Wednesday, April 29, 2015

BIRTHDAY MAMA

suka nau budak nih,lelagi pasang lilin terus gelak...hahaha..
birthday mama,buttt..see..see..see...why got two tangan there?
eh..eh..eh..hok ni tangan kocik pun nak jugak potong kek..apa ni?
wah..wah...wah...kemain okay..si botak nih..merdeka sangat nak tumbok kek mama.
eh..kemain sonok yer..hisap puting sambil mengerenyih..hahaha..
kotak yg comel n rasa roti yang very soft..yum..
tengok pun da terliur,kek mama katanyer but..
kuarkan dari kotak,baru la kek tu nampak


Minggu lepas is my birthday on 22nd of april...da masuk umur series-series nih..rasa to kealtuaan plak nak sambut birthday.en.jai la gigih bawa p carik kek..eh tak surprise namanyer...coz kek aku yang pilih..pernah ke dibuat orang?hahahahha...si somi takut pilih tak sedap so aku la tukang tunjuk nak yang tu,nak yang nih.tapi kek kocik ja...watpe beli besar-besar..kang tak abes membazir jer..si kecik pun tak nak kalah,tart yang kecik tu dia punyer la tu..tak sempat dia makan tertido lam kete...

Pic terabur...aku kan pemalas...nak susun tak koser...janji faham yer dak..hahahahha...APTB sangat...now rasa macam xle kene silau la..tetiba rasa pening nak muntah...uuuiisshhh...memacam la skang nih...okaylah...nak p survey tudung instant shawl by diyana halik..macam comel jer...

*beli tudung cap tudung saji,ok?*





Tuesday, April 28, 2015

CUTI LAMA WEEEEE!!!!!

Salam,hai..hai..hai.!!!.,sambil tengok rancangan meletop..sambil tu la update belog,hebat tak itew?wee..!!!,giler gedik tampo nak?hahaha..yg ni baru real,gelak bunyi gitu....benornyer xde benda nak update,aku jamu dengan gambar makan boleh?boley ka?eh x boley,eh..sukati larrr..hahaha..
This few days,I don't know,suddenly after having my lunch,feel like vomit..maybe I cannot eat spicy food,ermm...after that feel my body a bit weak..owh gosh..what is that?planning wanna go check with doctor..sakit pala denyut pun kemain kerap skang ni..takot ler da semakin naik umuq ni kan?ni pun baru baik dari selsema,sakit tekak.aku ni bukan boley,kalo ada orang sakit ker,very fast la jangkitnyer..tu paling takot.terus maraton ke pharmacy carik ubat..gitu,telan ubat teguk air terus..weee!!! hebat,hahaha..bodoh jer rasa bila guna ayat weee!!! uh...
Lagi  dua hari nak keje,pastu cotiiii...empat hari...weeee...bestnyer!!!! hahaha...weeee!!!...lagi..jangan awieeee sudeh,kang tak pasal"ini semua poyo "kuar...,sonoknyer..bley jejalan ke batu 4,port dickson,sambil feeling-feeling makan di tepi lautan..wah berangan lebey  nih..hahaha.. kesah plak..so now aku berharap sangat,semoga aku bley update benda yg hepi-hepi saja..betul la kata hanis zalikha blogger too-top meletop..,time happy baru update belog,kalo dalam berkeadaan marah,bahasa pun bley tahan pedasnyerrr..but well say,cepat panas,cepat sejuk..that is me...okay uuoollsss...bye.baca jangan tak baca...
*malam ni tido,jangan mimpi kuntakinter

Monday, April 20, 2015

Bunga Citra Lestari - Wanita Terbahagia | Official Video


Assalamuailakum...dunia..kawan-kawan blogger sekelian alam...,dalam sakit-sakit pinggang urat belikat ni sempat lagi nak feeling-feeling lagu santai aka unik dari bunga citra lestari nih..hihihi...anyway enjoy da song yarrr..








