Posts

Showing posts from 2013

ENTRY TERAKHIR BYE..BYE... 2013,HELLO TO 2014!

Image
Anyway im juz to wanna say hepi new year 2014!...berjumpa lagi kiter di tahun baru...dengan harapan ada sesuatu perubahan yang positif dalam diri kita semua....salam untuk semua...muuuakkksss!..






7 Reason katanyer..why Bother...

Image
Happy Monday..

salam youoollss..tak tao lar tetiba jer copy benda ni tadi dr blog axaniza,kata pujangga ni mengingatkan aku agar sentiasa positif dalam sesuatu perkara...bila aku type +ve tu kan banyak giler error okay,hah!..faham disitu....banyak laluan yang negatif tapi aku dah spraykan dengan perfume playboy(anak buah aku giler perfume nih) agar laluan itu menjadi positif dan hasilnyer memuaskan...why bother kan?diva and superstar sangat...:) keep calm seat back n relax..enjoy the performance...stay tune...


DINNER 2013 AT SETIA ALAM CONVENTION CENTRE..INFINITE...

Image
Tak tao nak citer aper a bit blurr...tapi yang pasti ..nak lantingkan pic dinner  kat setia alam tu ala yang sama jer tempatnyer dengan che ta tu...(juihkan bibir anda) hahaha...lempang x pasal.....papepun..balik keje nih p dating dulu la kat rumah abang kat srimuda 25 sebelum itu mummy fly balik ke kuching...miaaaoooowww....hah gitu...tahun depan tunggu kamek sekeluarga hokey....layan jer la pic kt bawah ni motif?



MACAM CLUMSY JER

Image
Aku  kan, kalo makan ker minum ker,kalo tak tumpah makanan tu x sah...aku pun tak  taolah..
dah puas kot lemah lembut amik perlahan-lahan makanan tu masuk mulut bukan cemolot yer,sekeh kang x pasal, pun still jugak ada yang tumpah sesikit.

sib bayek ckit,kalo depan my sis vero mesti dia cakap aku clumsy,lepas tu aku coverline dah nak jatoh nak wat camner."tetiba ader makhluk len kot nak makan sekali",.wah..tetiber selit nama adik beradik,nampak sangat aku rindu woo..sama korank...kang ada rezeki aku baliklah...masa tu si techik pun da 11 bulan rasenyer...motif sangatkan nak balik kampung, alangkan sangatt...

Dah nak masuk penghujung tahun ni,lately kerap hujan..kalo da kerap sangat, harga ikan pun naik..
macam semalam, beli ikan keli sekor yang dah siap digoreng,amik ko rm3...terkedu aku kat situ.sib bayek x pitam...sebab setao aku yang kekadang jer p pasar basah,rasanyer rm6 kot dapat la dlm 8 ekor kot rasanyer aritu..kalo silap bayek korank betulkan ..x bayek cakap belakan…

PLEASE..PLEASE..DUN SIGH...

Image

KELETAH-KELETUP SI TECHIK..

Image
Cuti dua hari ni dimanfaatkan untuk bersama anak.Dalam seminggu dua jer mesti ada si techik ni dapat akal baru,and now he dah start geram-geram plak kat sesape la yang agah-agah dia ke then tetibak nyaring jer bunyi dia menjerit...for the first time im gonna shock already bcoz yaler tetiba dia genggam tangan dia n make geram-geram bcoz dia punyer kak su dok  gentel-gentel bantal busuk kat hidung dia..n reaction dia macam "what a life?da tarak keje ker,??"hahahaha..lawak jer ruper..kang ku share la pic dia kat bawah nih.aku jenis malas nak menaip,tetiba jer rasa sendu plak arini kan?





10 PERKARA KE @ DAH LEBIH?

10 perkara yang saya tahu pasal awak 1.awak baca text ni.
2.awak manusia.
3.awak tak dapat sebut huruf 'p' kalau bibir awak tak bersentuh..
4.awak baru saja try buat.
6.awak ketawa sendiri..
7.awak senyum dan awak tak perasan no.5 takda.
8.awak cek kalau ada  no.5..
9.awak ketawa sendiri sambil tersenyum.
10.awak mahu share text ni supaya kawan-kawan awak kena sekali awak awak awak awak awak awak awak awak awak awak awak awak awak awak awak awak awak awak awak awak 
11. awak memang malas untuk membaca semua perkataan di atas.
12.awak tak perasan saya ada tulis awek.
13.awak terus cari perkataan awek,sebenarnya takde pon.
14.awak sudah terkena! :D
15.awak share la biar kawan-kawan pulak terkena. takkan nak terkena seorang je..

