Posts

Showing posts from 2017

SAGU GULA MELAKA YUMMEH...

Image
hai..hai.hai...ehehehe...update belog jer kuar gambar  makanan...jenis kuat mentekedarah memang macam ni yer..sila urut dada tanda sabar yer...aku perati jer korank lap air liur kan?sebelum menjejes kene skrin handphone korank...ahahahaha...sajer jer bikin panas kan??:)

member opis buat mkn2 aritu...so aku repeat plak buat kt rumah...but ai biasaler suka derhaka so ai campoq ckit dengan buah longan..kalo buh buah durian agak merapu plak kan?x kene konsep plak...kau..kang ada yg berzikir 2,3 hari kat toilet karang...ahahahaha..#merapuitubese#
kek batik pun x buat lg...aku syak milo tu xle guna lg ler..dah 3 bulan expired kojol ko...kot2 la nk dapat mc free..sila la pakai...aku dah baling milo expired tu ala-ala lontar cakera kat tong sampah kau...mana kau boley celen aku punyer skill bahahahaha...

okayler,itu jer nak citernyer..apa?story ckit sangat?sukati aku la jebon...bye...



TERINGIN NAK MAKAN DURIAN

Image
hoiii...hai hello...Assalamuailakum,x jawab doser yer hahahah..okes..now tetiba anak tekak aku teingin nak makan durian..x riakkan?citer jerr..dulu masa duk kt kampung,durian belakang rumah jer..serious xde isu wei..kadang sampai 30 biji buah durian hasil berkat rajin kami adik beradik mengutip durian yang jatuh setiap pagi..x sure nenek @ ayah yang tanam pokok durian nih...serious sedap ..durian kuning banyak bentuk D lak tu..adoiiii menjejes air liuq teringat durian weiiii..mencikkk...kalo dolu pepagi dah belah buah durian ngap-ngap masuk mulut..nampak nau hantu durian KHEN?hihihi...now...sedih kene beli la..kadang sebijik harga macam rege mas...muram kejap tengok harga mahal x masuk akal...petang karang misi nak cari buah durian..x kira la paket pun jadik...aritu p melaka.nampak la ada orang jual durian area kem terendak kalo x silap..biji jenis kecik-kecik jer..asben  xnak berenti lak..takoit lambat lak p beraya umah member dia..aduh sedih...nampak lauk raya pun x sama seleranyer …

PENANG

Halo..haloo...alohaaaa...Assalamuailakum,x jawab dosa yew?Like hidup segan mati tak mao jer blog ni kan?tapi xper even no reader come in n out like pishang hot..am still have aura positive which is i cannot explain to you...wah gitewww..tampaq kang baru tao...sepikinggggg kunun..cni bah kamu...ahahahhaa..
ewhhh..okay mari rerapat...dengar story aku yer...aritu p penang..cheq memang dah x sabaq nak p..almaklum la tempat orang kan?semua nak terjah..

first day
1: kami bertolak dari kul 3 petang jugalah, maklumlah tunggu mak mentua balik dari spital..sampai kt rnr sg buloh,berhenti mentar coz nak mentekedarah apa-apa yg patotler ko...ahahha..aku jaga bahagian makanan..tempat nak stay like hotel,minyak,tukar tayar,tol asben yg uruskan..bila time makan..mesti pulun yg mahal kan..sbb tu bahagian aku...uhuhu...huarrgghhh...tapi xper setahun sekali ajek...kata nak berjalan,harus jangan kedekut..kang rejeki larikkkk...teluk pulau nuh..ehehehe...

Back to my story mory..sampai kat tanjong tokong …