Friday, April 03, 2015

STORY CARCA MARBA

Assalamuailakum,tak jawab dosa..hihihi..,wow terasa hebat plak malam nih tetiba rajin sangat nak update blog,n update pun  guna mobile phone jer..selalunyer guna web besar gabak tu...now da ada baby asus...nih kojer pun copek..bukan capek yer..eh.,now sana sini orang dok kepochi pasal GST,semua benda orang rungsing macamkan gst ni disaster..yer for those yg macam kita ni kais pagi makan pagi kais petang makan petang .yang kaya berniaga semakin kaya,yang makan gaji macam kita ni makin kayap...,itu pendapat aku.aku cuba imagine orang yang mempunyai anak yang ramai,preparation tu mesti lebihhh kan?yang tak ramai pun mengeluh...like me ..eh.so faham-fahamlah disitu..kalo karangan bahasa inggeris mesti pendek jer aku tulis,alangkan bahasa melayu terus idea mencurah-curah hahaha..sedih sangat hidup manusia skang ni,manusia juga yang create...apa sebab musabab hanya dia yang tahu..tapi jangan pernah lupa..di atas pasti akan menyoal...masa tu la...pannnggggg!!!!!...petir menyambar..kusss semangat temah...

Hujan arini,so a bit sejuk,rasanyer  jem juga la esok hari memandangkan ramai yang bawa keta,imagine bajet hujan pepetang..arini start gst..ramai dok bebel pasal top up kredit pun kene gst,betoi ka?huk alo memang teruk la kalo macam tu,baru start da ada yang  menipu plak ni,how to kawal?ermm..harap-harap public phone kembali berfungsi lepas ni..tapi macamkan bley usung kehulu ke hilir.kan.eh?Pepagi nih masuk koje lambat sikit coz nak bawa my hero to klinik..demam n kudis api plak dok menebeng kat kaki diatu..so sian sbb memalam bisa kot asyiklah dok garu n nangis-nangis...uwaaaa...aku baru nak lelap tetiba terjaga...dek penangan jeritannyer tu...aku buatkan susu...after susu tido plak tertonggeng n batuk...tetiba muntah plak adaaiiii...mao x cemas aku tao,sakit dada... takut tersedak ker ape..his d only my son...
so now memalam kerjasamalah lap badan dia  tukar baju segala..so now dia nak tido atas badan abahnyer plak..uwaaa...semput la orang tua tu nanti..uhuhuhu...so today still demam lagi 37.7,but my hero look cergas tidak menampakkan yang dia tu demam..amik gen aku la tu..sakit macam mana pun aku tahan...malas nak kepochi..oiiii!!! aku sakit ini aku sakit itu!!...pandai-pandai sendiri cari ubat..agak teruk maraton la ke kelinik.

 Today is friday..selama dua bulan kelas bahasa inggeris nih..abes class da tak dan dah nak speaking bagai..hahahaha...once in a blue moon katanyer...seronok actually but timing tak bape nak kene...apa -apa pun da selamat kami harungi...aku gelakkan ko,ko gelakkan aku macam tu la pembelajarannyer...with sporting lectuter plak tu...hihjihi..by the way i don't have the picture,have to whatapp my  colleague either with her becoz our last class we snap picture together...what a wonderful moment..hihihi...so arini ari  jumaat...malam kang bley balik kampung dengan jayanyer...
 
okaylah youoolllsss...ini sajalah pun citernyer...kay byeee.....!!!!





No comments :

Post a Comment