Friday, May 20, 2016

HUJAN VS PANASNYER PERASAAN

Helooo...anybody here?kohkohkoh...berangan okey...rumah ni dah lama bersarang sama juga dengan entry kat atas ni HUJAN?eh macam tak kene jer...jer..jer..eh aper aku merepek nih..hahaha...okay nak citernyer musim elnino pun dah berlalu,masuk bulan may jer manjang hujannn kan?..but syukur alhamdullilah tak payah nak hadap cuaca panas..Lagi beberapa hari jer dah nak puasa,korank dah ganti puasa lommm?
Aku macam bese,da abes ganti   takot lupa...eh sekarang ni pun banyak benda lupa.lupa letak kunci,lupa parking kete kt mana la?eh terok sangat kelupaaan aku nih...huwaaa mak tolongggg...

Tahun ni adalah tahun yang paling mencabar bagi aku,tahun yang penuh dengan tekanan yang bukan disebabkan masalah  yang aku cipta sendiri...aku dikelilingi oleh manusia yang tamak.eh marah sangat bunyiknye nih hahaha... .helpppp!!get me out of here!!. bukan semua yer hehehhee....Itu yang dinamakan ujian...kene la redha dan berfikiran positif...aku terima cabaran itu,mungkin ada hikmah di sebalik permasalahan ini..ayat memujuk namanyer...serious sangat lar ayat ni...hahahaha..kemon wakeup...orang lain pun banyak juga masalah cuma banyak yang dipendamkan.tapi aku tak suka pendam,aku suka share masalah aku dengan kengkawan.sesape la yang aku rapat..dorank pun tak larat nak dengar sebenarnyer hahahha.....mungkin juga aku agak nebes dengan masalah ini...sebab tak pernah terjadi,so baru sekarang nak kene hadap.." amik kau katanyer....selesaikan"....hihihi...

Every friday,ada ceramah agama,eloklah aku p dengar ceramah tu dari dok pikiaq masalah dunia ni...kata che ta...eh bukan...... che ta punya skrip macam nih"eloklah hang p solat dari cakap what the hell...what the hell,tup tup ko masuk the hell nanti" hahahahhahah...kelakarkan?...korank baca baca jugak...dak usah dok nganga sangat la mulut tu, kang kepala bewak masuk dalam mulut  baru hang tao...hahahahahha...
 okay lah bye...

*sujud lama-lama ,minta doa yang baik-baik agar permintaan dimakbulkan,amin...

No comments :

Post a Comment