Monday, December 01, 2014

PLANNING SANGAT

Assalamualaikum wbt., syukur kita masih lagi bernafas di atas bumi ciptaannya...diam tak diam sedar tak sedar kita dah menghampiri penghujung tahun 2014...selama setahun apa yang korank dah buat dan laksanakan?impian,target,perancangan dah dilaksanakan ker blom?ada yang tertunai..or masih lagi terpisat-pisat tak tentu arah..masih lagi berbaki tak tertunai.....hahahaha...

Confirm punyalah.. same goes to me...banyak yang tak dilaksanakan,mungkin juga kekangan masa...ceh!! masa... lah yang nak dipersalahkan..hihihihi...kekadang kita wish nak itu nak ini..tetiba bila nak dilaksanakan ada benda len plak yang mencaras planning kita..nawaitu..apa-apa pun ,kita buat yang mana bley let go dulu...ada paham?ini berkaitan aku punya planning lar..korank punyer aku tak tao..tak campur..

Tahun depan planning nak balik kampung..macam biasalah cuti skool bulan jun..time tu la pun  nak jumpa mak ayah,adik badik sepupu sepapat semua..wah... ada nampak gaya rindu tak kat kampung?planning berdentam dentum..hopefully jadiklah...hahahahha...harus bedek-bedek ckit en.somi ni..

seminggu ni en.somi p pataya..ada race jetski...keje sambil racing kot...ntahlah..keje tu yer la...racing tu mungkinlahhhh...kalo tetiba gian dia datang..mana tao kan?hihihihiih...

 lately ni..pepetang jer hujan akan turun...mungkin dah tiba musim tengkujuh..rasanya kat sana dah start musim mengerjakan sawah like tanam padi...mak  aku tak buat besar..sekadar suka-suka..borink duduk rumah katanyer...atleast merasalah  aku beras baru nanti...waaa...itu aku suka..beras baru ni sedap...lemak kanji dia kalo wat bubur nasi...memang superb...anak aku suka makan...tapi bila aku guna beras biasa buat bubur..dia xnak makan plak ..ermmm..dia pun tao beras nenek dia tanam lagi sedap..hihihihi...
contoh like this..time tuai padi ni..


contoh bubur nasi,beras dari sarawak...sodap eh..=)




okaylah youooollls..itu jer la coretannya..anyway selamat membaca....=)

*JANGAN LUPA UPDATE E-BRIM..=)