Posts

Showing posts from September, 2012

SEGMEN I FOLLOW

Image
Salam, amacam arini ada sihat ka?Selalu dan kerap sangatlah, acapkali nk tegur orang ayat nilah yang banyak memberikan respon on the sport kepada si pendengar soalan..hehehe...Ada perasan x tajuk entrinyer ituew.bukan i follow (4) salleh yacob tu.gurau jer ..:)ermm...actually ramai jer yang dah buat,sayer jer pun terhegeh-hegeh dan tersipu siput baru nak buat...kan?kekadang tu bukan apa..terfikir jugak,mana tao dengan adanya segmen sebegini follower pun akan menjadi bertambah...dan blogger lain pun sedar akan wujudnyer blog picisan macam sayer nih..(humble sangat) :)..ahahaha..sudahlah...nowadays...semakin ramai yang buat blog...tujuan?ada bermacam-macam tujuan,contoh ayu spt:

1:nak tambah kenalan
2:berniaga online
3:diari
4:resepi
5:shopping barangan
6:melancong
7:keluarga
8:citer pasal artis(paling org suker nk click tekan & tgk,x caye tanyalah beautifulnara)
9: contest nuffnang & yg lain-lain(menjamin $ masyuk!)
10:Blog jenayah(mcm mazidul sidek)pun hokey...
yang len-len tu…

Shila Amzah - Juara Asian Wave 2012 (china)

Image
Pelantun lagu "Patah Seribu", Shila Amzah mengharumkan nama Malaysia apabila dinobatkan sebagai juara pertandingan Asian Wave 2012 yang berlangsung di Shanghai, China malam tadi.

Berita gembira ini disahkan oleh adik-adik Shila, Syahir dan Syada yang memberikan ucapan tahniah melalui akaun Twitter.

"Alhamdulillah. @Shilaamzah is the champion for Asian Wave 2012! Thanks to you guys for voting. Let's trending #TahniahShilaAmzah," dipetik daripada akaun Twitter Syahir.

Bersaing sengit dengan lima finalis dari negara China, Korea Selatan, Singapura, Thailand dan India, Shila telah mempersembahkan tiga buah lagu iaitu "Gemilang" nyanyian Jaclyn Victor, "Grenade" nyanyian Bruno Mars dan juga lagu hit Mandarin berjudul, "Conquering" nyanyian Na Ying.

Pada mulanya, peserta dari China mendahului di tangga teratas dengan undian secara talian iaitu melebihi 140,000, manakala Shila berada di tempat kedua dengan 69,000 undian.

MILLA JOVOVICH("RESIDENT EVIL RETRIBUTION"

Image
Salam semua,kalau-kalau adalah makhluk yang TERjenguk kat belog nih kan? thehehee..ermmm..eh..you all dah p tengok ke belom movie "RESIDENT EVIL RETRIBUTION",fuh!..sungguh-sungguhlah sayer tengok citer tu.. bukan ape,gaya aksi lasak pelakon dia tuh ha yang membuatkan sayer terlopong sekejap..sib bayek orang kat dalam wayang tu tak nampak, yelah kan gelap tu,sayer pun rasa kat mesia ni pun voley ajer wat gaya macam tu tapi apakan daya sistem kecanggihan filem kita belum sampai lagi di tahap yang memuaskan.
Nama pelakon tu MIILA JOVOVICH, Milla Jovovich  is an American model, actress, musician, and fashion designer...fuh! full package tuh...really admire la dia punyer mutu lakonan kan?sape setuju angkat tangan! :),Apa-apa pun moh ler kiter layan pic milla nih....staytune....


MINUM AIR LIMAU/LEMON SETIAP HARI

Image
Potong limau/lemon dan masukkan 2-3 hiris kedalam satu gelas air suam dan minum. Lemon menjadikan air 'alkaline' dan memberi banyak khasiat terhadap kesihatan badan kita. Seorang pakar dari Baltimore USA mengatakan air lemon boleh membunuh sel2 kanser dan ia lebih kuat lagi tindakan dari ubat kanser/chemotherapy. Untuk pesakit2 saya yang mengalami berbagai jenis ovarian cyst termasuk endometriosis , adenomyosis dan fibroids sila cuba minum segelas air lemon yang fresh tiga kali  sehari selama 3-6 bulan dan lihat ada tak perubahan pada tumbuhan2 tersebut.
MAKANAN TAMBAHAN
1.Air - Sangat penting bagi kesihatan badan dan kesuburan seseorang. Sebaiknya minum air mineral atau air yang ditapis. Dicadangkan minum 8 liter  air dalam sehari semalam.

2.Sayur Sawi - mengadungi banyak vitamin2, zat besi/iron dan antioxidant yang penting bagi kesihatan dan kesuburan. Folic penting untuk penetasan telor yang baik kualiti, mencegah kecacatan bayi serta mengurangkan risiko gugur.

3.Sa…