Posts

Showing posts from 2015

HIDUP & MATI KETENTUAN ALLAH

Salam,kengkawan alam maya..sedar tak sedar dah nak masuk penghujung tahun 2015.Banyak perancangan yang hendak dibuat ada yang jadi dan ada juga yang tak menjadi,semuanya dek kengkangan masa yang begitu mencemburui kita.think positif sahaja,itu semua ketentuannyer..redha sahaja.

Lately ni,banyak sangat berita,cerita sedih perkhabaran tentang kematian.kita tidak mampu menolak..kun fa ya kun...maka jadilah..terima dan bersedia untuk ke alam seterusnya.persoalannya sudah bersediakah anda?itu yang sering menjadi soalan dan tanda tanya kepada diri kita yang masih lagi hidup dan bernafas di bumi ciptaannya yang dianugerahkan oleh allah untuk kita duduk dan sujud kepadanya.semuanya milik dia.kita hanya menumpang sahaja.melakukan kebaikan,jangan pernah lupa kepadanya..

Kematian tidak pernah mengenal usia,kawan sepejabat dulu pun dah pergi mengadap ilahi disebabkan jangkitan paru-paru berair,yang terbaru ni plak anak sepupu yang baru berusia 25 tahun pun sedang bertarung dengan nyawa di hospita…

SALAM JUMAAT

Salam, hauuuucak!!!..uhuk-uhuk...banyak nau habuk dalam nih...dah berkepam dah...lama tak jenguk belog nih..asal rajin masuk la jengah,kalo rasa malas yang membuak-buak.. lupa terus nak update...hehehe...
banyak benda perkara yang berlaku penghujung tahun ni...ada yang manis,ada yang pahit,ada yang masam,ada yang kelat dannnnn...adaaaaa yang tak tao nak cakap haper rasa dia..hahahahaha...ada faham?

Lately ni musim hujan,sebab tu aku kalo nak bercuti  balik kampung tak pilih hujung tahun,aku akan pilih pertengahan bulan like penghujung bulan lima.cuaca pun da kira ok time tu..nak jejalan pun tak payah nak angkat payung ler aper ler kan?plus botol susu anak lagi..weee..memang mengundang keemoaan...lar kan?
Dinner com.pun da p aritu,so far so good,everything go by the floor...dapat anugerah yang tak disangka...sayang bos ketat-ketat hahahahha...hover...ramai yang pakai jubah mostly yang aku peratikan..ceh perati orang nombor satu aku ni hahahhaha...yer  la,kan da bagi job untuk tengok sa…

KENAPA MASIH BERSIFAT LANGITTT...

Image

SALAM JUMAAT..

Asalam...dimulakan dengan bismillah...,haloo..ma maya fren?ada baik ka?hahahahaha...wah...gue semangattt jugek arini coz sok lusa kan cuti...tetambah lagi jerebu pun da semakin berkurangan disebabakan hujan semenjak dua tiga hari ni...syukur sangattt..kalo tak rasa sesak napas jer...gue kann orangnyer semput lahaiii...

Okay,anyway xde benda la nak citer..juz wanna say...semoga anda semua hidup diberkati,dimudahkan urusan dan dimurahkan rezeki...aminnn...:)

Salam jumaat,mari kumpul pahala...

GUE PUN NAK CHANTEK..

Image
Hallooooo..my maya fren pekaborr?assalam..semoga hari ini dan hari seterusnyer hidup kita diberkati olehmu ya Allah...amin..eh...cepat nau weeks ni kan?dah ari khamis malam keliwon hew..hew..hew.. .jeng..jeng..jeng...hep...cepuk kang kesitu plak..:)now nak story..member ader rekemen produk nih..berasaskan buah n tumbuh-tumbuhan..gitttchewww..gue suka..sharinggg is caringgg kan?so gue share yer..cilok dari pic henchekkk google yah..


Seee...gue dah berangannnn lebihhh nih..miahahahaha lantakan di situ..tp gue nih beli jer memanggg semangattt teruja...nak pakai ikotttt moood..ada pasanggg surutnyer...gitchewwww...ahahahahha...
so now de promosi yer kengkawan...gue pun beli atas kengkawan jugek dalam rm120 lebey gitu lar...normal dia pun nak cecah rm180++ kan?pe lagi grab lar sementara bley save duit tu kan?hihihi..

kaylah...gue chowww dulu...de masa kita bersua lagi...hiyaaarrrkkkk......


OLE-OLE JAKARTA..

Haloooo...i need ur love..i need ur love..i need ur love..love...love..love ..love..love..love...,assalam,pekabo kawan alam maya..wahh..wah..wah...gigih plak nih..yer nak update..hahaha..actually nak story bout my ole-ole from jakarta..my sister in law just get back from jakarta..attend wed her husband nephew...owwhhh..dedua pengantin sama cantik sama padan yer...pengantin laki org mesia,pmpn org indon,cantik pengantin perempuan,kira regu la bila duk bersebelahan dengan kris dayanti,tp mata gue dia lg so cantik dari kris dayanti lar hahahahahaiii...tettt...

Dapat la ole-ole magnet fridge n baju like jubah but u have to pakai seluar panjang belah dalam,coz jubahnyer senteng..but look a bit different yah.."bley giler la p jakarta", sound my sister in law...x tao nak pilih yg mana satu...semua cantik-cantik.belaka..si techiik pun dapat dua pasang baju from mak longnyer..suker la techik...itewww...dan gue pun ghitewww jugek..hahahahhaa..ayattt... nak bg lempang-lempang jer nih..…

WELCOME OCTOBER,GOOD BYE SEPTEMBER..

Haloooo...lo..lo...lo..lo..lo.lo...,assalam..eh asal cepat nau yerk tahun nih..tahun depan dah beralih umuq gue..eh dah semakin kertu lak rasa...rasa jer la kertu tapi tetap rasa dirik empunyer ohsemmm gitchewww..eh macam nak minta penampar jer ayat nih...ahahahahhaiiii...lantakkan di situ...sendiri tulis sendiri baca..who cares,why bother you....heiiiii...!!!..tetiba azwana sangattttt...heh...

Entahlah..pepetang nih tetiba gatai tangan nak update..nak masuk gambor..pc ni diharamkam...ahahahaha...tak tao la...x detect ajork usb gue nih...uhuhuhuhuuh... kecik hati..now suka layan baca blog si peej,elly,lieyalatif &neenaanuar tu..x bosan baca...eh lupa lagi sorank nih kak di..sempoi ajor ayat yang dorank guna dalam belog...so gue suka la nak baca..eh...itu jer citernyer..anak pun dah semakin sihat dari demam dan batuk..n mysoulmate pun naik okay dah..nak berjalan-jalan x bley lagi lar...jerebu semakin mengiler skang nih..sebabkan angin bertukar arah...ujan la juga...tapi still xle l…

KOPI MELOKEK..

Image
Hallloooowwww...Assalamuailakum...,eh update lagik...sape yang duk kat area seksyen 13 shah alam?now kepochi...ada kopi yang super dupper lazat lemak berkrimmmzzzz.disukai ramai...ahahahahhaiii..pc prob la xle nak tepek pic..sorry uoollssss..ala gerai kopi ni depan apartmen perdana tu..dekat dengan giant 13 tu...baru nak try arini,tengok rasa dulu macam maner,meletop ker tidak rasa dia...hihihihihi...semangat ok kerjaaaan arini...even jerebu tengah mengattack...(eh..bahasa apernih?)


Apeponnkan...kita try kejapppp jer lagi...hihihihihiih...kecur airrr liurqqqq...

CERMIN..OH...CERMIN....

Image
hallooooo..lo..lo.loooo..assalamuailaikum..,salam sejahtera....ahahahaha...semangat nau lak nak update belll...log,maklom lar sok cuti 1 malaysia kan esok?terooossss kak tonnn  BERSEMANGAT waja nak tulis entry...poyo jerk kan? nak citernyer...power mata gue da semakin naik kemain okay...salah sendirik 24/7 tenet manjang..now rasain kamo yar tonnn...hahahahahah..eh pesal lak ton yang dipersalahkan??
meh kiter layan spekie comei nih,hasil carian uncle google..tapi kalo gue yang pakai memang look azab ckit lar...ahahahahahaiii...
eh...like pitam plak duk cari yang sesuai terletak molek kat muka...maraton ke kedai cermin mata lah lagi sonang..ahahahahaha...

