Monday, May 23, 2016

PINDAH

Hi!,hawau youuuu....ada kene tiket ka ini hari?astaga...hahahhaa...scroll mata hang semua p atas,x usah dok juling sangatttlah...hihihi..nampak tak perkataan tu?ha tu yang ku kalut nak kemas barang-barang ni,kotak pun tak cukup...barang aku lar yang lebih-lebih  tu...pening orang tua tu tengok..aku macam biasa lar buat muka terkejut...taktik sangattt...huwaaaa...kenapa banyak sangat baju seluar ni hawau....aku bermonolog sendiri...psiko sangatttt..takkan nak buang?kaya sangat tu hahahah...nak bagi ke orang macam tak sesuai jer jer..jer...eh...pitam plak rasa nak pikir..kalo buleh nak rumah tu biar nampak kosong,senang ckit anak aku lari maraton ker balapan ker kat rumah tu...tapi iooolsss serammm...ok.tingkat paling atas sekali..bumbung berdek...betul ker ayat aku nih..kalo bumbung simen aku tak takoiiittt..hahahha..banyak songeh plak nih...hahahahha...lantok lar...

Malam kang kemas lagi..yang da tak elok buang lar...takkan nak perap lagi buat tukun...tukun timbul ikan xper jugak...kembunggg makan ikan jer..jer..jer...hahahha...gilllssss...eh tolonggg...la..malam kang tido pun mimpi mengemas pakain tak sudah-sudah...rasa bersalah nak beli barang lagi..asben pesan jangan beli barang,degilll...biar jer kosong...kang senang nak pindah kuar...terus rasa nak tumbuk dada jer.bila ingat balik...tetiba rasa durhaka sangatttt...hahahaha...melawan jer kejenyer...sekali sekala jer uuuu...eh nak cover...hehehhe...

keje dah siap,student punggg cuti seminggu.adalah sedikit masa untuk berblog kejap...okes...
wa pun ngantuk sangat nih,tu yang gigih menaip untuk hilangkan rasa boring tahap gaban..kuasaa duaaaa..nih...hiaahhhh...!!! tu bunyi ultramen anak aku dalam bilik air...tangan bersilang-silang,kaki tetiba hinggap kat punggung aku...eh budak ni,suda lebih...hahahhaha...dia gelak..tersenget kejapler postur badan...nasib bayek ko gelak comel nakkk,kalo tak aku gigit...heheheh...
eh dari tadi nak berhenti menaip,tapi idea mencanak-canak plak naik bagi taip lagik...eh apa ni?sudahlah...

Akhir kata,kita bertemu lagi di ruangan merapu pada bab yang akan datang...byeee...muahciked...gilllsss  :)

Assalamuailakum..wbt.


Friday, May 20, 2016

HUJAN VS PANASNYER PERASAAN

Helooo...anybody here?kohkohkoh...berangan okey...rumah ni dah lama bersarang sama juga dengan entry kat atas ni HUJAN?eh macam tak kene jer...jer..jer..eh aper aku merepek nih..hahaha...okay nak citernyer musim elnino pun dah berlalu,masuk bulan may jer manjang hujannn kan?..but syukur alhamdullilah tak payah nak hadap cuaca panas..Lagi beberapa hari jer dah nak puasa,korank dah ganti puasa lommm?
Aku macam bese,da abes ganti   takot lupa...eh sekarang ni pun banyak benda lupa.lupa letak kunci,lupa parking kete kt mana la?eh terok sangat kelupaaan aku nih...huwaaa mak tolongggg...

Tahun ni adalah tahun yang paling mencabar bagi aku,tahun yang penuh dengan tekanan yang bukan disebabkan masalah  yang aku cipta sendiri...aku dikelilingi oleh manusia yang tamak.eh marah sangat bunyiknye nih hahaha... .helpppp!!get me out of here!!. bukan semua yer hehehhee....Itu yang dinamakan ujian...kene la redha dan berfikiran positif...aku terima cabaran itu,mungkin ada hikmah di sebalik permasalahan ini..ayat memujuk namanyer...serious sangat lar ayat ni...hahahaha..kemon wakeup...orang lain pun banyak juga masalah cuma banyak yang dipendamkan.tapi aku tak suka pendam,aku suka share masalah aku dengan kengkawan.sesape la yang aku rapat..dorank pun tak larat nak dengar sebenarnyer hahahha.....mungkin juga aku agak nebes dengan masalah ini...sebab tak pernah terjadi,so baru sekarang nak kene hadap.." amik kau katanyer....selesaikan"....hihihi...

Every friday,ada ceramah agama,eloklah aku p dengar ceramah tu dari dok pikiaq masalah dunia ni...kata che ta...eh bukan...... che ta punya skrip macam nih"eloklah hang p solat dari cakap what the hell...what the hell,tup tup ko masuk the hell nanti" hahahahhahah...kelakarkan?...korank baca baca jugak...dak usah dok nganga sangat la mulut tu, kang kepala bewak masuk dalam mulut  baru hang tao...hahahahahha...
 okay lah bye...

*sujud lama-lama ,minta doa yang baik-baik agar permintaan dimakbulkan,amin...