Thursday, December 17, 2015

HIDUP & MATI KETENTUAN ALLAH

Salam,kengkawan alam maya..sedar tak sedar dah nak masuk penghujung tahun 2015.Banyak perancangan yang hendak dibuat ada yang jadi dan ada juga yang tak menjadi,semuanya dek kengkangan masa yang begitu mencemburui kita.think positif sahaja,itu semua ketentuannyer..redha sahaja.

Lately ni,banyak sangat berita,cerita sedih perkhabaran tentang kematian.kita tidak mampu menolak..kun fa ya kun...maka jadilah..terima dan bersedia untuk ke alam seterusnya.persoalannya sudah bersediakah anda?itu yang sering menjadi soalan dan tanda tanya kepada diri kita yang masih lagi hidup dan bernafas di bumi ciptaannya yang dianugerahkan oleh allah untuk kita duduk dan sujud kepadanya.semuanya milik dia.kita hanya menumpang sahaja.melakukan kebaikan,jangan pernah lupa kepadanya..

Kematian tidak pernah mengenal usia,kawan sepejabat dulu pun dah pergi mengadap ilahi disebabkan jangkitan paru-paru berair,yang terbaru ni plak anak sepupu yang baru berusia 25 tahun pun sedang bertarung dengan nyawa di hospital sekarang ni.semua benda-benda ni menjadikan kita perlu kenal erti nilai  kesyukuran..bersyukur dibekalkan kesihatan yang baik.cepat dan lambat sahaja,semuanya akan ke sana.

semoga diri ini juga selalu beristiqomah,menambahkan pahala dan yang paling penting jaga solat,sentiasa bersyukur dengan segala apa jua yang dia tetapkan umtuk kita.semoga kita semua tergolong dalam rahmatnya.amin

Friday, November 27, 2015

SALAM JUMAAT

Salam, hauuuucak!!!..uhuk-uhuk...banyak nau habuk dalam nih...dah berkepam dah...lama tak jenguk belog nih..asal rajin masuk la jengah,kalo rasa malas yang membuak-buak.. lupa terus nak update...hehehe...
banyak benda perkara yang berlaku penghujung tahun ni...ada yang manis,ada yang pahit,ada yang masam,ada yang kelat dannnnn...adaaaaa yang tak tao nak cakap haper rasa dia..hahahahaha...ada faham?

Lately ni musim hujan,sebab tu aku kalo nak bercuti  balik kampung tak pilih hujung tahun,aku akan pilih pertengahan bulan like penghujung bulan lima.cuaca pun da kira ok time tu..nak jejalan pun tak payah nak angkat payung ler aper ler kan?plus botol susu anak lagi..weee..memang mengundang keemoaan...lar kan?
Dinner com.pun da p aritu,so far so good,everything go by the floor...dapat anugerah yang tak disangka...sayang bos ketat-ketat hahahahha...hover...ramai yang pakai jubah mostly yang aku peratikan..ceh perati orang nombor satu aku ni hahahhaha...yer  la,kan da bagi job untuk tengok sape pakai pakaian paling cantik.top top sabun pencuci top kan?.so tu la job aku n team..penyambut tetamu pun yer...terasalah awesome sangat..(buat macam suara nora danish)yuckkssss!! tolonggg la ada ker?hahahahah...vain as always gitu konsep kaedahnyer...eh amende aku melalut ni?hah! yer sambil mata naik ke atas,tangan dok pegang pen sambil berkira-kira untuk pergi ke mana cuti yang aku nak amik hujung tahun nih.melaka?ehhhh no no no..melaka lagi?seriously??ubah angin plak...mandi sungai pun takper ok,kiah rela ahahahhaa...eh betollll.larr..bley bbq,melantak lagi kan?konsep memang jenis nak mentekedarah jer...perut kenyang hati manyak sinang bak kata kawan aku yang tacinggg...biler org dok asyik mengata dia gomok...why bother kan?kalo tak,takder la abam bocey kata gemok iteww ohsem...ker sajer abam nih..hahahahha...dulik lar yang penting tak p melaka yer...tempat len kiah hokey..

So bulan ni like penuh jadual,dua orang anak buah gue kawin..so nanti ada baby mak gue ada cicit lak..waiiisehh...tapi mak still maintain cun hahahahhaa...boley?
okaylah,nebes plak nak naik atas amik cek...huaarrhhhh...gumbiranyewwwitewwww ahahahhaha..
k...bye..
salammmm...jumaat semuanyer...:)

Friday, October 09, 2015

SALAM JUMAAT..