Nota Kakian:abe domok pleaze lanje...ahahahahahha..

EH..ADA STORY..

Image
Errrmmmmcharrkkk arrrr....ada terkejutttt ka?hihihi...rajin...sangattt.. sebenarnyer aku nih...tu pasal la tetiba jer nih nak karang ayat bagaiii...eh nak citer apa yer?idea pun like sendu jerrr...now aku dah okay da dari kene cirit ritu...penat okay maraton ajer ke toilettt..sib bayek telan pil chi kit teck aun..ke klinik memangggg lar aku malas bangattt... ehh..ehh...da masuk bulan september dah...eh cepat nau masa berlalu..usia pun semakin meningkattt..telanlah jamu kencur untuk kelihatan lebih mudaaaa...eh.









Now kecoh pasal berita seorang inspektor polis yang dirempuh oleh seorang mat rempit ketika sekatan jalan raya batu pahat-mersing.mendiang yang dikenali sebagai inspektor margaret  tugam meninggal dunia setelah bertarung selama 11 jam dalam unit icu hospital kluang johor..actually dia ni one of my fren punya anak makcik.kampung pun sebelah jer dengan kampung aku...semoga beliau ditempatkan di kalangan orang yang baik-baik..

Now kat PD pun asal hujung minggu jer memang sesak den…

MEREPEK AJER

Assalam....eh tetiba ada mood nak update blog kan?hahahahah..even badan tidak begitu cargas arini dek kerna tetiba terkene serangan muntah-muntah n cirit birit,food poison kali nak?malam tadi sungguh mencabar la,muntah setengah plastik n lari plak ke toliet cirit yang memang ko xle nak tahan...10 kali repeat,boley beat??beruhuhuhuhu..la aqu kat dalam toilet tu..uwaaa...nape la jadi cengini kepada qu...salah makan ker apa,pun x tao la..Ni pun nak minta jasa kawan p tolong tapaukan..eh lesu giler ni..tangkap pinggang semua der.. dah la tengah bendera jebonnnn nih...huwaaaa..lar.

Blk keje ni ingat nak maraton ke klinik...gue suda x tahan wooo..harapnyer cepat sembuh..dah tuo memang gini la huuhuhuhu..".ada jerrrr",tagline anak aqu...

kayla uooolsss..nak masuk pic apa pun x boleyyy...x detect lak cpu nih..memacamlah kan?
eh dah abes?itu jer nak tulis nyer pun??..nanti la qu tak sihat lagi nih...tgu..nasi goreng ikan masin nih...auwww...








CUTI RAYA

Assalamuailakum..salam sejahtera...,adeh... malas nau skang yer nak apdate blog...ala x kesah punggg...bukan der  owang bacanyer pun kan????..da abes raya nih..mood bekerja la plak yer..hihihi..
cuti lama ok,time raya ritu..sape kate x cukup mai ku cepuk bagi sedar ckit hahahahhaha...apa dia????aperrr????ini gaya slanga anak ku time bercakap..tatih skunk nak bercakap jer kerjanyer...antara paham tak paham lar..angukkan jer bagi dia semangat...hihihihi...

pergghhh....cuaca panas sekarang ni kan?dengan politik pun panas habaq hang...ku x tau pasal politik,cuma berharap semoga kita mendapat pemimpin yang jujur dan telus dalam mendukung serta menggalas tugas sebagai ketua dalam negara...jangan sampai ada dua co pilot..eh...merapu ke situ plak...cuti hari raya..tahun ni yang bestnyer dapat berjalan-jalan ke melaka,seremban,p open house bangi,rumah sedara mara belah hubby ku...eh seronok la kira tahun nih berbanding tahun lepas...melepek jer kat umah...now si techik tu dah  berumur dua tahu…