KELETAH SI TECHIK

Image
Kemain lagik bhoodak techik nih ,dah ku dudukkan dia kat situ,terus senyap,tegak n keraskan badan dia..dah kenapa nih iqram?hahaha..lawak betol lar...cemas, sebab dapat seat car baru,memula jer cemas cuba tengok kat bwh nuu...




Kemain excited lagik..,what say u iqram?errmmm..errmm...aarrrrkkk...



heeyaaahhh..heeyaahhh!...arrrkooo......(translate la korank maksud dia tu)heee...


Dah borink agaknyer...carik game len plak,mulut dok genyeh-genyeh...safety belt tu kemain banyak lagi air liuq dia






































DUNIA SEKARANG...TAKUTNYER...

Image
Kejap tenggelam,kejap timbul rasa nak update belog nih,kekalo aritu  rasa rajin nak menulis n ada entry yang nak diupkan barulah nampak hidup blog ni, n baru nampak batang hidung tuannyer hahahaha...gitu :)
errmm..bebaru ni mesti korank ada baca paper kan,eeii..serious takot la kan?dah kenapa yer dengan dunia skang nih?shoot sana..shoot cni,bunuh sana bunuh cni...dah macam game ps3 la pulok..adeh.lagi. .ngeri kan?...tak sama macam si tegar ni "dolu-dolu ku menderita,sekarang aku bahagia.."ha nampak?kekecik macam ni ada talent nak majukan diri dia,dari susah sampai la ke senang..yang bebesar plak?besar jer otak tarak,buat jenayah x agak-agak,x der hati perut..nak senang jer..mao duit,tembak-tembak,malu la ckit bebudak plak yang lagi pandai....eventhough nyanyi tepi jalan jer,n lastly diangkat dan disanjung plak skang ni...masih terngiang-ngiang lagi kat cuping telinga ni anak buah,ker anak sedara ke nyanyi lagu femes amos dia nih "dolu...dolu....,ha..korank sambunglah pl…

Lagenda Budak Hostel (2013) Low Quality | Full Movie Online | BiaqBetoi!! Full Movie Online!

SIHAT BERSAMA EPHYRA

Image
Terasa badan ni dah tua hahaha...senget sana senget cni..baru-baru ni terkehel plak,,makk ai..sakitnyer tengkuk..nak pusing pun punyalah payah..baru 2 minggu masok kejer dah menceceh MC 2 ari plak tu...sampai skang nih sakit lagik...kalo ikutkan pantang lagi, xler buat keje renyah-renyah ni..tapi kalo dah rumah nampak serabut berhabuk bagai ,tangan pun gatai duk sapu sana cni,lap sana cni...sumpah kengkonon badan tuh dah kuat amik ko....dah terkehel leher tu... Dan biler dah rasa badan tu x sekuat dan segagah dulu eceh  segagah plak hahaha..mula la me kelam kabut menggoogle search produk yang boleh menguatkan sistem immune badan me ni...hasilnya...(BUKA MATA BESAR-BESAR)

Me terpikat atau senang citer la jatuh hati kat produk ni..mana-mana belog yang selalu me baca tu ada jer citer sakan pasal produk nih...LARIS  macam pisang goreng katanyer,so bila aku review balik produk nih macam kagum sangat dengan kulit muka mereka yang menggunakan produk ni..yang mana letih buat keje,kulit kusam …

PRODUK APEKAH?

Semenjak dua menjak nih banyak sangat produk kecantikkan tak kira la yang advertise kat laman sosial ker,paper ker,blog ker @ mana2 laman yang boley mempromosikan tentang khasiat dan kebaikan produk yang mereka guna..me? after bersalin ni senang sangat kene serangan gastrik..kalo dedulu lapor bley tahan lagik tapi skang perut x boley kosong ckit mesti dah rasa senak kat uluhati lar,tulang belakang da mula menyengat la rasa sesak nafas pun ada...tapi me x rasa lapar pun.agaknyer angin kat badan nih banyak lagiklah rasanyer...nekad nak berurut balik pasni..aritu patutnyer... tapi bley plak after pantang tu terlupa amik no phonenyer(bidan urut)..kene la minta balik kat jiran sebelah rumah(coz dia rekemen)...kurto betul lar...:)

peningkatan umur nih harus kene ada produk yang menyihatkan badan kita,ditambah plak dengan tanggungjawab yang bertambah..arrrkkkkooo..jawab iqram..tagline me punyer anak..kolagen pun da banyak hilang..yelah kalo tak silap umur 25 ke bawah kolagen tu maintain lagi…

MISS BHODAK TECHIK..MANA DIA NI?