Asalam...dimulakan dengan bismillah...,haloo..ma maya fren?ada baik ka?hahahahaha...wah...gue semangattt jugek arini coz sok lusa kan cuti...tetambah lagi jerebu pun da semakin berkurangan disebabakan hujan semenjak dua tiga hari ni...syukur sangattt..kalo tak rasa sesak napas jer...gue kann orangnyer semput lahaiii...

Okay,anyway xde benda la nak citer..juz wanna say...semoga anda semua hidup diberkati,dimudahkan urusan dan dimurahkan rezeki...aminnn...:)

Salam jumaat,mari kumpul pahala...

Thursday, October 08, 2015

GUE PUN NAK CHANTEK..

Hallooooo..my maya fren pekaborr?assalam..semoga hari ini dan hari seterusnyer hidup kita diberkati olehmu ya Allah...amin..eh...cepat nau weeks ni kan?dah ari khamis malam keliwon hew..hew..hew.. .jeng..jeng..jeng...hep...cepuk kang kesitu plak..:)now nak story..member ader rekemen produk nih..berasaskan buah n tumbuh-tumbuhan..gitttchewww..gue suka..sharinggg is caringgg kan?so gue share yer..cilok dari pic henchekkk google yah..

yg ni set lama,tp lagi tantek dari set baru..

wowww..superrbbb chantek lar kulit muka dia...kayaknya gue pun mao gini...uhuk-uhuk tersedak.. 
Seee...gue dah berangannnn lebihhh nih..miahahahaha lantakan di situ..tp gue nih beli jer memanggg semangattt teruja...nak pakai ikotttt moood..ada pasanggg surutnyer...gitchewwww...ahahahahha...
so now de promosi yer kengkawan...gue pun beli atas kengkawan jugek dalam rm120 lebey gitu lar...normal dia pun nak cecah rm180++ kan?pe lagi grab lar sementara bley save duit tu kan?hihihi..

kaylah...gue chowww dulu...de masa kita bersua lagi...hiyaaarrrkkkk......


Monday, October 05, 2015

OLE-OLE JAKARTA..

Haloooo...i need ur love..i need ur love..i need ur love..love...love..love ..love..love..love...,assalam,pekabo kawan alam maya..wahh..wah..wah...gigih plak nih..yer nak update..hahaha..actually nak story bout my ole-ole from jakarta..my sister in law just get back from jakarta..attend wed her husband nephew...owwhhh..dedua pengantin sama cantik sama padan yer...pengantin laki org mesia,pmpn org indon,cantik pengantin perempuan,kira regu la bila duk bersebelahan dengan kris dayanti,tp mata gue dia lg so cantik dari kris dayanti lar hahahahahaiii...tettt...

Dapat la ole-ole magnet fridge n baju like jubah but u have to pakai seluar panjang belah dalam,coz jubahnyer senteng..but look a bit different yah.."bley giler la p jakarta", sound my sister in law...x tao nak pilih yg mana satu...semua cantik-cantik.belaka..si techiik pun dapat dua pasang baju from mak longnyer..suker la techik...itewww...dan gue pun ghitewww jugek..hahahahhaa..ayattt... nak bg lempang-lempang jer nih..hihihi..semua dapat ole-ole lar..gue pun tak tao biler la ada peluang nak trip ke sana kan?tunggu kaya nanti kot hihihihii...jakarta,bandung xder haze yer puan-puan...belah-belah kita ni plak kene kan?like ehhh...x acinyer...gue sakit,anak sakit,hubby pun sakit..gara-gara haze nih...now pun still haze lagi..nak jejalan bawa anak main kat luar pun xle ni,even anak dah ketuk-ketuk pintu amukan nak keluar jenjalan...siann...sabor yerk..perghhhh...statement tiga tahun macamkan tiga hari tu xle tahan tu...tiga tahun nak hadap haze nih...eh y negara kami jadi mangsa?hope jangan cakap jer tiga tahun...but dorank  usaha tu baguslah...dari buat derk jer..ok now..lg satu bala...minyak naik,rm0.10,eh rm0.10 pun nak bisinggg ker?eh mesti lah...kalo satu sen bley la lagi dendiam...tu bley masuk tabung okay..

Eh,banyak plak melalut nih...student pun da start exam,coming soon cuti for 3 weeks..so memangggg...sooo..sunyi giler la nanti..ha...mula la scarry,horror semua keluar nanti...ahahahahaha...

Ada pantun untuk anda,macamkan hebat jer rupa pantun nih..jangan nak keji yerk,nanti kang kene taji kepala hang...ahahahaha...
<
<
Dua,tiga meow berlari
manakan sama si meow belang
dua,tiga,mana nak cari.
manakan sama iqram sorank..


