Monday, September 15, 2014

Kumpulan Nasyid Dari Thailand Mengalunkan Nasyid Dari Malaysia



Salam,monday mornink blues yerkkk? x mao bluess-bluesss...jom kita layan lagu nasyid ni...insyallah boleh menghindari diri dari rasa kemalasan tahap maksima...hew-hew...keje pun semangatttt beta gamma...gitu..=)
















Friday, September 12, 2014

HADDAD ALWI Feat PADI.bismillah


So ni la dia..tuan empunya lagu yang bait-bait lagunya meruntun jiwa adinda..start from kejadian MH370,lanjut  ke MH 17,this lagu selalu menjadi selingan kepada tragedi itu...sedih plus pilu dan syahdu bunyinyer...dari kumpulan PADI,teruskan tontonan anda...



KISAH PELAJAR UIA MIMPI JUMPA RASULULLAH



Salam,actually aku nak google lagu rasullah sebenarnya...then tetiba terclick video kat bawah ni...ekceli after watching this, sip(sangat)....menyentuh hati,kalo la aku itu k.syamimi..betapa bertuah dan beruntungnya...sedih baca kisah  penderitaannya...bab yang dia sakit muntah-muntah tu x sure buatan orang or apa.?..tetiba rasa insaf sangat sebab suka mengeluh dengan tahap kesihatan diri ini yang tak bape sihat nih....bersabar itu perlu ada... yer bersabar...

so nak tao lebih lanjut,sila freekan diri anda untuk terus menekan butang play....selamat menonton..







*Eh youoolllsss nak tao ker lagu ni dari band mana?okay akan menyusul kendian...*

Wednesday, September 10, 2014

MEWANGI LA SANGATTT..

Nak buat entry pun tersenguk-senguk jer kepala nih...al ketidoran jer rasa.Respek sunggoh dengan blogger tegar yang setiap hari ada jer citer yang dorank up kat entry memasing...but seriously tak borink la aku baca like kak di,elly in wonderland,kasih aleeya,peej burhan.,leyalatiff and sorank lagi nih ana suzana..semua  nih para isteriannn orank yer..ana suzana punya entri biler ler nak update..(nak tengok resepi la tuuuuu..)
So now aku nak tulis apa yer,gosip?eiii..serious x reti,okay fine...cerita pasal lagu la...now aku dengar lagu nih sangat top okay.mewangi from akim..majistret, rancangan  meletop punya pasal la ni kendalian neelofa+nabilicious sangatttt tu..susunan lagu pun cun plus lirik yang superstar best..eh tetiba superstar...no kaitan okay..jangan interframe...hahahahha...

So malam tadik time nak mandi jer,mesti tetiba rasa nak nyanyi...syaitonnn sangat,mana bley nyanyi dalam bilik air kan?itu yang kekadang setengah jam duduk dlm bilik air tu...tu mandi jer x bersyampu lagi..takat-takat yang len belum lagi.sib bayek sang suami memahami...sambil pejam-pejam mata ingat bait-bait lagu akim,"jadikan siang ku kelaut...eh salah ni,macam nih yang sepatutnyer ehem-ehem.. "jadikan malamku....lebih indah..wah gitu..sib bayek time nyanyi tu tak tengah menggosok gigi ker apa.hahahahah matiklah kene lahar kalo cengini asyik dok nyanyi  jer,jangkit bawa kat opis plak nih,bibik pun pening kot aku asyik dok ulang lagu yang sama..mesti dia syak aku ni tangkap muat jer..yang len haremmm x tao..okay kita boleh google apa...small matter la...
*sambil angkat kening the rock*

okay pakat reramai scrool kat bawah nih;cekidouttttt...

owhfowww..kejap yer,nak copy paste dan-dan la buffering,tampaq kang.

*problem kot video tu..*

Lirik Lagu: Mewangi - Akim & The Magistrate

Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu

Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya

Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu

Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya

Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya