Wednesday, August 30, 2017

MELEWER

Salam hari rabu youuuolls...mesti masing-masing x sabar nak bercoti kan?eh macam nak kata kat diri sendiri ajek ni...heheheh..x sabor kan?now negara kita selaku  penganjur sukan sea kuala lumpur  yang ke 29.bangga kan,kemain banyak pingat yang atlit kita kumpul dah cecah 140 emas wowww...hebat sila tepuk tangan ngengeeee...x kisah la emas ke perak ke,gangsa ke..dorank telah berusaha dengan bersungguh-sungguh.so bagi pendapat peribadi NS memang hebat la even ibu segala emas adalah bola dapat ke final pun cukup hebat dah...dont kritik lelebih yer..kira nasib lebih berpihak pada pasukan thailand.itupun sebab tertampan bola ke gawang sendiri..tengok pada skill malaysia lagi best la.. tahun  depan ada lagi sukan sea(2 thn),kita try lagi ..berdebar-debar dada NS tengok bola ni..kalo p check kat doc mao tinggi mencanak-canak  dia punya suhu ahahahhaa...ahkak over okay...ngeeggeee..cuma yalah adat perlawanan ada kalah dan menang so kena redha di situ yerk..:)

NS malam tadi melewer kejap ke sri damansara pickup barang jup.. hujan la pulek..anak plak ketidoran dalam keta so kaedahnyer x kesampaian la nak melewer cuci mata.so shot balik rumah jer la..layan bola yang lg ada beberapa minit nak abes perlawanan..Hari ini kira penutupan la kan sukan sea yang ke 29,lepas ni negara mana plak yang akan menggalas tugas sebagai tuan rumah..sama-sama kita saksikan malam ni penyerahan sukan sea tuan rumah yang baru..

Sukan renang paling NS suka tengok...4 org budak bidayuh mempamerkan aksi yang cukup membanggakan...pandelela rinong,jillbert..and 2 nama lg NS lupa..teringat masa kekecik terjun tiruk kat sungai...naik pokok terjun...xde kira ko gayat ke x,serious x takot...now memang penakut lar ahahahha..abes skolah jer..nak mandi sungai..tu blom kira terjun dari atas batu...now plak dorank istihar sg tu ada buaya...alamak potong la..baru nak ajak shuben p mandi.balik sana nanti la...hehehehe...
okay lar itu jer coretan NS setakat ini,moga kita ketemu lagi yar,,,ya bedabeduuu..eh lupa selamat hari raya haji..malam karang balik PD..ngeeengeee...bye..




Monday, August 07, 2017

SAGU GULA MELAKA YUMMEH...

Sagu meletop ioolsss
hai..hai.hai...ehehehe...update belog jer kuar gambar  makanan...jenis kuat mentekedarah memang macam ni yer..sila urut dada tanda sabar yer...aku perati jer korank lap air liur kan?sebelum menjejes kene skrin handphone korank...ahahahaha...sajer jer bikin panas kan??:)

member opis buat mkn2 aritu...so aku repeat plak buat kt rumah...but ai biasaler suka derhaka so ai campoq ckit dengan buah longan..kalo buh buah durian agak merapu plak kan?x kene konsep plak...kau..kang ada yg berzikir 2,3 hari kat toilet karang...ahahahaha..#merapuitubese#
kek batik pun x buat lg...aku syak milo tu xle guna lg ler..dah 3 bulan expired kojol ko...kot2 la nk dapat mc free..sila la pakai...aku dah baling milo expired tu ala-ala lontar cakera kat tong sampah kau...mana kau boley celen aku punyer skill bahahahaha...

okayler,itu jer nak citernyer..apa?story ckit sangat?sukati aku la jebon...bye...



Monday, July 17, 2017

TERINGIN NAK MAKAN DURIAN

hoiii...hai hello...Assalamuailakum,x jawab doser yer hahahah..okes..now tetiba anak tekak aku teingin nak makan durian..x riakkan?citer jerr..dulu masa duk kt kampung,durian belakang rumah jer..serious xde isu wei..kadang sampai 30 biji buah durian hasil berkat rajin kami adik beradik mengutip durian yang jatuh setiap pagi..x sure nenek @ ayah yang tanam pokok durian nih...serious sedap ..durian kuning banyak bentuk D lak tu..adoiiii menjejes air liuq teringat durian weiiii..mencikkk...kalo dolu pepagi dah belah buah durian ngap-ngap masuk mulut..nampak nau hantu durian KHEN?hihihi...now...sedih kene beli la..kadang sebijik harga macam rege mas...muram kejap tengok harga mahal x masuk akal...petang karang misi nak cari buah durian..x kira la paket pun jadik...aritu p melaka.nampak la ada orang jual durian area kem terendak kalo x silap..biji jenis kecik-kecik jer..asben  xnak berenti lak..takoit lambat lak p beraya umah member dia..aduh sedih...nampak lauk raya pun x sama seleranyer dengan makan buah durian ahahhaa..xper xper kita usaha..

okaylah...dah melting sangat nih..dah la puasa 6 asyik teringat durian jer...x bayek tao..tertelan telan air liuq hehehhe..itu ajer la nak kabornyer..duriann...duriannn...durian...:)

okes sebelum babai,sila tengok gambar tuan tanah#janganpernahmurung# auuummmm!
 eh ada kaitan erk?selitan pica raya,birthday anak...chowww..

gitcheww,ni jer pung yang semengah ckit..yg len blur...anak tamtum..hahaha..


muka time raya,but now dah makin mengembang hihihi..

hepi birthday sayang yg ke 4 tahun,semoga menjadi anak yang soleh selamat dunia akhirat amiinnn...ya rab.