Thursday, October 01, 2015

WELCOME OCTOBER,GOOD BYE SEPTEMBER..

Haloooo...lo..lo...lo..lo..lo.lo...,assalam..eh asal cepat nau yerk tahun nih..tahun depan dah beralih umuq gue..eh dah semakin kertu lak rasa...rasa jer la kertu tapi tetap rasa dirik empunyer ohsemmm gitchewww..eh macam nak minta penampar jer ayat nih...ahahahahhaiiii...lantakkan di situ...sendiri tulis sendiri baca..who cares,why bother you....heiiiii...!!!..tetiba azwana sangattttt...heh...

Entahlah..pepetang nih tetiba gatai tangan nak update..nak masuk gambor..pc ni diharamkam...ahahahaha...tak tao la...x detect ajork usb gue nih...uhuhuhuhuuh... kecik hati..now suka layan baca blog si peej,elly,lieyalatif &neenaanuar tu..x bosan baca...eh lupa lagi sorank nih kak di..sempoi ajor ayat yang dorank guna dalam belog...so gue suka la nak baca..eh...itu jer citernyer..anak pun dah semakin sihat dari demam dan batuk..n mysoulmate pun naik okay dah..nak berjalan-jalan x bley lagi lar...jerebu semakin mengiler skang nih..sebabkan angin bertukar arah...ujan la juga...tapi still xle lawan asap jerebu nih..annoying jer rasa pada manusia yang xde rasa responsible nih...

hokaylah...itu jer pun  nak tulisnyer..idea like sendu gichewww..ahahahaha.... malam nih tidor bertemankan patchwork..auuw...sejuk...matik la kene keji plak dengan ayat nih..dulik lar...
bye...gue sinchowwww...

Tuesday, September 15, 2015

KOPI MELOKEK..

Hallloooowwww...Assalamuailakum...,eh update lagik...sape yang duk kat area seksyen 13 shah alam?now kepochi...ada kopi yang super dupper lazat lemak berkrimmmzzzz.disukai ramai...ahahahahhaiii..pc prob la xle nak tepek pic..sorry uoollssss..ala gerai kopi ni depan apartmen perdana tu..dekat dengan giant 13 tu...baru nak try arini,tengok rasa dulu macam maner,meletop ker tidak rasa dia...hihihihihi...semangat ok kerjaaaan arini...even jerebu tengah mengattack...(eh..bahasa apernih?)

mungkin macam nih..

dannnn...mungkin juga yar..macam nih.. 

Apeponnkan...kita try kejapppp jer lagi...hihihihihiih...kecur airrr liurqqqq...

CERMIN..OH...CERMIN....

hallooooo..lo..lo.loooo..assalamuailaikum..,salam sejahtera....ahahahaha...semangat nau lak nak update belll...log,maklom lar sok cuti 1 malaysia kan esok?terooossss kak tonnn  BERSEMANGAT waja nak tulis entry...poyo jerk kan? nak citernyer...power mata gue da semakin naik kemain okay...salah sendirik 24/7 tenet manjang..now rasain kamo yar tonnn...hahahahahah..eh pesal lak ton yang dipersalahkan??
meh kiter layan spekie comei nih,hasil carian uncle google..tapi kalo gue yang pakai memang look azab ckit lar...ahahahahahaiii...
comei kan?but sesuai ker gue pakai nih?
tommy pakai pungg comeiii..ahahahahaiiii..
look sosuai jer...ah..tetiba poningggg nak pilih..
eh...like pitam plak duk cari yang sesuai terletak molek kat muka...maraton ke kedai cermin mata lah lagi sonang..ahahahahaha...

Nota Kakian:abe domok pleaze lanje...ahahahahahha..

Monday, September 07, 2015

EH..ADA STORY..

Errrmmmmcharrkkk arrrr....ada terkejutttt ka?hihihi...rajin...sangattt.. sebenarnyer aku nih...tu pasal la tetiba jer nih nak karang ayat bagaiii...eh nak citer apa yer?idea pun like sendu jerrr...now aku dah okay da dari kene cirit ritu...penat okay maraton ajer ke toilettt..sib bayek telan pil chi kit teck aun..ke klinik memangggg lar aku malas bangattt... ehh..ehh...da masuk bulan september dah...eh cepat nau masa berlalu..usia pun semakin meningkattt..telanlah jamu kencur untuk kelihatan lebih mudaaaa...eh.

mendiang inspektor margaret tugam






syukur da kene tangkap..jahat nau mulut..


