Posts

Showing posts from February, 2014

PROGRAM DI HARI JEMAAHAT.

Image
Salam jumaat semua..bertemu kembali kita dalam rancangan...eh ape ke merapu ni..=)
okay dis week memang program mencanak naikkkk...arini punya program dari pukul 8.30am sampai pukul 12.00 tengahari adalah di bawah kelolaan scha program...program memang cantek la x kaco ari cuti...time ni plak student cuti...dan sedang elok la..untuk aku yang kesunyian kat opis ni....mih..mih..mih..


okes.. back to the programme itu tadi kami diberikan kepada 20 kumpulan..aku dapt kumpulan 16..campur la dengan lecturer..maka 4 orang untuk satu group..so tema dia macam explorace la ko kena sumpit belon kat stage tu n get the apa jenis masak kumpulan ko dapat.so kumpulan kami kene masak ayam percik if tak dapat bahan sebab fail baling bola ke dalam mangkuk kene joget chicken dance..kuek..kuek..kuek..kuek..goyang buntut semua ada hahahaha....serious best lar..=) so bermula la pencarian itu dari check point ke check point yang len...settle semua..so mari la kelentang kelentung ke dapur masakan chef...sesi p…

APALAH NI...

Dah dua hari dah aku makan ayam penyettt..sib bayek muka pun tak penyet or penyekkkk..hahahaha..
selalu kalu, naik muakkk jugaklah...ni karanggg.student cuti so opis pun naik lengang..jadi lagi besttt la sangat duk sorank-sorank kat opis  nih plus aku ni jenis penakut tahap dewa punya....masuk ari pertama xder benda,masuk ari kedua..pun okayyyy lagikkk...masuk ari ketiga arinilah....huhuhhhu...mak takoootttttt..T_T
boley plak time aku nak solat zuhur tu  rakaat ke 2...bley plak 'dia' duk ketekk..tek...tek..tek..main keyboard tu...oh..nooo....what the hell is dat...argghhh.."abeskan ajer lagi 2 rakaat lagipun siang lagi ni."getus hati kecik aku ni...budak-budak memang ada sorang dua kat belakang...terus set mine macam tu...da abes semua terus aku bangun jengukkk..dengan tak buka telekungnyer....xder benda pun...tapi aku macamkan still terngianggg-ngiangg lagi bunyi tu kat cuping telinga nih.....

walaupun time rehat aku masih lagi bersisa setengah jam..tapi aku rela bu…

APA PUN BOLEY...

Eh....lama plak tak berupdate blog nih..sebab rutin harian  lebey kurang sama jer...everyday  is almost the same thing im doing..cuma dis saturday..ada fam.day..theme  funky wet...game banyak guna air lah ni..
harus bawa spare baju..bajet-bajet nak bawa anak pun x boley ni..apa pun x boley...weather is not very good at this moments..tapi reunion en.jai and d genk also the same day..so aku x baliklah. xle nak join..maybe next time yah babe.....owhh..2 weeks x jumpa nih...ada bibit-bibit anak aku bley lupa kat aku ni karang....cebik-cebik sebab ingatkan sape plak nih..?sebab skang kan dah pandai cam-cam orang dah...yang botak dia xmao...cebik memanjang...mungkin look scarry kot pak andaknyer tetiber potong rambut botak...pak dogol ker ape ni kan..?hahahahah...serious nak pitam..

okay...lately ni aku rasa macam sindrom malas nak masakkkk,sebab mungkin duk sorank...plus masak takut tak abesss..n buanggg..bazir tak?kalo dah panas berkali-kali mana mao lagi tekak aku ni nak terima..seriousl…

PENCARIAN MAKLUMAT

Image
Semalam tak duduk lama la kat opis sebab tengahari ada aktiviti infohunt kat smk tengku ampuan jemaah.
so after lunch kat dhiafah, berkejaranlah kami berempat ke sana..aarrr..tak ingat jalan..waze kan hadooo...=)
less than an hour sampai la d sinun...agak tercorot sedikit berbanding sekolah len yang memang akan nampak di tepi jalan...tapi disebabkan sekolahnya agak rapat-rapat jugaks maka senanglah juga pencariannya...SMK TAJ kami dataaannggg...!!! eh over..=)

Okay da settle semua,budak-budak pun dah faham aktiviti dia camner...so pencarian pun bermula...11 group kesemuanyer..all sporting dink donklah...kreatif dengan pelbagai nama kumpulan..cikgunyer pun peramah...so abes dalam pkl 5 suku cam gitular....aku bajet cam jem la sebab bandar klang kan sinonim dengan jemnyer..but agak terkejut jugak lah sebab perjalanan agak lancar takat sekat ckit-ckit tu beselar..so sampai opis lam pkl 6 gitular..sap-sap soiii....begitu ajalah citernyer...aaarrr..ada sedikit selitan candid pic yang diami…

