dinamakan ujian...kene la redha dan berfikiran positif...aku terima cabaran itu,mungkin ada hikmah di sebalik permasalaha…

PERANGAI DAN ANGGAPAN

wadehh...masok citer baru jer...trus entry sepi.. hahahaha...sepi nau sunggguh ni...jangan kesepian sudehhh...
nak karang apa pun tak tao ni...masuk pic pun like tutttt... jer pc ni...da season gitu lar...
macam-macam benda nak citer dalam ni,tapi  tak tao nak start dari mana doluuuuu...
okeey...macam ni..

SITUASI 1
Bergroup whatapp ni memang bagus...boley mengeratkan tali silaturahim di antara satu sama lain..
dalam phone aku banyak group yang dicreate..termasuk la dgn family,opis,member-member sekolah menengah..dan seangkatan dengannya..

Benda-benda global ni,sape yang tak nak involve kan?kalo la mak aku reti baca...rasanyer mao dia juga ada phone seketul hihihi...tapi bila bergayut phone dengan dia...manjanggg la cakap" tinge mak panasss ler...xle cakap lama2 dalam phone"...katanyer...hehehe..so itu terpulang pada hak  masing-masing...nak  gunakan secara betul atau sebaliknyer...
situasi akan jadi panas bila ada sorang dua yang tidak reti nak hormat orang or perlekeh orang…

KESIHATAN

Vavavavavassss...terus masuk topik kesihatan,almaklum skang ni group whatapps ramai nau org kije misi kan??now aku dah batuk hampir sebulan,ubat batuk pun da nak abes,tapi still aku batuk like kerbau tua...sesak jer rasa nak napas,semput jer macamkan dah berlari 100meter,layaknyer...hehehhehe..
Umur dah meningkat ni,macam tu la selow jer nak sembuh.minum air limau dah,makan ubat doc.dah,now ada plak nampak kat status fb member,jus nenas campu halia...eh kalo la bley sembuh,minum yg xle nak telan pun aku gigih juga tao...ni asyik batuk jer siang malam,nak terkincit kincit jer rasa...ni pun sebab berjangkit.dari asben ke aku,dari aku ke anak...arrrr gitu cukup package nyer...last-last semau dalam umah pun batuk bersilih ganti...kasihan syngguh kami kan?:(.ni semau dugaan untuk mrnghapuskan dosa-dosa kecil.so haruslah redha kan?

Td kat blog peejburhan de buat sale la,so aku grab one set elfie rm100+freegift cleanser 30ml lagik...suka la aku kan?now pakai kaylena,BUT aku tak suka la mistu…