Now kecoh pasal berita seorang inspektor polis yang dirempuh oleh seorang mat rempit ketika sekatan jalan raya batu pahat-mersing.mendiang yang dikenali sebagai inspektor margaret  tugam meninggal dunia setelah bertarung selama 11 jam dalam unit icu hospital kluang johor..actually dia ni one of my fren punya anak makcik.kampung pun sebelah jer dengan kampung aku...semoga beliau ditempatkan di kalangan orang yang baik-baik..

Now kat PD pun asal hujung minggu jer memang sesak dengan mat-mat motor yang berkonvoi..ada yang ok dan ada juga yang bawa laju like jalan raya dia yang punyer...biasa yang motor besar ni mostly veteran la aku tengok...yang motor jenis kecik-kecik nih memang suka nau pressing motor even kat tempat nak isi minyak pun nak wengggg...wengggg...bunyik motor...sampai anak aku yang kecik tu pun siap tutup telinga lagi..bingitttt sangat bunyinyerrr..pi la kat trek kalo nak berlumba yang siap berlesen tu..baru la orang respek ini tak...merempit dan membunuh nyawa orang yang menjaga keamanan negara..pleasela...do something yang boley proudkan keluarga ko dari merempit tak tentu arah..kan?

* bila rasa tak ada tanggungjawab macam-macam boley jadi*

PEACE MY COUNTRY..


Wednesday, August 19, 2015

MEREPEK AJER

Assalam....eh tetiba ada mood nak update blog kan?hahahahah..even badan tidak begitu cargas arini dek kerna tetiba terkene serangan muntah-muntah n cirit birit,food poison kali nak?malam tadi sungguh mencabar la,muntah setengah plastik n lari plak ke toliet cirit yang memang ko xle nak tahan...10 kali repeat,boley beat??beruhuhuhuhu..la aqu kat dalam toilet tu..uwaaa...nape la jadi cengini kepada qu...salah makan ker apa,pun x tao la..Ni pun nak minta jasa kawan p tolong tapaukan..eh lesu giler ni..tangkap pinggang semua der.. dah la tengah bendera jebonnnn nih...huwaaaa..lar.

Blk keje ni ingat nak maraton ke klinik...gue suda x tahan wooo..harapnyer cepat sembuh..dah tuo memang gini la huuhuhuhu..".ada jerrrr",tagline anak aqu...

kayla uooolsss..nak masuk pic apa pun x boleyyy...x detect lak cpu nih..memacamlah kan?
eh dah abes?itu jer nak tulis nyer pun??..nanti la qu tak sihat lagi nih...tgu..nasi goreng ikan masin nih...auwww...








Wednesday, July 29, 2015

CUTI RAYA

Assalamuailakum..salam sejahtera...,adeh... malas nau skang yer nak apdate blog...ala x kesah punggg...bukan der  owang bacanyer pun kan????..da abes raya nih..mood bekerja la plak yer..hihihi..
cuti lama ok,time raya ritu..sape kate x cukup mai ku cepuk bagi sedar ckit hahahahhaha...apa dia????aperrr????ini gaya slanga anak ku time bercakap..tatih skunk nak bercakap jer kerjanyer...antara paham tak paham lar..angukkan jer bagi dia semangat...hihihihi...

pergghhh....cuaca panas sekarang ni kan?dengan politik pun panas habaq hang...ku x tau pasal politik,cuma berharap semoga kita mendapat pemimpin yang jujur dan telus dalam mendukung serta menggalas tugas sebagai ketua dalam negara...jangan sampai ada dua co pilot..eh...merapu ke situ plak...cuti hari raya..tahun ni yang bestnyer dapat berjalan-jalan ke melaka,seremban,p open house bangi,rumah sedara mara belah hubby ku...eh seronok la kira tahun nih berbanding tahun lepas...melepek jer kat umah...now si techik tu dah  berumur dua tahun,lasak tu memang lasak, tapi kalo kira lasak memang tak berjalanlah kan?kerjasama harus ada...phew..sambil lap peluh kejar dia..hahahaha..x reti nak jalan,berlari jer kejenyer...pastu penat sampai mengah batuk-batuk...eh risau plak tengok..terus ku sakit dada...hahahahahha..dah la garang plak tu..dengan ku x mao jer,maklum la anak abah...cium tiak abah yerk...?pasai tu dengar kata...cubit tangan ku plak tu..berani yer..jegil mata pun tak takoiittt okay...hahahahaha...eh...rindu plak kat dia..nak masuk pica memang xder yer...usb prob..patah ker hapa aritu..now tetaip jer la...janji jalan citer paham yer dak?
si kechik...bila dah besar nanti jangan lupa baca blog mama yer..kalo tak mama cepuk or babab..hihihi..eh ada rupa kelakar ker ayat  nih..asyik hihihihihi...jer..

ok itu jer nak tulis...byee....