SELAMAT BERPUASA

Salam,pekabo para blogger sekelian alam,ada puasa kah ini hari?hehehe..alarm bunyik je...cuma aku yang tak dengar...sib bayek sempat jer sahur...uwaaaa...sahur pagi tadi gulai pucuk ubi plus ayam and tempoyak...dap tao...x loya pun...well bley masuk anak tekak time sahur ni..harus ada dalam list menu nih..
eh okaylah...malas nak tulis bebanyak...penyakit sangattt time umur series-series nih...terkehel la..apa la..me dont like okay...anyway nak ucapkan selamat berpuasa dan tambahkan pahala bebanyak time posa nih...no umpatan kejian okay dibuat...

salam satu malaysia,byeeee...

BIRTHDAY MAMA

Image
Minggu lepas is my birthday on 22nd of april...da masuk umur series-series nih..rasa to kealtuaan plak nak sambut birthday.en.jai la gigih bawa p carik kek..eh tak surprise namanyer...coz kek aku yang pilih..pernah ke dibuat orang?hahahahha...si somi takut pilih tak sedap so aku la tukang tunjuk nak yang tu,nak yang nih.tapi kek kocik ja...watpe beli besar-besar..kang tak abes membazir jer..si kecik pun tak nak kalah,tart yang kecik tu dia punyer la tu..tak sempat dia makan tertido lam kete...

Pic terabur...aku kan pemalas...nak susun tak koser...janji faham yer dak..hahahahha...APTB sangat...now rasa macam xle kene silau la..tetiba rasa pening nak muntah...uuuiisshhh...memacam la skang nih...okaylah...nak p survey tudung instant shawl by diyana halik..macam comel jer...

*beli tudung cap tudung saji,ok?*





CUTI LAMA WEEEEE!!!!!

Salam,hai..hai..hai.!!!.,sambil tengok rancangan meletop..sambil tu la update belog,hebat tak itew?wee..!!!,giler gedik tampo nak?hahaha..yg ni baru real,gelak bunyi gitu....benornyer xde benda nak update,aku jamu dengan gambar makan boleh?boley ka?eh x boley,eh..sukati larrr..hahaha..
This few days,I don't know,suddenly after having my lunch,feel like vomit..maybe I cannot eat spicy food,ermm...after that feel my body a bit weak..owh gosh..what is that?planning wanna go check with doctor..sakit pala denyut pun kemain kerap skang ni..takot ler da semakin naik umuq ni kan?ni pun baru baik dari selsema,sakit tekak.aku ni bukan boley,kalo ada orang sakit ker,very fast la jangkitnyer..tu paling takot.terus maraton ke pharmacy carik ubat..gitu,telan ubat teguk air terus..weee!!! hebat,hahaha..bodoh jer rasa bila guna ayat weee!!! uh...
Lagi  dua hari nak keje,pastu cotiiii...empat hari...weeee...bestnyer!!!! hahaha...weeee!!!...lagi..jangan awieeee sudeh,kang tak pasal"ini semua p…

Bunga Citra Lestari - Wanita Terbahagia | Official Video

Image
Assalamuailakum...dunia..kawan-kawan blogger sekelian alam...,dalam sakit-sakit pinggang urat belikat ni sempat lagi nak feeling-feeling lagu santai aka unik dari bunga citra lestari nih..hihihi...anyway enjoy da song yarrr..








SARCASM HEI YOU!!!!!

Tak perlu jadi macai untuk apa jua bentuk sarcasm yang kau buat,serious tak terasa ok..tapi kalau kau goreng sayur kucai mesti ramai yang suka dan hepi,sebab sayur itu memang sedap dimakan,apatah lagi makan dikongsi bersama..
sekian, nukilan tepat..