MAKAN ANGIN KUAR ASAP

Aku ni dah lama tak mandi laut..minggu lepas apa mimpi laki aku panggil naik bot, sajer nak round dekat-dekat.. katanya...dah la masa tu dah pukul 7 petang dah..aiiissshhh..biar betol ni?ker aku salah dengar?
aku:bang,napenyer..nak ajak naik bot ker?
hubby: aahh lah,jomlah cepat..dah pukul bape dah ni?
aku:aarrr yerlah,eh..iqram pun ikut sekali ker?
hubby:ehhh..iqram xder hal.,.okay....takut maknyer jer takut.
aku:ceh...takat duduk dalam bot apedehalllkan?
hubby:okay..kita tengok..=)
aku:aaarrrr xle caye ni ..mesti ada muslihat nak kenakan aku ni...
eh...jangan berani-berani tao,aku pegang iqram ni kang terlepas plak nanti..
hubby:eh..xderlah...cepat la naik...hegeh-hegeh..kang kene tinggal..

Aku terus pijak tangga kecik bot tu ker ape yer nama?...aarrr...bantailah...eh..terlupa anak plak..
anak kat kakak ipar,nganga mulut dia tengok aku sebab over ker aper kan..=) terus aku suakan tangan amik dia bawa naik ke dalam bot..mak mertua aku?
hahahaha..x bley tahan...abg aku memang suka daj…

OUR DAY

Image
Owwhh my gucchieee..dah ari jemaaahat dah...=) senyummm harus terus ker telinga..senyumlah...senyumlah...ahai..cik mek molekk...silap aribulan tembus kedindinggg...terus..
arrr lately ni ramai sungguh yang risaukan? dek sebab cuaca yang tak menentu..masuk bulan feb ni jer panas dia len macam..tang tidor malam ,biasaaa..berselimut..dan skang ni dah tak berselimut dah...campak tepi, dah dekat nak subuh baru gagau cari selimut..eh..tarik selmut?x solat subuh ker ape ni?after solat subuh bley tido balik..seeloknyer x elok tidor balik tapi dek berjaga tengah-tengah malam buatkan susu anak ker apa ada la a bit excuse tu =)

that is our day;
setiap orang akan ada ari-ari yang sungguh mencabar jiwa dan raga..macamkan malam tadi planning nak ker uptown damansara.teringin nak makan omelet oyster macam yang blogger lieyalatif buat tu tapi dia punya tak taruk oyster,serious sedaapp dan ranggup..eh.stop, nak citer pasal hari kita orank nih.okay.
tetiba kete rosak sib bayek abang polisi lalu dan tolo…

IMAGINASI...

Image
hoooihh...rindu betul lar kat anak aku yang sorank nih...ape lar yang dibuatnyer pepetang nih?...kalo tak jalan-jalan memang bukan anak aku la kan? =).sib bayek la atuknyer rajin bawa jalan-jalan..takat pusing taman pun jadik, if rasa borink dah pusing taman,kona la ke pantai plak...im shhorrryyy iqram..(slang korea) mama mu ini x ghetii lagi nak bawa kete...sindrom takut bawa kete tu kuat sangat even da der lesennyer pun...makan tahun dah pun...ker kene minum air penawar nih bagi berani ckittt...hahahaha...pitammm..

baru ari rabu ker arini?aku ingat dah ari jemaaahat dah..hahahaha...ari jemahaat jer ingat nak balik PD..kan?kemainnn lagi...asyik pandang jam jer biler nak balik ni...arrrr...gitu la situasinyer biler berjauhan dengan anak nih...serious tak suka selfieee...sebab aku jenis suka borak-borak...imaginasi pun agak tinggi...
teringat dulu masa tengah alahan..dalam bilik air aku bley bercakap dengan semut..hakejadahnyer kan?...curious sungguh laki aku terus ketuk bilik air"…

MY LOVE FROM THE STAR

Image
dah lama dah stock ephyra aku abes...nak order lagi tapi boluiiii woooo...pentingkan yang mana penting dulu...skang punya duit macamkan besar...amount jer la besar tapi skang aku cakap ngko...rm100 serious x cukup okay...beli barang anak x sampai 5 item ko dah cecah rm100...itu baru pampers and susu...belum lagi shoping barang maknyer..yang suka mentekedarah...barang dapurnyer...barang yang sekelian alamnyer...=) sabit lar aku terus rasa nak pitammmm..sebab x cayer semuaaaanyer mahallll...so duit pun nampak cheapppp sanngaaattt!..

Bukan aku sorank jer yang mengeluh bila isu ni dibangkitkan semua orang lah...tak kira la sape-sape pun.
mengadulah kat mana-mana pun..blog ker... twitter ker..instagram ker...fb ker..,.baca jer la.. seribu satu keluhan.. lagi satu.. mujur la kalo tetiba ada stesen tb nak panggil ngko dan tanya pasal apa ni rupa nak mati jer sebab barang naik harga ker?..manusia juga yang create tapi manusia juga yang buat benda naik turun harga ni kan???ada pahaaamm?...str…