Thursday, June 18, 2015

SELAMAT BERPUASA

Salam,pekabo para blogger sekelian alam,ada puasa kah ini hari?hehehe..alarm bunyik je...cuma aku yang tak dengar...sib bayek sempat jer sahur...uwaaaa...sahur pagi tadi gulai pucuk ubi plus ayam and tempoyak...dap tao...x loya pun...well bley masuk anak tekak time sahur ni..harus ada dalam list menu nih..
eh okaylah...malas nak tulis bebanyak...penyakit sangattt time umur series-series nih...terkehel la..apa la..me dont like okay...anyway nak ucapkan selamat berpuasa dan tambahkan pahala bebanyak time posa nih...no umpatan kejian okay dibuat...

salam satu malaysia,byeeee...

Wednesday, April 29, 2015

BIRTHDAY MAMA

suka nau budak nih,lelagi pasang lilin terus gelak...hahaha..
birthday mama,buttt..see..see..see...why got two tangan there?
eh..eh..eh..hok ni tangan kocik pun nak jugak potong kek..apa ni?
wah..wah...wah...kemain okay..si botak nih..merdeka sangat nak tumbok kek mama.
eh..kemain sonok yer..hisap puting sambil mengerenyih..hahaha..
kotak yg comel n rasa roti yang very soft..yum..
tengok pun da terliur,kek mama katanyer but..
kuarkan dari kotak,baru la kek tu nampak


Minggu lepas is my birthday on 22nd of april...da masuk umur series-series nih..rasa to kealtuaan plak nak sambut birthday.en.jai la gigih bawa p carik kek..eh tak surprise namanyer...coz kek aku yang pilih..pernah ke dibuat orang?hahahahha...si somi takut pilih tak sedap so aku la tukang tunjuk nak yang tu,nak yang nih.tapi kek kocik ja...watpe beli besar-besar..kang tak abes membazir jer..si kecik pun tak nak kalah,tart yang kecik tu dia punyer la tu..tak sempat dia makan tertido lam kete...

Pic terabur...aku kan pemalas...nak susun tak koser...janji faham yer dak..hahahahha...APTB sangat...now rasa macam xle kene silau la..tetiba rasa pening nak muntah...uuuiisshhh...memacam la skang nih...okaylah...nak p survey tudung instant shawl by diyana halik..macam comel jer...

*beli tudung cap tudung saji,ok?*





Tuesday, April 28, 2015

CUTI LAMA WEEEEE!!!!!

Salam,hai..hai..hai.!!!.,sambil tengok rancangan meletop..sambil tu la update belog,hebat tak itew?wee..!!!,giler gedik tampo nak?hahaha..yg ni baru real,gelak bunyi gitu....benornyer xde benda nak update,aku jamu dengan gambar makan boleh?boley ka?eh x boley,eh..sukati larrr..hahaha..
This few days,I don't know,suddenly after having my lunch,feel like vomit..maybe I cannot eat spicy food,ermm...after that feel my body a bit weak..owh gosh..what is that?planning wanna go check with doctor..sakit pala denyut pun kemain kerap skang ni..takot ler da semakin naik umuq ni kan?ni pun baru baik dari selsema,sakit tekak.aku ni bukan boley,kalo ada orang sakit ker,very fast la jangkitnyer..tu paling takot.terus maraton ke pharmacy carik ubat..gitu,telan ubat teguk air terus..weee!!! hebat,hahaha..bodoh jer rasa bila guna ayat weee!!! uh...
Lagi  dua hari nak keje,pastu cotiiii...empat hari...weeee...bestnyer!!!! hahaha...weeee!!!...lagi..jangan awieeee sudeh,kang tak pasal"ini semua poyo "kuar...,sonoknyer..bley jejalan ke batu 4,port dickson,sambil feeling-feeling makan di tepi lautan..wah berangan lebey  nih..hahaha.. kesah plak..so now aku berharap sangat,semoga aku bley update benda yg hepi-hepi saja..betul la kata hanis zalikha blogger too-top meletop..,time happy baru update belog,kalo dalam berkeadaan marah,bahasa pun bley tahan pedasnyerrr..but well say,cepat panas,cepat sejuk..that is me...okay uuoollsss...bye.baca jangan tak baca...
*malam ni tido,jangan mimpi kuntakinter

Monday, April 20, 2015

Bunga Citra Lestari - Wanita Terbahagia | Official Video


Assalamuailakum...dunia..kawan-kawan blogger sekelian alam...,dalam sakit-sakit pinggang urat belikat ni sempat lagi nak feeling-feeling lagu santai aka unik dari bunga citra lestari nih..hihihi...anyway enjoy da song yarrr..








