Posts

Showing posts from March, 2014

GAYATTTT...

skang ni pepetang jer cuaca dah berubah emosi...dari panas berdentingggg...ni dah ke arah menangissss nak hujan...itulah harapan dan doa kami berharap hujan akan turunnnnn...supaya xdelah...lagi catuan air dibuatttt...even kawasan aku okay tak kene but my fren mostly kene so kasihannnlah...i feel dattt...how trouble/problem bila nak kene simpan air..,kene beliii tonggg...oiiittt..belanjawan..tu...belanjawan...kene ingat tarikhhh catuannnn...wah sangattt x like kan?kita ada benda len lagi yang penting nak mikir tetiba krisis air plakkk nih...hopefully bley recover...ASAP...puuuiiittt.


mmmm....(tetiba bunyikmiming)bukan bunyik cengkerikkkk ker patutnyerrr....kriikkkk...krikkkk....
owhhh sedihhh.....terasa lose sekejap...dengan kejadian yang menimpa negara kita...semua mesti tao kan?
aku balik keje nih dah tak buka dah channel-channel len, selain dari astro awani 501..nak tao sangat kesinambungan apa plak selepas itu dan ini...aku sentiasa berdoa dan mengharapppp sangat semoga semua dala…

TAKUT

Image
Bajet anak aku ni penakot gak macam aku kan?series x okay...aritu my hubby ada wat reunion for old school dia...so doorgift and cabutan hadiah semua adalah..bajet mcam nak kenakan kawan dialah dapat gift tu last-last turn dia nak cabuttt.. dapat hadiah misteri sangatttt tuuuu...=) gelak aku nengok kemain yer hahahaha...aku suakan kat anak aku memula kecik-kecik kan mata.seriau segala emosi muka plus kerut-kerut dahi lagiii.....konon macam takot la memula..after tu dia amik cawan yang konon horrror tu dia geget--gegettt...n hentakkk-hentakkkk...okay..owhhhh nehi bertahan...terus dia balinggggg...hubby cakap nak ker cawan ni buat minum ker kat opissss...cehhh..xdernyer series x selera...end up aku buatkan tempat bubuh alat makeup like brusher,.lipstik,gunting,eyeliner...segala tok nek la dalam tu..tapi muka cawan tuuuu.. harus ngadap dinding bagi tak nampaklah..kang terkejottttt mak plak nanti...weeehoooo...

> > > > > > > > > . . . . . . .



PANAS+MIGRAINNN

Masalah jerebu pun dah makin selesai..dengan turunnya hujan dua tiga harini pun dah lega rasa. proses pembenihan hujan pun da kira agak berjaya. suka ioollls.sebelum tu,.kalo  nak kuar pun takut... ...ipu udara tidak beberapa nak okay menjak jerebu nih...terbakar di beberapa tempat... cuaca panas kan?lately nih aku kerap migrain...aktiviti luar kalo boleh aku xnak campur..sebab kan tetiba rasa nak pitam pun ada...pelagi pantai memang da lama tak iollls jejak...kemain mak ajak pon xde semangat nak p...=) Plus plak aku ni jenis x suka makan ubat..ada sesetengah orang ni migrain jer telan panadol lah..pain killer la..tapi aku tak..sebab mikir adict plak nanti asyik telan ubat jer...so tahan jer sakit tu..

Rindu plak dengan si techik ni..dapat akal baru la plak tu..tumbuh gigi atas 2 ketol n gigi bawah 2 ketol(betul ker ayat nih) nak mengegett jer kerojernyer..sua bubur tak mao..bila sua roti gardenia nak plakk..aiyooo...macammkan.. demand ker apenih?=)
Gitulah peelnyer...buli ajer atuk n…

KISAH YANG MENYENTAP JIWAKU:PRAMUGARI BOEING 777

Image
Dikala ramai yang bersoal jawab mengenai kehilangan MH370, izinkan saya berkongsi sebuah dialog yang berlaku antara saya dan ketua Pramugari sekitar 2010;

Seperti biasa saya dapat jemputan untuk menyampaikan ceramah di Singapura pada pertengahan tahun 2010, alhamdulillah penganjur berbesar hati belikan saya tiket bussiness Class, Mas Airlines, biasanya naik economy class je, kadang-kadang drive ke Singapura, ingat lagi masa tu naik Boeing 777-200, MH berapa tak ingat.

Ceritanya begini, masa tu nak balik KL, di Changi Airport, bila tiba masa untuk boarding saya menuju ke arah aircraft, dimuka pintu aircrft ketua pramugari menyambut ketibaan penumpang, biasanya Pramugari atau Pramugara akan ucap kepada penumpang " Welcome a board sir, have a pleasant trip" atau apa-apa ucapan selamat datang yang sewaktu dengannya, tapi berlainan dengan Pramugari yang sambut saya pada ketika itu, "Assalamu alaikum Ustaz", saya jawab "Wa alaikum salam"
Agak terkejut, berkata…

CERMIN

Sepasang suami isteri yang masih muda baru berpindah ke sebuah kawasan perumahan. Pada suatu pagi minggu yang indah, ketika pasangan ini sedang berbual-bual sambil bersarapan di ruang dapur rumah mereka, si isteri telah terpandang jiran sebelah rumahnya sedang menjemur pakaian. Dia mengintai jiran itu melalui sebuah tingkap cermin di ruang dapur rumah mereka.


"Mak Cik sebelah ni tak pandai basuh kain baju. Cuba abang tengok, kain baju yang dibasuhnya kelihatan masih kotor. Dia patut belajar macam mana nak basuh pakaian. Agaknya dia guna sabun yang murah." Kata si isteri kepada suaminya.


Suaminya melihat ke luar tingkap tapi tidak berkata apa-apa.


Setiap hari si isteri akan mengintai jirannya menjemur kain dan setiap kali jugalah si isteri akan memberi komen yang sama.


Sebulan kemudian, si isteri terkejut melihat pakaian yang dijemur oleh jirannya. Nampak bersih, tidak seperti selalu.


"Haa..Mak Cik ni dah belajar macam mana nak basuh kain baju. Cuba abang tengok, kain baju ya…

MH 370

Image
Semua laman sosial memaparkan citer kehilangan MH370..a lot of speculations...kejadian sangatttt.. ramai yang jadik pakar aviationnnn.....terpana plak dengan kwujudan bomoh  zam-zam ala kazammm.,hilang di alam jin.,tabloid australia, playboy...bla..bla..kegilaan apakah ini?STATEMENT  so CHEAPP..dan bermacam-macam lagi andaian yang tak mampu otak aku nak digestttt..mungkin itu ikhtiar dia barangkali..kita yang lain? Berdoa kepada allah semoga flight MH370 dan para penumpang semua selamat...
Dan ini petikan dari beliau;
Bekas Ketua Juruterbang B777 Fleet MAS, Kapten Norudin Abd Majid berkata, sebagai seorang Islam yang beriman, kehilangan pesawat ini perlu juga dilihat dari luar sudut sains dengan kembali kepada ajaran agama.

"Ia hilang, 100 peratus hilang...fullstop!

"Sebagai orang beriman, ini adalah ketentuan. Allah SWT menetukan segala-galanya. (Kehilangan) ini mengelirukan dan menjadi perkara ajaib yang kita dan dunia kena terima," kata beliau dalam temubual Buletin Uta…