Posts

Showing posts from 2014

PLANNING SANGAT

Image
Assalamualaikum wbt., syukur kita masih lagi bernafas di atas bumi ciptaannya...diam tak diam sedar tak sedar kita dah menghampiri penghujung tahun 2014...selama setahun apa yang korank dah buat dan laksanakan?impian,target,perancangan dah dilaksanakan ker blom?ada yang tertunai..or masih lagi terpisat-pisat tak tentu arah..masih lagi berbaki tak tertunai.....hahahaha...

Confirm punyalah.. same goes to me...banyak yang tak dilaksanakan,mungkin juga kekangan masa...ceh!! masa... lah yang nak dipersalahkan..hihihihi...kekadang kita wish nak itu nak ini..tetiba bila nak dilaksanakan ada benda len plak yang mencaras planning kita..nawaitu..apa-apa pun ,kita buat yang mana bley let go dulu...ada paham?ini berkaitan aku punya planning lar..korank punyer aku tak tao..tak campur..

Tahun depan planning nak balik kampung..macam biasalah cuti skool bulan jun..time tu la pun  nak jumpa mak ayah,adik badik sepupu sepapat semua..wah... ada nampak gaya rindu tak kat kampung?planning berdentam dentum…

KERANA HARI NI JUMAAT

Image
Salam semoa,pekabo?...lama dah tak update blog ni..macamkan beezeee ajer...arinikan jumaat,alasan sangat nk update ari jumaat jer kekdahnyer...hehehehe..aku ni kalo ari jemaat jer,suka sangattt..sbb besok kan cuti..so hepi la bley rilek-rilek kat umah,santai-santai,baring-baring,makan-makan dan jalan-jalan tu yang paling besttt bangat..keren gitu...asal friday jer,first planning balik PD,ermm...yang tak bestnyer kalo time balik tu jalan jem,yang bestnyer bley duk lama dalam kete sambil makan n kunyah kudapan yang sudah siapdibeli kat petronas,like jajan,kerepek kentang,air kotak dll..kuat jugak mentekedarah...hahahahha..

Agak jarang kami nak berhenti rehat kat RNR dengkil,sebab satu,makanan dia out of my tekak,cannot go...barangkali yang masak tu bukan orang kita,mungkin indon barangkali...kejadian,  aku order mee soto,omg!!! sangat ..kuah tu  dipenuhi dengan banyak minyak..rasa nak muntah terkeluar balik.ayam goreng dia a bit hanyir plus dah sejuk...so kaedahnya  kami makan kat kedai…

JOM AUDIT DIRI KITA

Image
  Jaga niat kita setiap hari. Tentukan kerana Allah. Jika tidak, kita tidak akan sampai pada Allah. Alangkah sia sianya hidup kita dan alangkah sedihnya apabila sampai di padang mahsyar dan melihat akaun kita kosong kerana tidak niat kerana Allah. Walau kita berasa marah pun mesti kerana Allah. Jom audit emosi negatif kita adakah kerana Allah atau sebaliknya. Apatah lagi bagi anak anak yang marah pada ibu bapa, renung anak kita sendiri. Setiap apa kita buat pada ibu bapa akan dibalas. Kasihan anak kita jika mereka juga tidak berakhlak pada kita dan mendapat dosa. Ramai ibu bapa muda tertipu dengan anak comel yang diberi Allah tetapi mengecilkan hati ibu bapa dan 20 tahun kemudian menangis bila anak mereka mengecilkan hati mereka. Sama kita renungkan. Jaga niat kita sentiasa. Emosi kita bangun tadi suatu indikator keimanan dan kesyukuran kita. Jika tidak tenang, muhasabah dan bertaubat dan refleksi diri dan hentikan semua kritikan dan menganalisa orang l…

Kumpulan Nasyid Dari Thailand Mengalunkan Nasyid Dari Malaysia

Salam,monday mornink blues yerkkk? x mao bluess-bluesss...jom kita layan lagu nasyid ni...insyallah boleh menghindari diri dari rasa kemalasan tahap maksima...hew-hew...keje pun semangatttt beta gamma...gitu..=)
















HADDAD ALWI Feat PADI.bismillah

So ni la dia..tuan empunya lagu yang bait-bait lagunya meruntun jiwa adinda..start from kejadian MH370,lanjut  ke MH 17,this lagu selalu menjadi selingan kepada tragedi itu...sedih plus pilu dan syahdu bunyinyer...dari kumpulan PADI,teruskan tontonan anda...



KISAH PELAJAR UIA MIMPI JUMPA RASULULLAH

Salam,actually aku nak google lagu rasullah sebenarnya...then tetiba terclick video kat bawah ni...ekceli after watching this, sip(sangat)....menyentuh hati,kalo la aku itu k.syamimi..betapa bertuah dan beruntungnya...sedih baca kisah  penderitaannya...bab yang dia sakit muntah-muntah tu x sure buatan orang or apa.?..tetiba rasa insaf sangat sebab suka mengeluh dengan tahap kesihatan diri ini yang tak bape sihat nih....bersabar itu perlu ada... yer bersabar...

so nak tao lebih lanjut,sila freekan diri anda untuk terus menekan butang play....selamat menonton..







*Eh youoolllsss nak tao ker lagu ni dari band mana?okay akan menyusul kendian...*

MEWANGI LA SANGATTT..

Image
Nak buat entry pun tersenguk-senguk jer kepala nih...al ketidoran jer rasa.Respek sunggoh dengan blogger tegar yang setiap hari ada jer citer yang dorank up kat entry memasing...but seriously tak borink la aku baca like kak di,elly in wonderland,kasih aleeya,peej burhan.,leyalatiff and sorank lagi nih ana suzana..semua  nih para isteriannn orank yer..ana suzana punya entri biler ler nak update..(nak tengok resepi la tuuuuu..)
So now aku nak tulis apa yer,gosip?eiii..serious x reti,okay fine...cerita pasal lagu la...now aku dengar lagu nih sangat top okay.mewangi from akim..majistret, rancangan  meletop punya pasal la ni kendalian neelofa+nabilicious sangatttt tu..susunan lagu pun cun plus lirik yang superstar best..eh tetiba superstar...no kaitan okay..jangan interframe...hahahahha...

So malam tadik time nak mandi jer,mesti tetiba rasa nak nyanyi...syaitonnn sangat,mana bley nyanyi dalam bilik air kan?itu yang kekadang setengah jam duduk dlm bilik air tu...tu mandi jer x bersyampu lag…

APA SAJA PUN BOLEY

Image
Salam,hi pekabo?rasa nak berkongsi citer tapi macamkan xder idea sangat pepetang nih,kalo pepagi tadi mungkin menderu-deru idea kuar..ok ekceli arini xder benda sangat nak citer...ingat nak masuk pic keletah anak jer..pejam celik dah setahun sebulan dah anak aku...wowww so fast kan?masih terkenang-kenang lagi diri ini sakit-sakit lagi nak bersalinkan dia...itu aku cakap...tup-tap tup-tap imagine dah masuk skool plak eh..lajunyer mikir.sib bayek x mikir lagi eh dah besar dah anak aku ni ,bila nak kawin,ada calon ke?.eh..  over kan?

Tanpa melengah-lengahkan masa lagik moh ler kite layan pic super duper trio zum-zum from iqram..kat tibi xder yer ayat-ayat cengini,ia datang dengan sendirinyer..idea itu mencurah-curah bak mencurah air kedaun keladi...eh apa dok mengarut ni..hahahaha...

Meh la kita saksikan;


Aksi yang pertama(celeb.. 1 year birthday)










Aksi yang ke -2 (lokasi dirahsiakan)