DUGAAN DI BULAN APRIL

Tahun 2018 please be nice to me..itu antara ayat yang berlegar-legar dalam kepala aku apabila setiap kali tahun baru,kita mengharapkan sesuatu yang lebih baik dari tahun sebelum ni...betul tak?mesti la betul.kan??.setiap orang perlukan improvement  dalam mencorakkan kehidupan yang lebih baik gitewww..eceh..begitu juga dengan aku..dari tak boleh jadi bolehhh..dari sihat tetiba jadi tak sihat yang tu kena la terima..ha..yang ni nak citer pasal anak aku yang terkena demam viral tu..sampai naik suhu 39 darjah celcius..mao mak tak terkesima sekejap...maka bermula la sesi mak terpaksa amik cuti menjaga anak yang sakit.i think 1 week juga la nak recover balik..it's all about less drink plenty water,and his body exhausted so i think this is make his body  high temperature..luckily after fetchup him after school,then am with my husband  bring him  to clinic.first doc suspect high fever,second doc suspect dengue..because we go to 2 places,first clinic n second hospital..so start from monday to thursday i have to bring my son to klinik for blood test..nangis tak usah cakap larrr..sakit wooo..
  then after four days,a lot of improvement,platelet also look normal...and test dengue also combo negatif..praise to you allah..may god bless my family aminnn...everything ok..butttt..suddenly after  that,i feel headache,always coughfing..then i ask doc to check me..yer la alang-alang dah ada dalam bilik doc kan?hehehe..38 ooorrrrrr....aiihhhh...u fever  ooo...wonder i feel my body sometimes hot..like kepala pun melayang-layang...nasib time drive tu bley cover la...dah la dengan kena campak keladi lagi...satu badan bintik merah...nasib now bubuh cream doc bagi semakin pulih..

Arini,anak pun da start school,seminggu x school tu buat dia lemau nak p school,"nak ikut mama p opis boleyyyyy???"waduhhhh...kalo bab nak merayu anak aku ni trus rasa kasihan..tak boleh ye nak school tetap kena pergi juga,banyak dah tertinggal pembelajaran tu...harap antibodi dia kuat sebab ramai lagi kawan-kawan dia yang kena influenza A macam lebih kurang penyakit,batuk,demam,selsema la...serangkai gitewww...

oklah,sampai disini sahaja dulu,ada  cerita nanti saya up lagi yer,byeeee...

Comments

Popular posts from this blog

BORAK SESAJER

WELCOME TO 2018# BETASHA# EWHHH