Posts

Showing posts from April, 2015

BIRTHDAY MAMA

Image
Minggu lepas is my birthday on 22nd of april...da masuk umur series-series nih..rasa to kealtuaan plak nak sambut birthday.en.jai la gigih bawa p carik kek..eh tak surprise namanyer...coz kek aku yang pilih..pernah ke dibuat orang?hahahahha...si somi takut pilih tak sedap so aku la tukang tunjuk nak yang tu,nak yang nih.tapi kek kocik ja...watpe beli besar-besar..kang tak abes membazir jer..si kecik pun tak nak kalah,tart yang kecik tu dia punyer la tu..tak sempat dia makan tertido lam kete...

Pic terabur...aku kan pemalas...nak susun tak koser...janji faham yer dak..hahahahha...APTB sangat...now rasa macam xle kene silau la..tetiba rasa pening nak muntah...uuuiisshhh...memacam la skang nih...okaylah...nak p survey tudung instant shawl by diyana halik..macam comel jer...

*beli tudung cap tudung saji,ok?*





CUTI LAMA WEEEEE!!!!!

Salam,hai..hai..hai.!!!.,sambil tengok rancangan meletop..sambil tu la update belog,hebat tak itew?wee..!!!,giler gedik tampo nak?hahaha..yg ni baru real,gelak bunyi gitu....benornyer xde benda nak update,aku jamu dengan gambar makan boleh?boley ka?eh x boley,eh..sukati larrr..hahaha..
This few days,I don't know,suddenly after having my lunch,feel like vomit..maybe I cannot eat spicy food,ermm...after that feel my body a bit weak..owh gosh..what is that?planning wanna go check with doctor..sakit pala denyut pun kemain kerap skang ni..takot ler da semakin naik umuq ni kan?ni pun baru baik dari selsema,sakit tekak.aku ni bukan boley,kalo ada orang sakit ker,very fast la jangkitnyer..tu paling takot.terus maraton ke pharmacy carik ubat..gitu,telan ubat teguk air terus..weee!!! hebat,hahaha..bodoh jer rasa bila guna ayat weee!!! uh...
Lagi  dua hari nak keje,pastu cotiiii...empat hari...weeee...bestnyer!!!! hahaha...weeee!!!...lagi..jangan awieeee sudeh,kang tak pasal"ini semua p…

Bunga Citra Lestari - Wanita Terbahagia | Official Video

Image
Assalamuailakum...dunia..kawan-kawan blogger sekelian alam...,dalam sakit-sakit pinggang urat belikat ni sempat lagi nak feeling-feeling lagu santai aka unik dari bunga citra lestari nih..hihihi...anyway enjoy da song yarrr..








SARCASM HEI YOU!!!!!

Tak perlu jadi macai untuk apa jua bentuk sarcasm yang kau buat,serious tak terasa ok..tapi kalau kau goreng sayur kucai mesti ramai yang suka dan hepi,sebab sayur itu memang sedap dimakan,apatah lagi makan dikongsi bersama..
sekian, nukilan tepat..

STORY CARCA MARBA

Assalamuailakum,tak jawab dosa..hihihi..,wow terasa hebat plak malam nih tetiba rajin sangat nak update blog,n update pun  guna mobile phone jer..selalunyer guna web besar gabak tu...now da ada baby asus...nih kojer pun copek..bukan capek yer..eh.,now sana sini orang dok kepochi pasal GST,semua benda orang rungsing macamkan gst ni disaster..yer for those yg macam kita ni kais pagi makan pagi kais petang makan petang .yang kaya berniaga semakin kaya,yang makan gaji macam kita ni makin kayap...,itu pendapat aku.aku cuba imagine orang yang mempunyai anak yang ramai,preparation tu mesti lebihhh kan?yang tak ramai pun mengeluh...like me ..eh.so faham-fahamlah disitu..kalo karangan bahasa inggeris mesti pendek jer aku tulis,alangkan bahasa melayu terus idea mencurah-curah hahaha..sedih sangat hidup manusia skang ni,manusia juga yang create...apa sebab musabab hanya dia yang tahu..tapi jangan pernah lupa..di atas pasti akan menyoal...masa tu la...pannnggggg!!!!!...petir menyambar..kusss sema…