Saturday, April 18, 2015

SARCASM HEI YOU!!!!!

Tak perlu jadi macai untuk apa jua bentuk sarcasm yang kau buat,serious tak terasa ok..tapi kalau kau goreng sayur kucai mesti ramai yang suka dan hepi,sebab sayur itu memang sedap dimakan,apatah lagi makan dikongsi bersama..

sekian,
nukilan tepat.. 

Friday, April 03, 2015

STORY CARCA MARBA

Assalamuailakum,tak jawab dosa..hihihi..,wow terasa hebat plak malam nih tetiba rajin sangat nak update blog,n update pun  guna mobile phone jer..selalunyer guna web besar gabak tu...now da ada baby asus...nih kojer pun copek..bukan capek yer..eh.,now sana sini orang dok kepochi pasal GST,semua benda orang rungsing macamkan gst ni disaster..yer for those yg macam kita ni kais pagi makan pagi kais petang makan petang .yang kaya berniaga semakin kaya,yang makan gaji macam kita ni makin kayap...,itu pendapat aku.aku cuba imagine orang yang mempunyai anak yang ramai,preparation tu mesti lebihhh kan?yang tak ramai pun mengeluh...like me ..eh.so faham-fahamlah disitu..kalo karangan bahasa inggeris mesti pendek jer aku tulis,alangkan bahasa melayu terus idea mencurah-curah hahaha..sedih sangat hidup manusia skang ni,manusia juga yang create...apa sebab musabab hanya dia yang tahu..tapi jangan pernah lupa..di atas pasti akan menyoal...masa tu la...pannnggggg!!!!!...petir menyambar..kusss semangat temah...

Hujan arini,so a bit sejuk,rasanyer  jem juga la esok hari memandangkan ramai yang bawa keta,imagine bajet hujan pepetang..arini start gst..ramai dok bebel pasal top up kredit pun kene gst,betoi ka?huk alo memang teruk la kalo macam tu,baru start da ada yang  menipu plak ni,how to kawal?ermm..harap-harap public phone kembali berfungsi lepas ni..tapi macamkan bley usung kehulu ke hilir.kan.eh?Pepagi nih masuk koje lambat sikit coz nak bawa my hero to klinik..demam n kudis api plak dok menebeng kat kaki diatu..so sian sbb memalam bisa kot asyiklah dok garu n nangis-nangis...uwaaaa...aku baru nak lelap tetiba terjaga...dek penangan jeritannyer tu...aku buatkan susu...after susu tido plak tertonggeng n batuk...tetiba muntah plak adaaiiii...mao x cemas aku tao,sakit dada... takut tersedak ker ape..his d only my son...
so now memalam kerjasamalah lap badan dia  tukar baju segala..so now dia nak tido atas badan abahnyer plak..uwaaa...semput la orang tua tu nanti..uhuhuhu...so today still demam lagi 37.7,but my hero look cergas tidak menampakkan yang dia tu demam..amik gen aku la tu..sakit macam mana pun aku tahan...malas nak kepochi..oiiii!!! aku sakit ini aku sakit itu!!...pandai-pandai sendiri cari ubat..agak teruk maraton la ke kelinik.

 Today is friday..selama dua bulan kelas bahasa inggeris nih..abes class da tak dan dah nak speaking bagai..hahahaha...once in a blue moon katanyer...seronok actually but timing tak bape nak kene...apa -apa pun da selamat kami harungi...aku gelakkan ko,ko gelakkan aku macam tu la pembelajarannyer...with sporting lectuter plak tu...hihjihi..by the way i don't have the picture,have to whatapp my  colleague either with her becoz our last class we snap picture together...what a wonderful moment..hihihi...so arini ari  jumaat...malam kang bley balik kampung dengan jayanyer...
 
okaylah youoolllsss...ini sajalah pun citernyer...kay byeee.....!!!!





Wednesday, February 25, 2015

SUAMIKU HENCEK PERCECT 10

Salam,uuiiisshhh..da lama x berupdate belog ni..aritu nak update...taip-taip error..ermm..sudahnyer save jer duluan..like xder idea nak merempan gitu..hihihi..aku rasa dah lama gak la x p tengok wayang..almaklum la anak kecik lagik..itu jer la pun hobi kami somi isteri..agak-agak borink cuti duk umah..."jom,wayang"...pop corn harus jangan dilupa...hihihi..