STORY CARCA MARBA

Assalamuailakum,tak jawab dosa..hihihi..,wow terasa hebat plak malam nih tetiba rajin sangat nak update blog,n update pun  guna mobile phone jer..selalunyer guna web besar gabak tu...now da ada baby asus...nih kojer pun copek..bukan capek yer..eh.,now sana sini orang dok kepochi pasal GST,semua benda orang rungsing macamkan gst ni disaster..yer for those yg macam kita ni kais pagi makan pagi kais petang makan petang .yang kaya berniaga semakin kaya,yang makan gaji macam kita ni makin kayap...,itu pendapat aku.aku cuba imagine orang yang mempunyai anak yang ramai,preparation tu mesti lebihhh kan?yang tak ramai pun mengeluh...like me ..eh.so faham-fahamlah disitu..kalo karangan bahasa inggeris mesti pendek jer aku tulis,alangkan bahasa melayu terus idea mencurah-curah hahaha..sedih sangat hidup manusia skang ni,manusia juga yang create...apa sebab musabab hanya dia yang tahu..tapi jangan pernah lupa..di atas pasti akan menyoal...masa tu la...pannnggggg!!!!!...petir menyambar..kusss sema…

SUAMIKU HENCEK PERCECT 10

Image
Salam,uuiiisshhh..da lama x berupdate belog ni..aritu nak update...taip-taip error..ermm..sudahnyer save jer duluan..like xder idea nak merempan gitu..hihihi..aku rasa dah lama gak la x p tengok wayang..almaklum la anak kecik lagik..itu jer la pun hobi kami somi isteri..agak-agak borink cuti duk umah..."jom,wayang"...pop corn harus jangan dilupa...hihihi..

Lately nih,somi rajin benor beli cd,kadang sampai 5 cd dia beli..p pekan jer mesti singgah kedai cd cina apek tuh..dari jauh apek tu menyengihhh..jer,dia da tao confirm terbang rm50,untuk 5 cd nih..regular customer ma...you all da tengok ker filem suamiku hencekkk perfect 10?ehh..series best hokey...citer nih suka sangat bermain dengan emosi dan perasaan yang bercampur gaul..diblend dengan pelbagai rencah dan rasa yang cukup uummphhh.pati sejati sangattt...hahahahha..apa nih?tetiba rencah okay..nak masak ker apa nih?okay merempan sudah mai...series x panggil...EH.

Aku rasa inilah citer filem melayu paling best aku tengok..…

Super kencang

Image
SURE KENCANG ( 50ml )


HARGA JUAL : RM90+ POS RM6 SM / RM9 SS
HARGA KAT KOTAK RM120

P/S : Sure Kencang ni wangi tau..ABANG PASTI GHAIRAH.MUDAH DIGUNAKAN DAN TIDAK MELEKIT..Mudah digunakan..hanya spray dan urut payudara terus anjal

U Olls inginkan payudara yang besar, mengancam dan menarik..??
Dengan Sure Kencang Breast Serum, U olls akan dapat merasai perubahan pada payudara seawal seawal 1 MINGGU!!


KAK SAYA PUNYA KENDUR LA?
KAK SAYA PUNYA DAH TAK PADAT??
KAK SAYA PUNYA PUTING DAN GELAP???


Kesemua Peroalan Di atas merupana Sebab Utama Kenapa Husband / Suami U Olls Hilang Mood untuk bersama U Olls....

Ketahuilah.... Aset U Olls boleh di manfaatkan Semula tau... Serious .. Betul Tak Tipu...

Malah The Best is,.. Ibu Mengandung / Bfeed juga Boleh gunakan Sure Kencang nih !!

"SAYANG KENCANG, ABANG KEJANG"

✹✹AWAS!!! SERUM INI ADA KESAN SAMPINGANNYA!!!!✹✹

Apa Side Effect Selepas Menggunakan Sure Kencang nih ?
Membuatkan si suami tak tentu arah bagaikan malam pertama bila melihat a…

INSTANT SHAWL IRIS(SARUNG JER)

Image
HARGA JUAL : RM50(harga boleh runding)

MATERIAL : LYCRA CREPE (HIGH QUALITY, TAK NIPIS)

Sarung sahaja... semudah ABC..
Labuh sama mcm dlm gmbr..

READY STOCK: SEMUA COLOUR ADA
do PM me@whatapp:0123937727