Posts

Showing posts from April, 2013

BESDAY...

Image
pepagi subuh lagik,en somi dah wish hepi besday...pepagi subuh mana la ada kek la yerk?ngee....sengih n tq ajer ucapan aku kat dia...dan begitu juga kengkawan yang wish. . ... tq yerk...aarr..yg kt bwh ni wishes from my company...tq lah jugak..:)

BIAR HINA DI PANDANGAN MANUSIA,NAMUN MULIA DI PANDANGAN YANG ESA..

Suatu hari seorang penceramah terkenal membuka seminarnya dengan cara yang unik.
Sambil memegang wang RM100, dia bertanya kepada hadirin,

“Siapa yang nak duit ini?”.

Kelihatan ramai penonton angkat tangan menunjukkan ramai yang minat.

“Saya akan berikan ini kepada salah seorang dari anda , tapi sebelumnya perkenankanlah saya buat ni dulu.”


Dia berdiri mendekati hadirin. Wang itu diramas-ramas dengan tangannya sehingga renyuk.
Lalu bertanya lagi,

“Siapa yang masih mahu duit ini?”
Jumlah tangan yang mengangkat tak berkurang.

“Baiklah,” jawabnya,

“Apa jadinya bila saya melakukan ini?”

Ujarnya sambil menjatuhkan wang itu ke lantai & melenyek-lenyekkan dgn kasutnya. Meski masih utuh, kini wang itu jadi amat kotor,lusuh dan amat renyuk.

"OK, sekarang masih ada yang berminat?”.
Tangan-tangan yang angkat ke atas masih tetap banyak.

Hadirin sekalian, Anda baru saja menghadapi sebuah pelajaran penting. Apapun yang terjadi dengan wang ini, anda masih berminat kerana apa yang saya lakukan tidak akan m…

MALAIKAT KECIL YANG DINANTI

Image
Membeli barang keperluan bayi memang sesuatu yang seronok dan comel sangat..comel ker?comel lagi kakton hahahaha....macam biasa aku bab-bab beli barang keperluan baby nih tak seberapa terror  so aku dengan en.suami pun mengajak mak mentua aka P.A.kami untuk memenuhi misi kami tuh..heeee...misi kami tercapai juga.."beli baju ckit-ckit jer dulu..sbb baby kan cepat membesar..itu saranan mak mentua vogue aku..aku okay kan ajer...wala...abes jer shopping,maka en.somi pun mula membayar kat kaunter...time tu aku pun terlupa nak cucuk duit konon nak  share bersamalah...alhamdullilah..en.somi dah settlekan semua...save pulus aku kan?ini jerlah pun citernyer...