Lately nih,somi rajin benor beli cd,kadang sampai 5 cd dia beli..p pekan jer mesti singgah kedai cd cina apek tuh..dari jauh apek tu menyengihhh..jer,dia da tao confirm terbang rm50,untuk 5 cd nih..regular customer ma...you all da tengok ker filem suamiku hencekkk perfect 10?ehh..series best hokey...citer nih suka sangat bermain dengan emosi dan perasaan yang bercampur gaul..diblend dengan pelbagai rencah dan rasa yang cukup uummphhh.pati sejati sangattt...hahahahha..apa nih?tetiba rencah okay..nak masak ker apa nih?okay merempan sudah mai...series x panggil...EH.

Aku rasa inilah citer filem melayu paling best aku tengok...dalam banyak-banyaklah..,touching sangattt..plus actor dia aron ajis and actress dia lisa surihati...pun boley..(terlebih rencah)
look natural sangat..plus romantic yang tak dibuat-buat..sacrifice,ermm..ahh..malasssslah nak describe...p la korank tengok wayang.pasti akan.menjanjikan yang torbayek dari langit gituu...5 star aku bagi..

Bukan senang aku nak puji filem tempatan nih..kekadang tuh bila kat panggung wayang ada filem nih aku tengok tak sampai satu jam,aku dah mengelupor..eh bila nak abes jalan citer nih...bosan okay..tapi yang nih series len,macam nak berulang-ulang plak nak tengok..pure from my heart okay...
Plus aku ni bukan la kategori jiwang lendir bak kata somi..bunga pun tak pernah dapat..sebab musabab  somi cakap',hidup biarlah reality sikit,baik la kita makan kat kedai ker,confirm kenyang..,hati pun senang.jadik diri sendiri tak payah nak follow sangat hidup orang,yang belum tentu lagi kita hepi..buat sesuatu dan jadiklah diri sendiri..bila dah kawin nanti xde la aku terkejut,dan dia pun terkejut dengan aku..masing-masing menjadik diri sendiri..eh apa aku merapu nih...bahahahhaa...yang pasti kami berdua kepala gila-gila rockers...
suamiku encik perfect 10

*story pun x banyak...macam nak hujan dah kat luor tuh...ada masa berjumpa lagi..


Wednesday, February 04, 2015

Super kencang



 SURE KENCANG ( 50ml )


HARGA JUAL : RM90+ POS RM6 SM / RM9 SS
HARGA KAT KOTAK RM120

P/S : Sure Kencang ni wangi tau..ABANG PASTI GHAIRAH.MUDAH DIGUNAKAN DAN TIDAK MELEKIT..Mudah digunakan..hanya spray dan urut payudara terus anjal

U Olls inginkan payudara yang besar, mengancam dan menarik..??
Dengan Sure Kencang Breast Serum, U olls akan dapat merasai perubahan pada payudara seawal seawal 1 MINGGU!!


KAK SAYA PUNYA KENDUR LA?
KAK SAYA PUNYA DAH TAK PADAT??
KAK SAYA PUNYA PUTING DAN GELAP???


Kesemua Peroalan Di atas merupana Sebab Utama Kenapa Husband / Suami U Olls Hilang Mood untuk bersama U Olls....

Ketahuilah.... Aset U Olls boleh di manfaatkan Semula tau... Serious .. Betul Tak Tipu...

Malah The Best is,.. Ibu Mengandung / Bfeed juga Boleh gunakan Sure Kencang nih !!

"SAYANG KENCANG, ABANG KEJANG"

✹✹AWAS!!! SERUM INI ADA KESAN SAMPINGANNYA!!!!✹✹

Apa Side Effect Selepas Menggunakan Sure Kencang nih ?
Membuatkan si suami tak tentu arah bagaikan malam pertama bila melihat anda
Membuatkan si suami jatuh cinta kali ke-2 dan gila bayang kepada anda
Membuatkan si suami merengek-rengek manja meminta-minta disebabkan keseksian anda
Membuatkan si suami tersenyum tersipu2 keesokan hari disebabkan kepuasannya
Membuatkan si suami tidak teralih arah pada perempuan lain dan lebih sayang anda
Menghangatkan hubungan kelamin anda
Membuatkan anda mungkin keesokan harinya berjumpa doctor mohon mc.
==========================
===============
Jom kami tunjuk cara Selesaikan Msalah U Olls sebelom Terlambat

TESTIMONI
Dah try BERKESAN terus order 6 BOTOL...
MAKIN PEJAL N MONTOK..GERAM...
HUBBY MAKIN HAPPY.TAMBAH YAKIN DEPAN SUAMI.
PUTING DAH BERUBAH WARNA PINK..MACAM ANAK DARA..