Tuesday, February 28, 2017

PENANG

Halo..haloo...alohaaaa...Assalamuailakum,x jawab dosa yew?Like hidup segan mati tak mao jer blog ni kan?tapi xper even no reader come in n out like pishang hot..am still have aura positive which is i cannot explain to you...wah gitewww..tampaq kang baru tao...sepikinggggg kunun..cni bah kamu...ahahahhaa..
ewhhh..okay mari rerapat...dengar story aku yer...aritu p penang..cheq memang dah x sabaq nak p..almaklum la tempat orang kan?semua nak terjah..

first day
1: kami bertolak dari kul 3 petang jugalah, maklumlah tunggu mak mentua balik dari spital..sampai kt rnr sg buloh,berhenti mentar coz nak mentekedarah apa-apa yg patotler ko...ahahha..aku jaga bahagian makanan..tempat nak stay like hotel,minyak,tukar tayar,tol asben yg uruskan..bila time makan..mesti pulun yg mahal kan..sbb tu bahagian aku...uhuhu...huarrgghhh...tapi xper setahun sekali ajek...kata nak berjalan,harus jangan kedekut..kang rejeki larikkkk...teluk pulau nuh..ehehehe...

Back to my story mory..sampai kat tanjong tokong around 11ish..everything da gelap..nak tengok keindahan jambatan pulau pinang pun hado..bermalam kat rumah mak teh untuk satu malam..ade miaow miaow lak..omg...aku bukan x suka kucing even nabi pun suka kucing...tapi aku ada sejarah semput yang datang dan pergi sesuka hati gitew...bangun subuh tetiba terperanjat kucing duk sebelah..nasib tak jerit ko..ahaha..adeh nak kamceng ngan gue ke?sorry nok,adeh geli weh..nasib dia tak gesel-geselkan badannyer...yang si kechik plak nampak kucing jer..nak ditendangnyer la...ingat bola kew..ikut dan dia jer...
besoknyer pecut trus check in hotel kat corpthorne..wah lega trus rasanyer...ahahahah overr...trus masak air n minum air nescafee..si kechik dan dan la nak minta susu..after susu dia tido kejap...letih lar tu..

pepagi around 9 pecut ke bukit bendera dengaan harapan orang  tak ramai,tepat ramalan gue..yahoo tepuk tangan sebab pandai bajet masa..after parking kat atas n amik tiket parking,kami menuju ke lif untuk ke tingkat bawah dan terus menuju ke kaunter pembayaran tiket.usai semuanyer selesai marilah kita naik ke bukit bendera..yuhuuuu...anak macam biasa lar...jup-jup yeayyy..bila nak nakal ckit aku mula tunjuk muka garang...terus dia wat muka merajuk"ishh xnak la mama,nak baliklah"..kalo tak dapat barang mainan pun macam tu yer,ada drama dalam kete like"cubit yer,rotan yer"yer tu mean tuju kat aku lar tu...do i care hahahah..sekali sekala kene bertegas juga dgn anak,tak boley lar semua benda nak..have know how to control...but kadang kesian juga..beli memurah ajelar janji ada yang dia pegang..gitu konsepnyer..
pepusing jalan-jalan hirup udara segar dan nyaman...ada rumah banglo sebijik-bijik kat atas tu..tokey magnum pun ada rumah kat situ..dahysat sungguh..banyak nau-nau duit kachinggg..gitew..adalah dua tiga tempat kami p,ada bahagian yang minum kopi daam hutan..but mahal nau kopinyer so tak drop by...trus kona patah balik...cukup masa kami pun turun n ke bukit feringhi plak..takde apa sangat kt bukit feringhi..
memalam kami ke padang kota nak rasa pasemboq?betul ke ejaan aku ni..hehe...okay not bad..then makan char kuey tiew..settle semua kami ke night market lak..panjang okey...x larat nak jalan...anak dah mula kerasukan nak itu nak ini hahahahah..mamanyer pun sama,nak beli handbeg tapi tak jadi sudahnyer sampai shah alam teringat-ingat..bongok ahahaha...anak juga banyak shopping..beg,baju,suar..tapi xper..semuanyer cantik-cantik sebab aku yang pilih..pujilah ckit youuuollls pun...kekekeke..dah letih jom balik hotel,hasil tangkapan tidak cukup memberangsangkan..dah mandi-manda semua tido..esok plak planning..

pepagi dah checkout,coz planning nak ke kampung mak mentua kat seberang kene naik feri..so samapai jer kami ke rumah mak long,mak anjang,pak tam ..yang len x p x cukup masa...sebab lepas tu nak ke bukit merah lak..dah salam-salam semua,kami gerak ke bukit merah untuk menikmati swimming pool n memacam permainan di situ but a bit hampa sbb banyak yang dah ditutup..so berenag ajek lah..memalam p memancing dengan asben lak..

esoknyer breakfast dulu kat hotel,mandi manda,petang check out n gerak balik ke shah alam...ole-ole like jeruk x beli yer mahal rm8 sepaket..tapi  yang penting jalan betul tak?itu ajelah percutianyer pun..anyway selamt membaca.. bye noks..