Posts

Showing posts from January, 2014

AKIBAT YOUR LADY....

Image
Ha...dari .tadi da menaip dua  baris..tetiba hilang..sesuatu sangat dengan keyboard ni..ker aku yang terover tekan sampai hilang ayat.ni..arrrr..okay molah balik...molah ker polah(buat) i is fail cakap melayu tek sawak even owang sawak...=) serious tak bape nak fasih...okay tolak tepi,sebab nak citer benda len..Masuk tahun baru ni..serious tetiber suka sangat tonton drama korea..kbs world.giler kan?sepatah haram tak tau cakap korea tp subtittle kan ada..=) setiap kali en.jai msg di dikejauhan hari mesti dia tanya soalan ni;

hubby:buat aper?masak aper?tengok citer korea ker?
me:baru pas masak.kari ayam....aah..tengah melangut ni layannnkan citer korea..tukar la ke channel 395..bestttt..
pasti tak menyesal....channel 555 bukan ker borinkkkkk?uweeerrrkkk..serious tak bestttt..
hubby:yer la tu...tetiba k-pop ni apasal?jiwang pun berlendir....hahahaha...(ada paham)
me:uiiikkks.?ape plak k-pop,xder kaitan lar..yang ni drama okay..bestttt marvellous dink donk...yang joget-joget tu serious x mao …

BARANGAN PRELOVED

Image
Seriously... tolong jangan gelakkan aku yer,actually aku macam a bit curious about barangan preloved ni,da macam pre wedding ker aper kan..walaupun isu preloved ni mungkin dah sejuk bagi yang dah tao..serious aku memang x tahu...aaarr dari tadi serious memanjang ni..

Okay,aku ni jenis suka juga amik tahu pasal benda yang memang aku tak tahu,contoh kata yer benda tu memanjang orang dok sebut,a bit kepochi kat ruangan forum ker aper,terus aku excited nak tao akebendenyertuh?...serupa preloved ni jugak actually xder benda pun,sebenarnyer barang secondhand @ko dah beli tapi x pakai lagi, pastu rasa macam xnak ker berlebihan sangat, then bagi kata putus nak jual memurah...dan mungkin juga ruangan rumah dah penuh , dan rasa nak let go kan saja barangan tu.so dengan adanyer laman web seperti fb,blog,mudah.com ,carboot (dulu aku ingat pasar kabut,terus pitam sebab salah faham),pasar pagi or what so everlah yang berkaitan digunakan untuk letgo kan barang-barang korank nih,ada faham?p dekat mr.…

Kenduri Bob..

Image
Diam tak diam dah 7 bulan rupanyer anak aku..eh amik masa lama tao nak dapatkan dia ni 3.5 tahun okay.stress tak stress nak dapatkan dia ni..kawan bayek en.somi lagi lar sebelas tahun nak tunggu,bermacam ikhtiar,so alhamdullilah anak dia pun dah masuk tiga bulan,jarak empat bulan jer dengan si panglima.segelintir orang allah permudahkan,dan sesetengah orang diberinyer dugaan untuk menguji sejauh mana tahap kesabaran dan rintangan dalam sesebuah kehidupan,ada yang diuji dengan jodoh tak sampai-sampai lagi,traffick jem lar tu but dun worry the green light is there..anytime.anywhere..rilek lar...rilex brother, brother rilex bak kata imuda in da genk..peace no war..ada hikmah di sebalik setiap sesuatu kejadian..kan?apa yang pasti sabar...:)

Sabtu tu p kenduri kat seremban,kita orank mendapat jemputan kahwin dari member satu IKM dengan en. somi yang ni belah laki lar.belah pompuan da selamat da...konpius aku sebab bila nama bob jer mesti orangnyer pun macam  comel jer..aku tanya laki aku,m…

Siti Nurhaliza - Lebih Indah

Aku rasa lagu terbaru mek t ni  dah balik semula ke zaman sebelum dia jumpa dato k..patut tak aku cakap macam nih?sebab too.. corporate sangat  lagu dia after married tok k,tok k juga yang kene..hahaha...serious aku suker beb sebab macam dia da buat comeback..its u okay?.sebab selalu mempersoalkan benda ni dekat en.somi..nape lar lagu dia ni mcm x rely dgn jiwa ct .kan?...profile macam tak sama..jawapan somi plak len,katanyer mek ti ni dolu  girlpren dia,tapi dia reject lar sebab nak sgt jadi artis...chaaaiiittt...cirit la...abes tu kalo aku jadi artis pun reject lar.(sila jangan verangan).tanya len jawab len...waduh ayat pun...

Biler rasa nak kuatkan semangat tentang kehidupan yang terlalu subjektif dan down giler dengan benda yang tidak dijangkakan,(luahan perasaan yg over)  aku layan lagu ni,bila rasa rapuh sangat  pun layan juga lagu ni,nak kata  lagu opick lettew..:) .terjebak dengan lagu tu pun sebab rentak dia sedih giler babas.. i is drama king nora danish...citer apentah....…

KLAKAR AJAK BAH..

Image
Sedari minggu lepas lagi penyakit ni menular,memula rasa lelangit tu len macam jer what the T_T..Arrrghhh xle jadi ni,dah lama kot x selsema demam bagai ni..ermmm..kecepatan aku telan panadol,x cukup dengan tu panadol soluble aku bantai..momantai.. tekak aku bley terima segala ubat....aku hello plak en.suami menggada tao.. btao selsema nk demam ni.(suara harus manja..pang!..kang x pasal)hahaha...pastu dia plak btao panglima aku pun selsema sebab jangkit kat atuknyer,neneknyer pun demam sebab temankan atuknyer p spital melaka wat kimo...situkan spitalnyer sejuk, mak mentua aku xley terima sejuk-sejuk ni,sampai kat luar plak panas..panas+sejuk ko rasa jawabnyer demam teruih lar orang tua tu...dangggg!!!..pening kepala aku dengar benda semua tu,what a life!...waduh.. sape plak nak jaga panglima aku nih?dah nampak ciri-ciri kelasakkan sang perwira dia tu...ayarrrkkk maikong lar....

Sabtu pagi tu aku bawa dia p jumpa doktor mariamma,seaptutnyer bawa dia p klinik othman,sebab sejak dia lahi…