Sure kencang saiz breast bertambah dan makin anjal
Sure kencang terbaik dan mantap, Sure kencang terbaik dan mantap, breast menganjal dan membesar dgn sihat..mudah digunakn hanya spray dan urut sikit.breast pn membesar anjal.

Kelebihan Sure Kencang Serum :
Mengangkat & menganjalkan kembali PAYUDARA yg mengendur..
Memantapkan lagi bentuk, mnjadikan ia lebih padat & menstabilkan kedudukan PAYUDARA..
Membesarkn kembali PAYUDARA yg mengalami pertumbuhan yg terbantut..
Menjadikan PAYUDARA & PUNGGUNG anda kelihatan seksi & mengancam dgn lurah yg ketara..
Mencerahkan PUTING, mengeluarkan PUTING yg tenggelam & menghilangkan kedutan disekitar PAYUDARA..
Mengekalkan keanjalan PAYUDARA agar TEGANG, PADAT, CERAH, GEBU & TERANGKAT!!
Menghaluskan & menegangkan kulit PAYUDARA..
Melancarkan peredaran darah sekitar PAYUDARA..
=========================================

BOLEH JUGA DIGUNAKAN UNTUK MENAIK KAN PUNGGUNG

Bahan-Bahan Dalam Sure Kencang 2 in 1 :
Buatan tempatan 100% herba
Dibawah pemantauan KKM, SELAMAT digunakan..
TIADA RASA KEBAS
TIADA RASA PANAS
TIADA BERBAU BUSUK..hanya bau ROSE yg boleh tingkatkan AURA ketika bersama!
AQUA & GLYCERINE
ROSE OIL
PUERARIA MIRIFICA EXTRACT

U Olls Tahu Tak ?

Herba Pueraria Mirifica juga dikenali sebagai
“Kwao Krua” merupakan sejenis tumbuhan yang berasal dari Utara Thailand yang mengandungi Phytoestrogen membantu mengawal hormon, melancarkan peredaran darah dan merangsang perumbuhan sel tisu.
Mirifica merupakan agen anti-penuaan yang efektif.
Ianya juga membantu enyeimbangkan hormon estrogen bagi wanita yang membantu membentuk tubuh wanita.
Bertindak sebagai Anti-kanser.
Kesan serta merta melalui teknologi Nano yang cemerlang. Gunakan SURE KENCANG dan rasai kehebatannya. Dengan teknologi pemprosesan Nano zarah-zarah halus lebih mudah menyerap memberikan kesan serapan lebih pantas.

Pesanan: Sebelum menggunakan, tandakan kesan titik di belakang tulang selangka dan ukur dari titik ke puting.Ukur jarak sebelum dan selepas menggunakan Sure Kencang.

Soalan Lazim :

1. Adakah Serum Payudara Sure Kencang ini selamat digunakan?
Ya, Serum Payudara Sure Kencang diperbuat 100% dari bahan semulajadi. Ramuan utama Ekstrak Herba Pueraria Mirifica yang berkualiti tinggi memberi khasiat untuk kecantikan dan kesihatan payudara anda.

2. Bagaimana cara pengguna serum Sure
Kencang?
Gunakan serum 2 kali sehari pada waktu pagi dan malam. Untuk kesan yang maksimum, kami mencadangkan penggunaan bereterusan selama 2 bulan. Selepas mendapat payudara idaman, gunakan 2 kali sehari.

3. Berapa lama jangka masa perubahan?
Kesan terawal dalam masa 3 hari. Pembesaran maksimum dapat dilihat dalam masa 2 bulan dengan penggunaan secara konsisten.

4. Saya telah mendapat saiz payudara yang dikehendaki selepas 2 minggu penggunaan dan tidak mahu ia membersar lagi. Adakah saya perlu meneruskan penggunaan?
Teruskan penggunaan setiap dua hari untuk mengekalkan keremajaan payudara dan mengelakkan kendur.

5. Saya pun sudah gembira dengan saiz dan penampilan payudara. Apa yang serum Sure Kencang bantu saya?
Serum ini akan membantu mengekalkan bentuk dan ketegangan di samping menghalang pengenduran. Anda boleh gunakan serum agar kekal muda menawan.

Banyak lagi u olls testimoni dari Pengguna Sure Kencang Breast Serum 2in1 nih...
Ini hanya Sebahagian aje...

PM ME@whatapps:0123937727



INSTANT SHAWL IRIS(SARUNG JER)

HARGA JUAL : RM50(harga boleh runding)

MATERIAL : LYCRA CREPE (HIGH QUALITY, TAK NIPIS)

Sarung sahaja... semudah ABC..
Labuh sama mcm dlm gmbr..

READY STOCK: SEMUA COLOUR ADA

do PM me@whatapp:0123937727