Image
Dah lama sangat belog nih x berusik,me nak menaip pun macam tepu jer otak nak karang cite aper plak dalam belog nih...musti korank terpaksa baca @ buat-buat baca belog me ni kan? gahhhh..lah...aper nak citer yer?...Arini baru masuk keje almaklumlah dah 2 bulan cuti bersalin,macam pening pun ada,biasa ada bhodak techik kat sebelah duk agah-agah dia,"mana dia ni?",itu la ayat paling mahal kalo me agah-agah bhodak tomei nih....tak senang duduk rasanyer dia xder kat sebelah,begitulah rasanyer bila dah bergelar seorang ibu...dedulu bolehlah nk p mana-manapun ok set jalan...skang kene bedek anak dulu,lambat tinggal gah..lah...mana nk tinggalnyer..ada sedikit tatapan gambar untuk si bhodak techik nih...hee..rasa rindu jer baju dia me kidnap satu buh dalam beg siap-siap,ada tak para ibu-ibu,bapa-bapa yang buat macam me buat?musti ada punyer...time tido memalam cium dulu baju tu baru lena tido hahaha..x psiko ker.?.normal la kot tuh..

Sakit pulak kepala me pas makan nasi ayam kukus,a…

PERKEMBANGAN FETUS- HAMIL 36 MINGGU

Image
Bayi anda masih menambah berat badannya - lebih kurang 28 gram sehari. Beratnya hampir 6 paun / 2.7 kilogram dan panjangnya 19 inci / 45 sentimeter dari kepala ke jari kaki.

Anda mula merasakan tekanan di bahagian bawah abdomen anda dan juga sedar yang bayi anda sudah mula menurun. Ini diberi nama lightening iaitu peringanan, atau engagement iaitu penurunan kepala bayi; dengan ini paru-paru dan perut anda terasa lebih lapang - bernafas dan bermakan-makan akan menjadi lebih selesa. Namun begitu, perjalanan anda semakin kurang selesa - sebilangan wanita melaporkan yang mereka merasakan seakan-akan bayi hendak terkeluar. Juga, anda akan terasa seakan-akan sentiasa hendak ke tandas. Sediakan nutrisi yang diperlukan di masa penghujung ini dengan panduan makanan sempurna kami.

Berita baik ialah bahawa menjelang akhir minggu ini, kehamilan anda sudah cukup bulan dan anda akan melahirkan bila-bila masa. (Bayi antara 37 minggu dan 42 minggu dianggap cukup bulan - bayi yang dilahirka…

Nasi Ayam Berdarah?

Image
Tajuk tu bikin lu saspen tak?Nasi ayam berdarah?Accident vegetable  ni semua berlaku gara-gara kat tompek kojo eden nih ada satu kedai makan yang baru dibuka.Baru arini jer pun kedai makan tu dibuka untuk orang ramai..Pepagi tu aku dan kawan aku da mula menapak kat kedai tu..haus punya pasal...so aku pun order la teh ais bungkus..not bad la..cuma terlebih ais kot jd tawar ckit...errmm..so dalam ati tu kekonon senang lar pasni xyah p kedai jejauh mcm kedai lebai tu,eventhough diakui makanan kat lebai tu sodap..tapi nak menapak kat ctu mak ai...rasa macam jauh jer...dah la tengah sarat plus berat kan?heeehee...Okay back to the topic no kona-kona...

Lunch hour  tu kengkonon nak beli kat ctu ajer la..da alang-alang kedai dekat dan depan mata jer pun..ayarrrkkk tetiba tertengok tulisan tangan kertas A4 lagik kat kedai tu "NASI AYAM BERDARAH RM4.00".Tetiba rasa dah x syok..memang ada kawan 1 opis ckp kat kedai baru ada jual nasi ayam berdarah so cancel la dorank nk p beli makan k…

BESDAY...

Image
pepagi subuh lagik,en somi dah wish hepi besday...pepagi subuh mana la ada kek la yerk?ngee....sengih n tq ajer ucapan aku kat dia...dan begitu juga kengkawan yang wish. . ... tq yerk...aarr..yg kt bwh ni wishes from my company...tq lah jugak..:)

BIAR HINA DI PANDANGAN MANUSIA,NAMUN MULIA DI PANDANGAN YANG ESA..

Suatu hari seorang penceramah terkenal membuka seminarnya dengan cara yang unik.
Sambil memegang wang RM100, dia bertanya kepada hadirin,

“Siapa yang nak duit ini?”.

Kelihatan ramai penonton angkat tangan menunjukkan ramai yang minat.

“Saya akan berikan ini kepada salah seorang dari anda , tapi sebelumnya perkenankanlah saya buat ni dulu.”


Dia berdiri mendekati hadirin. Wang itu diramas-ramas dengan tangannya sehingga renyuk.
Lalu bertanya lagi,

“Siapa yang masih mahu duit ini?”
Jumlah tangan yang mengangkat tak berkurang.

“Baiklah,” jawabnya,

“Apa jadinya bila saya melakukan ini?”

