Posts

DUGAAN DI BULAN APRIL

Tahun 2018 please be nice to me..itu antara ayat yang berlegar-legar dalam kepala aku apabila setiap kali tahun baru,kita mengharapkan sesuatu yang lebih baik dari tahun sebelum ni...betul tak?mesti la betul.kan??.setiap orang perlukan improvement  dalam mencorakkan kehidupan yang lebih baik gitewww..eceh..begitu juga dengan aku..dari tak boleh jadi bolehhh..dari sihat tetiba jadi tak sihat yang tu kena la terima..ha..yang ni nak citer pasal anak aku yang terkena demam viral tu..sampai naik suhu 39 darjah celcius..mao mak tak terkesima sekejap...maka bermula la sesi mak terpaksa amik cuti menjaga anak yang sakit.i think 1 week juga la nak recover balik..it's all about less drink plenty water,and his body exhausted so i think this is make his body  high temperature..luckily after fetchup him after school,then am with my husband  bring him  to clinic.first doc suspect high fever,second doc suspect dengue..because we go to 2 places,first clinic n second hospital..so start from monday…

KEBAS

Lately nih selalu ..a bit weird actually both my hand plak tu...i hope i can drive,if not how...baru nak semangat anta si kechik cakap banyak tu lol....

Now look like musim hujan yer,leceh kan time nk amik anak time hujan,..kona lipat yer coz taska anak  chesha ni agak membukit sikit, kalo silap tekan minyak mao langgar pagar yer,ahahaha..

Petang kul 6 pecut zus zas amik dia, kalo lmbt ckit trus kena ot rm10 sejam gitew. .Ot chesha kt opis terpaksa dikorbankn Uhuhuhu.. What to do kalo de bibik lain la citer, i is not org kaya ahahaha.

Malam karang nk blk umah PD dah, ari jumaat memang hepi yer dak tu.. "Bila la nk blk umah nenek, cni x best la",katanyer . Eceh bukan x best, pakal xnk p school lertewww..ingat mama x tao yer.

Arini dak kechik x bape nak sihat,so walau turun school xyah la latih sukan,kasi makan ubat rehaat tido kt daycare ajeklar...sabtu ni dah start sukan.kan kalo demam dah xle lawan untuk pasukan biru giewww...wishing  u speedy recovery my boy..
 owh,today a…

BORAK SESAJER

Hi, bertemu kembali, seperti yg dijanjikan ada masa berupdate kembali blog eneww. .Nothing much to say, i'm just need a space to peacefull my mind. Maybe have to keep money to go for vacation,actually that is my wishlist. .Its okay even late or delay but the time will come, must positive thinking yeah eheheh. .

This morning after send my son to kindergarden, then i drive to my  office work, i was noticed that my car alot off small  cocroach  ..emmmgeee.. Euww. .Im suspect becoz my son eat n drink  inside the car, n maybe his food drop inside my car,ermm.. how you expect, even am also do the same thing lol.i was  thinking to bring my car to carwash, so that no more hanky panky smelly, ahahahah over okay😂   Okaylah till then, will meet ur again. .Like someone will read this blog? Nayyyy, that why i like to merapu here ahahahah.. .
 Bye. ..

WELCOME TO 2018# BETASHA# EWHHH

Assalam...ahaiii lama dah x berupdate belog nih...tuan tanah a bit kebizian lately nih...amacam korank tahun ni ada cer best best ker yang ingin korank nak citerkan disini?NS xde apa sangat yang nak distorykan cuma  ada satu benda yang NS agak tak sangkalah NS boleh buat iaituuuuuu BAWA KERETA.jangan gelak suka sangat yewww...kiter memang tak berani tao bawa kereta...tetapi demi anak tepaksa juga buat- buat berani.kalo x berani sape lak yang nak anta dia p balik sekolah kan?
So by hook or by  crook have to yarrrlllll...

