Tuesday, March 15, 2016

PERANGAI DAN ANGGAPAN

wadehh...masok citer baru jer...trus entry sepi.. hahahaha...sepi nau sunggguh ni...jangan kesepian sudehhh...
nak karang apa pun tak tao ni...masuk pic pun like tutttt... jer pc ni...da season gitu lar...
macam-macam benda nak citer dalam ni,tapi  tak tao nak start dari mana doluuuuu...
okeey...macam ni..

SITUASI 1
Bergroup whatapp ni memang bagus...boley mengeratkan tali silaturahim di antara satu sama lain..
dalam phone aku banyak group yang dicreate..termasuk la dgn family,opis,member-member sekolah menengah..dan seangkatan dengannya..

Benda-benda global ni,sape yang tak nak involve kan?kalo la mak aku reti baca...rasanyer mao dia juga ada phone seketul hihihi...tapi bila bergayut phone dengan dia...manjanggg la cakap" tinge mak panasss ler...xle cakap lama2 dalam phone"...katanyer...hehehe..so itu terpulang pada hak  masing-masing...nak  gunakan secara betul atau sebaliknyer...
situasi akan jadi panas bila ada sorang dua yang tidak reti nak hormat orang or perlekeh orang dalam group contoh aku bagi yer:
wanita:masukkan pic kete,"cuci  4 biji kete(4x4) dlm pic bila zoom nampak la bra yang disidai) keluarkan peluh cuci kete bersama anak dan asben ..

He 1: ala takat pakai bra sponge tebal memang la nampak te...besar,cer ko buka betul2...entah2 kecik jer like nasi lemak 50 sen..
She:cukup la tu,wat per nak besau-besau...besau kang payah juga...hahahaha...
masuk pula yang len...
He 2:woiiii,control ckit pertuturan tu...jangan melampaui batas...masing-masing dah kawin..hormat ckit..tu bini orang...
He 1:elehhhh..,bajet suci konon,ko kalo suci sangat bajet alim.p masuk group alim la...buat ape masuk group ni..
He 3:minta maaf,semua yer,sy pun x bagus mana,tapi bila masuk bab yang sensitif menjatuhkan maruah wanita dlam group nih,tolong hentikan.masing masing dah berumah tangga...respect each others ok..

Keadaan semakin tegang,konsep dia aku betul ko salah...aku jadi pemerhati...MALAS nak campur..
baru 3 hari dia masuk group trus jadi huru hara...

Bukan semua orang boley terima gurauan kasar kita....kadang tak buat salah apa pun orang menyampah dengan kita...hahahaha...sindiran halusssss macam rambut halussss...harith osman hehehehe....(bergurau ni)
masing-masing punya pendapatlah...kadang tu excited sangat pun bahasa pun orang tak suka...senang citer
bukan semua orang boley in  kita seadanyer...yang pangai giler-giler ni boley la layan...but yang serious nau...kompom kene reject hahahahhaa....
 okayyyylah...tu jer nak citer...
tatatititutu...muahciked...hahahahha....



No comments :

Post a Comment