Saturday, April 18, 2015

SARCASM HEI YOU!!!!!

Tak perlu jadi macai untuk apa jua bentuk sarcasm yang kau buat,serious tak terasa ok..tapi kalau kau goreng sayur kucai mesti ramai yang suka dan hepi,sebab sayur itu memang sedap dimakan,apatah lagi makan dikongsi bersama..

sekian,
nukilan tepat.. 

Friday, April 03, 2015

STORY CARCA MARBA

Assalamuailakum,tak jawab dosa..hihihi..,wow terasa hebat plak malam nih tetiba rajin sangat nak update blog,n update pun  guna mobile phone jer..selalunyer guna web besar gabak tu...now da ada baby asus...nih kojer pun copek..bukan capek yer..eh.,now sana sini orang dok kepochi pasal GST,semua benda orang rungsing macamkan gst ni disaster..yer for those yg macam kita ni kais pagi makan pagi kais petang makan petang .yang kaya berniaga semakin kaya,yang makan gaji macam kita ni makin kayap...,itu pendapat aku.aku cuba imagine orang yang mempunyai anak yang ramai,preparation tu mesti lebihhh kan?yang tak ramai pun mengeluh...like me ..eh.so faham-fahamlah disitu..kalo karangan bahasa inggeris mesti pendek jer aku tulis,alangkan bahasa melayu terus idea mencurah-curah hahaha..sedih sangat hidup manusia skang ni,manusia juga yang create...apa sebab musabab hanya dia yang tahu..tapi jangan pernah lupa..di atas pasti akan menyoal...masa tu la...pannnggggg!!!!!...petir menyambar..kusss semangat temah...

Hujan arini,so a bit sejuk,rasanyer  jem juga la esok hari memandangkan ramai yang bawa keta,imagine bajet hujan pepetang..arini start gst..ramai dok bebel pasal top up kredit pun kene gst,betoi ka?huk alo memang teruk la kalo macam tu,baru start da ada yang  menipu plak ni,how to kawal?ermm..harap-harap public phone kembali berfungsi lepas ni..tapi macamkan bley usung kehulu ke hilir.kan.eh?Pepagi nih masuk koje lambat sikit coz nak bawa my hero to klinik..demam n kudis api plak dok menebeng kat kaki diatu..so sian sbb memalam bisa kot asyiklah dok garu n nangis-nangis...uwaaaa...aku baru nak lelap tetiba terjaga...dek penangan jeritannyer tu...aku buatkan susu...after susu tido plak tertonggeng n batuk...tetiba muntah plak adaaiiii...mao x cemas aku tao,sakit dada... takut tersedak ker ape..his d only my son...
so now memalam kerjasamalah lap badan dia  tukar baju segala..so now dia nak tido atas badan abahnyer plak..uwaaa...semput la orang tua tu nanti..uhuhuhu...so today still demam lagi 37.7,but my hero look cergas tidak menampakkan yang dia tu demam..amik gen aku la tu..sakit macam mana pun aku tahan...malas nak kepochi..oiiii!!! aku sakit ini aku sakit itu!!...pandai-pandai sendiri cari ubat..agak teruk maraton la ke kelinik.

 Today is friday..selama dua bulan kelas bahasa inggeris nih..abes class da tak dan dah nak speaking bagai..hahahaha...once in a blue moon katanyer...seronok actually but timing tak bape nak kene...apa -apa pun da selamat kami harungi...aku gelakkan ko,ko gelakkan aku macam tu la pembelajarannyer...with sporting lectuter plak tu...hihjihi..by the way i don't have the picture,have to whatapp my  colleague either with her becoz our last class we snap picture together...what a wonderful moment..hihihi...so arini ari  jumaat...malam kang bley balik kampung dengan jayanyer...
 
okaylah youoolllsss...ini sajalah pun citernyer...kay byeee.....!!!!