Okay itu satu hal..perancangan untuk saya memiliki sebuah rumah juga terlaksana walaupun xdelah hebat nau umah tu janji ada tempat berteduh dari panas dan hujan  pun jadilah.kira dah boley masuk nanti NS nak deco-decolah..hehe...itu memang impian NS cantek x cantek belakang kira hasil sentuhan tu yang paling penting gitewwww hahahahaha...korank jangan meluat plak yer baca impian NS ni...(mata kat atas tangan kat bahu)

Ermmm nak tulis apa lg yer...macam xde idea plak na…

SAGU GULA MELAKA YUMMEH...

Image
hai..hai.hai...ehehehe...update belog jer kuar gambar  makanan...jenis kuat mentekedarah memang macam ni yer..sila urut dada tanda sabar yer...aku perati jer korank lap air liur kan?sebelum menjejes kene skrin handphone korank...ahahahaha...sajer jer bikin panas kan??:)

member opis buat mkn2 aritu...so aku repeat plak buat kt rumah...but ai biasaler suka derhaka so ai campoq ckit dengan buah longan..kalo buh buah durian agak merapu plak kan?x kene konsep plak...kau..kang ada yg berzikir 2,3 hari kat toilet karang...ahahahaha..#merapuitubese#
kek batik pun x buat lg...aku syak milo tu xle guna lg ler..dah 3 bulan expired kojol ko...kot2 la nk dapat mc free..sila la pakai...aku dah baling milo expired tu ala-ala lontar cakera kat tong sampah kau...mana kau boley celen aku punyer skill bahahahaha...

okayler,itu jer nak citernyer..apa?story ckit sangat?sukati aku la jebon...bye...



TERINGIN NAK MAKAN DURIAN

Image
hoiii...hai hello...Assalamuailakum,x jawab doser yer hahahah..okes..now tetiba anak tekak aku teingin nak makan durian..x riakkan?citer jerr..dulu masa duk kt kampung,durian belakang rumah jer..serious xde isu wei..kadang sampai 30 biji buah durian hasil berkat rajin kami adik beradik mengutip durian yang jatuh setiap pagi..x sure nenek @ ayah yang tanam pokok durian nih...serious sedap ..durian kuning banyak bentuk D lak tu..adoiiii menjejes air liuq teringat durian weiiii..mencikkk...kalo dolu pepagi dah belah buah durian ngap-ngap masuk mulut..nampak nau hantu durian KHEN?hihihi...now...sedih kene beli la..kadang sebijik harga macam rege mas...muram kejap tengok harga mahal x masuk akal...petang karang misi nak cari buah durian..x kira la paket pun jadik...aritu p melaka.nampak la ada orang jual durian area kem terendak kalo x silap..biji jenis kecik-kecik jer..asben  xnak berenti lak..takoit lambat lak p beraya umah member dia..aduh sedih...nampak lauk raya pun x sama seleranyer …

PENANG

Halo..haloo...alohaaaa...Assalamuailakum,x jawab dosa yew?Like hidup segan mati tak mao jer blog ni kan?tapi xper even no reader come in n out like pishang hot..am still have aura positive which is i cannot explain to you...wah gitewww..tampaq kang baru tao...sepikinggggg kunun..cni bah kamu...ahahahhaa..
ewhhh..okay mari rerapat...dengar story aku yer...aritu p penang..cheq memang dah x sabaq nak p..almaklum la tempat orang kan?semua nak terjah..

first day
1: kami bertolak dari kul 3 petang jugalah, maklumlah tunggu mak mentua balik dari spital..sampai kt rnr sg buloh,berhenti mentar coz nak mentekedarah apa-apa yg patotler ko...ahahha..aku jaga bahagian makanan..tempat nak stay like hotel,minyak,tukar tayar,tol asben yg uruskan..bila time makan..mesti pulun yg mahal kan..sbb tu bahagian aku...uhuhu...huarrgghhh...tapi xper setahun sekali ajek...kata nak berjalan,harus jangan kedekut..kang rejeki larikkkk...teluk pulau nuh..ehehehe...

Back to my story mory..sampai kat tanjong tokong …