Ujarnya sambil menjatuhkan wang itu ke lantai & melenyek-lenyekkan dgn kasutnya. Meski masih utuh, kini wang itu jadi amat kotor,lusuh dan amat renyuk.

"OK, sekarang masih ada yang berminat?”.
Tangan-tangan yang angkat ke atas masih tetap banyak.

Hadirin sekalian, Anda baru saja menghadapi sebuah pelajaran penting. Apapun yang terjadi dengan wang ini, anda masih berminat kerana apa yang saya lakukan tidak akan m…

MALAIKAT KECIL YANG DINANTI

Image
Membeli barang keperluan bayi memang sesuatu yang seronok dan comel sangat..comel ker?comel lagi kakton hahahaha....macam biasa aku bab-bab beli barang keperluan baby nih tak seberapa terror  so aku dengan en.suami pun mengajak mak mentua aka P.A.kami untuk memenuhi misi kami tuh..heeee...misi kami tercapai juga.."beli baju ckit-ckit jer dulu..sbb baby kan cepat membesar..itu saranan mak mentua vogue aku..aku okay kan ajer...wala...abes jer shopping,maka en.somi pun mula membayar kat kaunter...time tu aku pun terlupa nak cucuk duit konon nak  share bersamalah...alhamdullilah..en.somi dah settlekan semua...save pulus aku kan?ini jerlah pun citernyer...



BAYI DA START KICKING

Image
Salam untuk sahabat maya ,dah lama rasanya aku tak update belog nih..dah berhabuk dah pun...tetiba arini rasa rerajin plak nak berkongsi citer dalam belog nih...sambil mencari idea dan menaip even tunggang langgang citernyer pun xper kan?heeee...

Okay,actually aku  atau mana-mana wanita yang preggy pun pasti rasa susah hati bila mana time nak check up dengan doktor jer tetiba penyakit yang tak pernah dihidapi selama ini tetiba muncul bila time preggy sahaja,ada faham ka?contoh macam aku aritu terkantoi plak minum air gula,naik plak paras gula dalam darah tu...suspek kencing manis plak..owh...so awesome...jadi bila dah terkantoi tu terpaksalah aku buat ujian yang dikenali sebagai BSP iaitu mengambil darah kat hujung jari sebanyak 4 kali sehari,ko bayangkan fed up x nak ulang alik ke klinik tu...tetapi apakan daya demi mu baby aku sanggup...bacaan darah pun kene cantik,6 ke bawah,kalo ok kene p 2 minggu sekali jer,kalo x okay seminggu sekali...ko...kan..best x?so aku kene kurangkan pen…

AIR GULA YANG SUPERB SEDAP

Salam..eherrmm...tgh loya-loya ni pun,belog tetap jangan dilupa,eventhough view-view saja pun suda cukup suda..eh..eh dah macam lagu sape tu yer,ai x ingatlah tapi kira sedaplaj jugak lagu tu..heee...eh entri nyer pun pasai air gula kan?giler x sedap,ai first time minum air gula ritu aiiyarrrkkk..rasa nak terkeluar air mata...manis merdu..dah la  gelas besar  jgn sesekali ko cuba nak muntahkan air tu,kalo idak ko kene repeat balik,aduyai dah la ai lapor pas minum tu jgn ingat voley makan dan minum..nehi heii...yer.after 2 hours eherrmmm..suntik lagik amik darah ko..resultnyer dlm dua tiga ari jugak la...ai punyer result memula ok,yg kedua tu plak x bape nk cantik...so pastu kene p klinik nak tadah telinga dengar ceramah pakar pemakanan..ala kesiannyerr.

..hoi bab-bab nak p klinik ni la ai malas...kaco la ai nak kojer...uhuhu...skang nih telan la ai  mineral water bebanyak yer doa-doakan semuanyer okay sajork...sbb dengor citernyer si misi tu nak amik darah ai lagik,ha gitu gamaknyer..…

12 WEEKS PREGNANT(1 st TRIMESTER)

Image
You’ve almost made it. You are now close to the end of your 1st trimester, the one many women find the hardest of the three. So, if you want to breathe a sigh of relief because you’ve found the last couple months such hard going, you’ve earned it. Speaking of taking deep breaths, you may as well get used to doing just this. From now until you have the baby, you are likely to get the feeling that you just can’t expand your lungs as much as you’d like to. There’s a good reason for this – someone else is taking up the space and the feeling is likely to hang around for a while longer.
let’s go shopping From when you are 12 weeks pregnant, that constant feeling of nausea and tiredness should start to lift. You may find your appetite is returning and the thought of eating isn’t an instant turn off. It is common for pregnant women to have an almost insatiable appetite for particular foods, even those which have never had much appeal before. Often, it is the texture of foods…