Posts

Showing posts from April, 2018

DUGAAN DI BULAN APRIL

Tahun 2018 please be nice to me..itu antara ayat yang berlegar-legar dalam kepala aku apabila setiap kali tahun baru,kita mengharapkan sesuatu yang lebih baik dari tahun sebelum ni...betul tak?mesti la betul.kan??.setiap orang perlukan improvement  dalam mencorakkan kehidupan yang lebih baik gitewww..eceh..begitu juga dengan aku..dari tak boleh jadi bolehhh..dari sihat tetiba jadi tak sihat yang tu kena la terima..ha..yang ni nak citer pasal anak aku yang terkena demam viral tu..sampai naik suhu 39 darjah celcius..mao mak tak terkesima sekejap...maka bermula la sesi mak terpaksa amik cuti menjaga anak yang sakit.i think 1 week juga la nak recover balik..it's all about less drink plenty water,and his body exhausted so i think this is make his body  high temperature..luckily after fetchup him after school,then am with my husband  bring him  to clinic.first doc suspect high fever,second doc suspect dengue..because we go to 2 places,first clinic n second hospital..so start from monday…

KEBAS

Lately nih selalu ..a bit weird actually both my hand plak tu...i hope i can drive,if not how...baru nak semangat anta si kechik cakap banyak tu lol....

Now look like musim hujan yer,leceh kan time nk amik anak time hujan,..kona lipat yer coz taska anak  chesha ni agak membukit sikit, kalo silap tekan minyak mao langgar pagar yer,ahahaha..

Petang kul 6 pecut zus zas amik dia, kalo lmbt ckit trus kena ot rm10 sejam gitew. .Ot chesha kt opis terpaksa dikorbankn Uhuhuhu.. What to do kalo de bibik lain la citer, i is not org kaya ahahaha.

Malam karang nk blk umah PD dah, ari jumaat memang hepi yer dak tu.. "Bila la nk blk umah nenek, cni x best la",katanyer . Eceh bukan x best, pakal xnk p school lertewww..ingat mama x tao yer.

Arini dak kechik x bape nak sihat,so walau turun school xyah la latih sukan,kasi makan ubat rehaat tido kt daycare ajeklar...sabtu ni dah start sukan.kan kalo demam dah xle lawan untuk pasukan biru giewww...wishing  u speedy recovery my boy..
 owh,today a…