Friday, November 21, 2014

KERANA HARI NI JUMAAT

Salam semoa,pekabo?...lama dah tak update blog ni..macamkan beezeee ajer...arinikan jumaat,alasan sangat nk update ari jumaat jer kekdahnyer...hehehehe..aku ni kalo ari jemaat jer,suka sangattt..sbb besok kan cuti..so hepi la bley rilek-rilek kat umah,santai-santai,baring-baring,makan-makan dan jalan-jalan tu yang paling besttt bangat..keren gitu...asal friday jer,first planning balik PD,ermm...yang tak bestnyer kalo time balik tu jalan jem,yang bestnyer bley duk lama dalam kete sambil makan n kunyah kudapan yang sudah siapdibeli kat petronas,like jajan,kerepek kentang,air kotak dll..kuat jugak mentekedarah...hahahahha..

Agak jarang kami nak berhenti rehat kat RNR dengkil,sebab satu,makanan dia out of my tekak,cannot go...barangkali yang masak tu bukan orang kita,mungkin indon barangkali...kejadian,  aku order mee soto,omg!!! sangat ..kuah tu  dipenuhi dengan banyak minyak..rasa nak muntah terkeluar balik.ayam goreng dia a bit hanyir plus dah sejuk...so kaedahnya  kami makan kat kedai area dekat rumah jer la..simple tapi sedap menjadi keutamaan kami..

Sape pernah p pasar malam batu 4 port dickson?bestkan? macam-macam ada ko.dari makanan,minuman,pakaian,minyak wangi,mekap,kasut,selipar,tudung..semua adalah senang citer....sanggup  kami parking atas bukit tu.parking bawah tu takyah cakaplah..memanjang jer penuh...orang luar ramai yang datang untuk bercuti,beriadah bersama keluarga..kat depan pasar malam tu siap pasang khemah lagi.aktiviti .bbq dan seangkatan dengannya.nama jer.pasar malam,tapi siap ada basking okay...aritu retis yang perform,black mentor tuuu..,kak mas idayu punya protege la ni...eh tetiba mas idayu,almaklumla tengah hot and top skang ni..erdy sofian vs mas idayu..."suara akak sedap ke?",.giler berani okay..hahahah...budak zaman skang tahap keberanian dia semacam..like kat opis..tetiba student tutup lampu..bila ditegur selamba jer jawab dia"sajer jer nak test lampu ni ok ke x?,"  eh ko ni.macamkan. xder keje len,.tak pasal-pasal aku bergelap sekejap kat kaunter ni..cakap sorry pun tak okay..xder rasa nak hormat orang lagaknyer...selamba der jer..tak tao la nak salahkan siapa?takkan nak salahkan pemakanan plak...eh?
basking..@penghibur jalanan.


Alhamdullilah,pagi tadi dapat check dari abg posto..ingat tak peraduan dutch lady tu?..menang dapat rm300..inilah pertama kali dalam hidup aku dapat menang peraduan ni...syukur rezeki anak aku muhammad iqram.*kesat air mata jup,tanda gumbira*wahahaha over kemain okay...balik rumah nanti terus peluk-peluk iqram...hahahaha...dengan tagline "mak menang motor eh...silap..,mak menang dapat cheque!!!"..oiii...berlagaknyerrrr...ini anak punyer,bukan mak punyer..okay.











ihsan google,contoh lebey kurang cenggini ler,amaun jer len..


Eh,banyak plak dok melalut nih...gian sangat dah lama tak update status!!..

kay byeeee!!!!..sayang ketat-ketat  =)

No comments :

Post a Comment