Wednesday, July 13, 2016

KELABUNYER RAYA

Assalamuailakum,haloooo..(.angkat-angkat tangan) macamkan YB pencen..kah..kah..kah..masih cotiii lagi ka kawan?aku da start kilija  ari senin dah pun...jalan pun x jem..best...besttt..bestt...musti korank still bercoti lagi kan?mood raya lagik...masuk kijer ari senin,pala pun ting tong..ngantuk manjang kat opis..nguap x usah cakaplah..entah keberapakalinyerlahhh....hahahah...nganga mulut..sib bayek xder langau  masuk mulut hahahhaha..gilllssss..

okay..fokus..raya tahun ni,kami sekeluarga hanya beraya ala kadar sahaja..raya kedua,terpaksa balik klang,sbb pak usu belah asben meninggal..jangkanyer pas maghrib nak kuar beli kek boboiboy si kechik tu..last-last tundalah...kami tunggu waktu isyak baru gerak ke shah alam..kami merempit..walau gerak lambat tapi kami sampai duluannn...prestasi waja amat memberangsangkan...hahhaha puikkk...esoknyer segala urusan pengkebumian diuruskan dengan segera..ralit dari tadi perut menahan kelaparan..ku rojer en.asben belikan makanan untuk orang yg kat umah..malam tu pun tido-tido ayam jer..orang meninggal mana bley kita tidor jer...rotate la..usai semuanyer da selesai ,kami pun bertolak balik ke PD after solat jumaat..semoga arwah pak usu tenang di sana.terlepas dari siksaan kubur,meninggal pada  malam jumaat..pintu syurga pun terbuka..insyallah dipermudahkan..sampai PD pun ada jiran meninggal,pastu kawan asben punyer mak pun meninggal.aku terkedu sekejap..ramainyer yang pergi pada bulan ramadhan ni...insan terpilih..menziarahi orang meninggal ni merupakan asbab untuk kita terus melakukan kebaikan,menginsafkan diri kerana dunia ini hanya sementara sahaja..setakat transit dan anytime jer nyawa kita diambil,apabila cukup masa dan tempohnyer...bagaimanapun kita yang masih hidup ni,kene teruskan kehidupan..melakukan segala amal kebaikan,semoga diterima menjadi ahli syurga..amin..yarab..

okay.. now..kita..layan pica terobek yer..eh luper...mak kiter pun ada turun keyyelll tao...hahahha.".mak tak bersiap cantik..xyah la amik gambar katanyer...tapi ku paksakan jua koh..koh..kkoh..eh sebelum terlupa,warna tema raya tahun ni telah ditentukan oleh en.asben..iaitu kaler kelabu taik anjing...hahaha..first time aku pakai kaler gini,but look molek juga la..now baru ada rasa konpiden nak beli baju warna kelabu pasnih...ahahahahaha...
cakkk!!..setahun sekali mak...jangan nebes hahaha..

bhoodak ni xle duk diam..xnak lar..katanyer..hehe..

aku kalo tua nanti.. macam nih la rupanyer..eh but stilll gojessslarhhh...ahak..

keliru aku dengan posing nih..huwaa..tetiba ada orang letak tangan kat pinggang..terus tersenget posingg aku.eh..romantik ker?

aksi mesti mao ada..panglima.bersilattt..akibat penangan ultraman gaya..

yang ni x posing dah...takoitt tetiba ada tangan menyelinap hahaha...matikler..

yang ni boley tahan tatih dia..sebab dah disogok duit raya kahh..haha..
wah...tegak sopan semacam nih..uhuk...uhuk...sebelah tu pengetua..hahaha..

sanah helwah sayang,doaku selalu menyertaimu,semoga Allah SWT selalu membimbingmu,semoga Allah SWT selalu merahmatimu,semoga Allah SWT selalu melindungimu.Dalam setiap langkahmu,doamu dan dalam semua kehidupanmu,di dunia  dan diakhirat kelak.amin...amin..amin..
yeayyy...boboiboy....sanah helwah my littlecute son...muahhh..

Mak gojes bawa kudapan untuk anaknyer..hehehe..


lepas raya,budak akan jadi kaya..."kalo aku kaya,hari-hari hari raya..eh.xper nak..masok dalam wallet mama yer...ahahaha..

throwback,tahun lepas punyer raya..eh cepat nau masa beralu kan?jauh giler beza ketinggian anak ku tahun ni..adakah aku juga mengalami fasa penuaaan...helllppppp!!!!...hahahah..

Okaylarrhhh,puas hati kan...pica banyak...tu pun pening nak pilih...macamkan nak cari menantu jer...eh
anyway,selamat hari raya,maaf zahir dan batin...selama berbloging nih,ada ayat yang kurang enak aku sajikan,aku gantikan dengan rendang ayam,kalo ada bahasa yang cukup keji aku gunakan,aku gantikan dengan air katira hijau untuk hilangkan dahaga kau..eh apalagi yerk..tu jer la..idea dah kering dah ni,maklumlah tak amik subjek sastera..geografi perginyer...but baca peta harammmm na.. tak tao...hahaha...
kbaiiii...salam 0-0 =)


No comments :

Post a Comment