Friday, March 24, 2017

NAIK BAS 2017

Hye uolls,pekabar.sihat?xnk tanya aku kesihat ke idok?aku mcm biasalah on off suhunyer hehehe..anyway nak citernyer, aku agak lama jugak la x naik bas jejauh ni,sorank diri lak tu..takoittt tu memang la tempat orang kot,even dah kahwin n ada sorank anak,kira as perempuan musti akan ada rasa diri ni terancam pabila sang somi tiada di sisi...wah gitu ayatnyer ahahahaha#silapengsan#

So,today aku p menapak ke stesen bas seksyen 13 shah alam,with my asben menuju ke kaunter no 9.so tanya punya tanya n then after for a while dapat la tiket bas berharga rm10,yeayyyy!!! sila tepuk tangan..destinasi pelancongan dari shah alam ke seremban kahkahkah..eh tapi lupa lak nk tanya terminal 1@2 bas tu berhenti..cemas okey walaaupun jadi mak-mak sangat nih...kalau bawa anak mcm mana gamaknyer,mao terkucil spender polkadot...ahahaahha..#shhhdiammm#macam-macam lak aku pikir macam cun sangat(berdoa dalam hati semoga aku duduk dengan orang yang sejantina dgn aku)tolong la jangan la bangla ke,nepal ke???matilanak...sebab ada program sabtu ni,pasai tu la cheq kene naik bas,si somi p dulu pasai nak niaga...so bye-bye jer la...uhuhuhuhuh sedih bangat nih...ahahahaha...
Naik bas,kita dengar memang nampak mudah,dengan kes aku yang suka sangat terkucil pabila bergerak ke distance yg jauh ni..abeslarrr...ingat driver bas tu nak layan aku siap berhenti untuk ke public toilet?tentulah tekan  button NO jawabnyer..owhhhh what a life bak kata jihan...
okaylah..malas nak fikir,baik aku think positif aje semoga urusan aku dipermudahkan esok,aminnn..ya rabal alamin..

bye..ada hati nak update lagi aku update la yer.byelovemuahhhh...

Tuesday, February 28, 2017

PENANG

Halo..haloo...alohaaaa...Assalamuailakum,x jawab dosa yew?Like hidup segan mati tak mao jer blog ni kan?tapi xper even no reader come in n out like pishang hot..am still have aura positive which is i cannot explain to you...wah gitewww..tampaq kang baru tao...sepikinggggg kunun..cni bah kamu...ahahahhaa..
ewhhh..okay mari rerapat...dengar story aku yer...aritu p penang..cheq memang dah x sabaq nak p..almaklum la tempat orang kan?semua nak terjah..

first day
1: kami bertolak dari kul 3 petang jugalah, maklumlah tunggu mak mentua balik dari spital..sampai kt rnr sg buloh,berhenti mentar coz nak mentekedarah apa-apa yg patotler ko...ahahha..aku jaga bahagian makanan..tempat nak stay like hotel,minyak,tukar tayar,tol asben yg uruskan..bila time makan..mesti pulun yg mahal kan..sbb tu bahagian aku...uhuhu...huarrgghhh...tapi xper setahun sekali ajek...kata nak berjalan,harus jangan kedekut..kang rejeki larikkkk...teluk pulau nuh..ehehehe...

Back to my story mory..sampai kat tanjong tokong around 11ish..everything da gelap..nak tengok keindahan jambatan pulau pinang pun hado..bermalam kat rumah mak teh untuk satu malam..ade miaow miaow lak..omg...aku bukan x suka kucing even nabi pun suka kucing...tapi aku ada sejarah semput yang datang dan pergi sesuka hati gitew...bangun subuh tetiba terperanjat kucing duk sebelah..nasib tak jerit ko..ahaha..adeh nak kamceng ngan gue ke?sorry nok,adeh geli weh..nasib dia tak gesel-geselkan badannyer...yang si kechik plak nampak kucing jer..nak ditendangnyer la...ingat bola kew..ikut dan dia jer...
besoknyer pecut trus check in hotel kat corpthorne..wah lega trus rasanyer...ahahahah overr...trus masak air n minum air nescafee..si kechik dan dan la nak minta susu..after susu dia tido kejap...letih lar tu..

pepagi around 9 pecut ke bukit bendera dengaan harapan orang  tak ramai,tepat ramalan gue..yahoo tepuk tangan sebab pandai bajet masa..after parking kat atas n amik tiket parking,kami menuju ke lif untuk ke tingkat bawah dan terus menuju ke kaunter pembayaran tiket.usai semuanyer selesai marilah kita naik ke bukit bendera..yuhuuuu...anak macam biasa lar...jup-jup yeayyy..bila nak nakal ckit aku mula tunjuk muka garang...terus dia wat muka merajuk"ishh xnak la mama,nak baliklah"..kalo tak dapat barang mainan pun macam tu yer,ada drama dalam kete like"cubit yer,rotan yer"yer tu mean tuju kat aku lar tu...do i care hahahah..sekali sekala kene bertegas juga dgn anak,tak boley lar semua benda nak..have know how to control...but kadang kesian juga..beli memurah ajelar janji ada yang dia pegang..gitu konsepnyer..
pepusing jalan-jalan hirup udara segar dan nyaman...ada rumah banglo sebijik-bijik kat atas tu..tokey magnum pun ada rumah kat situ..dahysat sungguh..banyak nau-nau duit kachinggg..gitew..adalah dua tiga tempat kami p,ada bahagian yang minum kopi daam hutan..but mahal nau kopinyer so tak drop by...trus kona patah balik...cukup masa kami pun turun n ke bukit feringhi plak..takde apa sangat kt bukit feringhi..
memalam kami ke padang kota nak rasa pasemboq?betul ke ejaan aku ni..hehe...okay not bad..then makan char kuey tiew..settle semua kami ke night market lak..panjang okey...x larat nak jalan...anak dah mula kerasukan nak itu nak ini hahahahah..mamanyer pun sama,nak beli handbeg tapi tak jadi sudahnyer sampai shah alam teringat-ingat..bongok ahahaha...anak juga banyak shopping..beg,baju,suar..tapi xper..semuanyer cantik-cantik sebab aku yang pilih..pujilah ckit youuuollls pun...kekekeke..dah letih jom balik hotel,hasil tangkapan tidak cukup memberangsangkan..dah mandi-manda semua tido..esok plak planning..

pepagi dah checkout,coz planning nak ke kampung mak mentua kat seberang kene naik feri..so samapai jer kami ke rumah mak long,mak anjang,pak tam ..yang len x p x cukup masa...sebab lepas tu nak ke bukit merah lak..dah salam-salam semua,kami gerak ke bukit merah untuk menikmati swimming pool n memacam permainan di situ but a bit hampa sbb banyak yang dah ditutup..so berenag ajek lah..memalam p memancing dengan asben lak..

esoknyer breakfast dulu kat hotel,mandi manda,petang check out n gerak balik ke shah alam...ole-ole like jeruk x beli yer mahal rm8 sepaket..tapi  yang penting jalan betul tak?itu ajelah percutianyer pun..anyway selamt membaca.. bye noks..