Tuesday, April 29, 2014

SUKA BERSAMA DUKA

Lately, bulan april ni hujan kemain laie pepetang...ada sedikit rasa lemau disitu pabila nak blk keje jer cuaca mendungggg..like senandung..eh..tapi xder effect plak kan dengan catuan air? gamaknyer gitulah..still onnn..jaafar on....hahahaha..arghh..macamkan bohsann asyik citerrr pasal ayark jer ni...

okayyy..focusss..otak aku letihh..dan badan aku sekali terheretttt letih sebenarnya...keje pun da menguap empat puloh empat kali rasanyer...aiyoo...dah lama tak makan supplement..ginilah jadiknyer...seminggu tak jumpa hero ensem boy aku tu(rindu)..disebabkan kekangan kerjaannyer...wohaaa...ayat...dapat whatapp abahnyer anto gambar.. memacam gelagat plak dia...patung rabbit pun dia bley gerammm..kalo rabbit betull...rasanyer dah arwahhh dia kerjakan...tahap kegeraman dia tu len macam..hahahahha...nak tergelak aku masa kita orank ronda p ikea.(citer lapuk)..dia nampak jer patunggg rabbit tu terus macamkan nak terkam n gelak sukaaa...eh..apa ni over =)..bila abahnyer bagi patunggg anjing (sajer) terus dibalingnyerrr...ahahahhaa..customer pun gelak tengokkk gelagat dia ni..tapi air liur tetap menitik hahahahhaha...agaknyer banyak benda aku nak makan tapi xle telan sbbkan alahan..so ginilah jadiknyer kot..anak aku asyik kuor air liur jer...siannn plak aku nengok...sama-sama kita saksikan senario di bawah ini;

nak makan pun bertemankan rabbit =)

rabbit harus manja dibelakang bahu ahahahha,aku syak keje laki aku ni..ahhahaha..
ckittt lagi dicekikkk-cekiknyer rabbit tu =)
tidor pun peluk rabbit..peluk kax x mao?

ololololo..da pandai pegang botol susu yer..

seminggu tak jumpa memacam plak pandainyer,ecehhh..ceh.. siap lepas pegang plak botol tu =)

Minggu lepas macamkan mimpi ngeri plak bila tetiba jer kete hot kancil aku tu meletoppp tayarnyer n berpusing-pusing kat roundabout 3 stadium shah alam..panik gilerrr...berserah sahaja disebabkan jalan licin n kete ku itu bergerak sesuka hatinyer sajer. ..sib bayek kami berdua selamat(anak buah) hanya mampu menjerittt...dan kami redha dengan ujiannnya...p kerja pun dok gigil-gigil lagi..ada sedikit trauma disitu...
apa-apa pun thanks allah kerana masih memberikan kami umur yang panjang...dan thank q juga kepada budak yang menolong kami masa kejadian itu...siap anto p keje lagi...tapi aku lupa nak tanya nama dia..sebabkan otak dah jem kat situ...

si baju putih yg bayek hati telah membantu..

wonder petz datang membantu
terhumban ke dalam longkang..



Tuesday, April 08, 2014

CATUAN AIR DI ZON 3

sekarang ni habaq hang..isu catuan air ni x abes lagiii...aritu baru jer citer pasal kawan-kawan yang kawasan umah dorank kene catuan air...la ni turn aku plakkk...adehhh..serious x cukup nak mandi ke segala bagai..i not likeeee...sebab ingatkan x kene..abes semua ayak dalam baldi aku guna untuk sentalll bilik ayaq n toilet...pastu tak refilll balik plak tuuu..so clever..dink donk...tinggal yg dlm tong jer yg tak gunaaa...nasibbbb..tp stillkan tak cukup..aku ni kuat guna air..ckit-ckit air..sib bayeklah ada kupon everymonth tuh rm11..so kira free la disituuu..x pyh byr..sbb everymonth rm5 jer penggunaan air yang aku pakai...apalahh....anouncement  xder ker... aku yang kurang peka..donno lah..pagi keje tadi...nampak pakcik tu membebel pasal air..beria dia citer dengan abg aku..aku syak isu air la sebab nampak tuala kat bahu...boleh?eh..

Dari nak stay lagi one more day...terus cancelll la askar n suami aku nak stayy..arghh..kaco daun sungguhlah ko ni air..tangki atas tu pun dah keringg..so air kat rumah ada lg berbaki separuh ...me..?mandi kat opis la jawabnyer kalo da cenggituuu...dont like-dont like..nak buek mcm mano...pakaian sebeban tu pun tak basuhh lagikk..ayarrrkkk..takkan nak mandi guna air mesin kot..ahahahahha...diva sangattt nih...anyonyoonyonyonyooo...=)







gigih copy benda nih dari pihak syabas bettyyy...


okayylah..malas plak nak semakkan otakk nih...layan benda yang more positippp lagi baguihhh..


#mengharapkan kotak hitam mh370 segera ditemuii..pray for mh370..