Wednesday, August 30, 2017

MELEWER

Salam hari rabu youuuolls...mesti masing-masing x sabar nak bercoti kan?eh macam nak kata kat diri sendiri ajek ni...heheheh..x sabor kan?now negara kita selaku  penganjur sukan sea kuala lumpur  yang ke 29.bangga kan,kemain banyak pingat yang atlit kita kumpul dah cecah 140 emas wowww...hebat sila tepuk tangan ngengeeee...x kisah la emas ke perak ke,gangsa ke..dorank telah berusaha dengan bersungguh-sungguh.so bagi pendapat peribadi NS memang hebat la even ibu segala emas adalah bola dapat ke final pun cukup hebat dah...dont kritik lelebih yer..kira nasib lebih berpihak pada pasukan thailand.itupun sebab tertampan bola ke gawang sendiri..tengok pada skill malaysia lagi best la.. tahun  depan ada lagi sukan sea(2 thn),kita try lagi ..berdebar-debar dada NS tengok bola ni..kalo p check kat doc mao tinggi mencanak-canak  dia punya suhu ahahahhaa...ahkak over okay...ngeeggeee..cuma yalah adat perlawanan ada kalah dan menang so kena redha di situ yerk..:)

NS malam tadi melewer kejap ke sri damansara pickup barang jup.. hujan la pulek..anak plak ketidoran dalam keta so kaedahnyer x kesampaian la nak melewer cuci mata.so shot balik rumah jer la..layan bola yang lg ada beberapa minit nak abes perlawanan..Hari ini kira penutupan la kan sukan sea yang ke 29,lepas ni negara mana plak yang akan menggalas tugas sebagai tuan rumah..sama-sama kita saksikan malam ni penyerahan sukan sea tuan rumah yang baru..

Sukan renang paling NS suka tengok...4 org budak bidayuh mempamerkan aksi yang cukup membanggakan...pandelela rinong,jillbert..and 2 nama lg NS lupa..teringat masa kekecik terjun tiruk kat sungai...naik pokok terjun...xde kira ko gayat ke x,serious x takot...now memang penakut lar ahahahha..abes skolah jer..nak mandi sungai..tu blom kira terjun dari atas batu...now plak dorank istihar sg tu ada buaya...alamak potong la..baru nak ajak shuben p mandi.balik sana nanti la...hehehehe...
okay lar itu jer coretan NS setakat ini,moga kita ketemu lagi yar,,,ya bedabeduuu..eh lupa selamat hari raya haji..malam karang balik PD..ngeeengeee...bye..




Monday, August 07, 2017

SAGU GULA MELAKA YUMMEH...

Sagu meletop ioolsss
hai..hai.hai...ehehehe...update belog jer kuar gambar  makanan...jenis kuat mentekedarah memang macam ni yer..sila urut dada tanda sabar yer...aku perati jer korank lap air liur kan?sebelum menjejes kene skrin handphone korank...ahahahaha...sajer jer bikin panas kan??:)

member opis buat mkn2 aritu...so aku repeat plak buat kt rumah...but ai biasaler suka derhaka so ai campoq ckit dengan buah longan..kalo buh buah durian agak merapu plak kan?x kene konsep plak...kau..kang ada yg berzikir 2,3 hari kat toilet karang...ahahahaha..#merapuitubese#
kek batik pun x buat lg...aku syak milo tu xle guna lg ler..dah 3 bulan expired kojol ko...kot2 la nk dapat mc free..sila la pakai...aku dah baling milo expired tu ala-ala lontar cakera kat tong sampah kau...mana kau boley celen aku punyer skill bahahahaha...

okayler,itu jer nak citernyer..apa?story ckit sangat?sukati aku la jebon...bye...