Wednesday, May 07, 2014

MUZIK ADEK~ BERADEK


wordless wednesday...sakit pinggang aku.. dah lama sangat duduk agaknyer...ker salah postur duduk so kerusi nak disalahkan..eh...=)...dalam duduk dendiammm nih..tetiber aku terrrriingattt...zaman muda belia remaja dedoluu.budak sangatlah..hingus pun meleleh lagi....zaman-zaman xder lagi identiti diri...yang orang nak buat ko pun sebookkk nak buat...setiap orang pasti akan alami..wah... ayat buku sangat niii.macamkan iklan kulit hahahhaha.ok x lawak..=)

Idola paling dekat haruslah kakak-kakak aku...yang ramai tu...ada lima orang kakak yer...boley celen?aku banyak perati kakak-kakak aku ni taksub sangat dengan benda yang dorank minat contoh sekepala kita orank  like music..suka beli cd.. kase-kaset x mao..eh yang giler kaset tu kakak aku yang sulung..kak lily nama diberi.tahun dia x bape nak advance lagikkk.. .abes la ckit lg kene kutok..ckit-ckit lagu boney m daddy-daddy cool,diana rose,kumpulan duran-duran ker durian-durian ahahahah.. dah la ada sorank kawan baik aku pun nama boney..ah...nasiplah....pastu abg aku yang kedua eh terselit sekejap..dengan lagu scorpionnyer.. gun n roseslah.,metallicalah...bagai...siap ada gitar lagi..reti tak reti belakang kira...ckit masa lagi ade yang nak menunjuk bakat..krenngg-krenng bunyi gitar putus atlast...

gun n roses..

see dat rambut,exactly like rambut kak lily..padanlah minat..eh.
cool sangat awesome...nora bagi 4 star..



kakak aku anne ni kurang ckit..dia follow jer.mana-mana muzik dia bley masuk..anak ke tiga kan pelik sikit.konsep dia "aku perati jer pangai korank sekoq-sekoq nih".julies pun kureng bab nak beli kaset.ke apa.. taonyer nak menempel jer like kaki kuat pinjam..tapi setiap keramaian dia yang over sampai xder suara dek kerna nyanyian yang sangat over sepanjang malam...kakak liza plak.suara dia pun..ok..cuma antara dengar tak dengar..kene p dekat tadah telinga baru tao dia leh nyanyi..=)  arrr bab yang ni dia best ckit..semua cd yang dia beli pasti ori. ..so akulah lelebihkan?mao tak lebihhh...cd britney,mariah carey,whitney houston,christina aguilerra,le ann rimes...semua yang pemes amos la masa tu dia beli...carlos santana pun hado ko..sis vero plak more to malay songs like ziana zain,ct nurhaliza,dayang,noraniza idris...siap potong rambut pun ala-ala ziana zain..tapi tang kening ziana jer menjadi..yang len hauuukkkk no...ahahahaha..abg aku aldoleo@ leo plak.. dia sedar yang dia tidak mempunyai bakat suara yang sedap macam abang dia julies...takat angguk-angguk... geleng-geleng,tunduk-tunduk ikut  suka...apa punya rentak.jalannn...layan boh... tu pun jadik la..dari diam like psycho..=) kemain mengumpat nih hahahahhaaha. biasaaaaa.....ckit lagi menurun kat anak buah aku....asal free jer"jom la p karok...sing-sing..,aku ni dah kertu serious malas dah nak menapak kat tempat mcm tu..tp dont terkejut makcik-makcik pun ramai okay...aku syak dorank nih nak asah bakat dululah mngkn bajet nak  masuk kilauan emas ke ape kan?x kesah aunty janji hepiiiihepiyeayy!!!...eh..=)

muka pun ala ct...sebab tu minat?eh..
baju pun nak carik sama kaler cenggini.minat punya pasalllll
puncak kasih ziana zain..

back to kak coline@nurfadzlin...yang ni pun hauuuukkk..da sedang elok lagu tu takyah nak lenggok-lenggokkan ,dia dah mula dah tambah-tambah ayat dalam lagu tu...harus aku menjeling kat dia sebab duetkan? spoil...rosak lagu..marah terus ly berduri.terus tanya kat aku "dah kenapa jeling-jeling kat dia?dah betul dah dia nyanyi..adik ni overlah huh!!...Aku@natasha...hahahahaha...eh.. gelak harusss lebihh..
suka juga nyanyi-nyanyi ni..dalam bilik air,toilet,dalam kete...tetiba ada rasa hepi ckit mulalah.ringan jer mulut tu..sampai la skang ni..nganga-nganga mulut anak aku..melihat aku nyanyi dengan penuh semangat...ahahahaha...matiklah..kalolah dia boleh cakap mesti dia suh aku rentikan nyanyian aku tu..eh mana boleh superstar nih =)..bolehlah. tu..takat menyedapkan halwa telinga sendiri dan ahli keluarga .

.Arrr yang bongsu ni pun sama...sis sandra nama diberi..suara pun okay x kelautttt..tp bab pemilihan lagu fail ckit...ckit-ckit dangdut...eh dik ko ni dah xder lagu len ker..asyik-asyik amelina...kukuku punya cinta...iiihhhh.seminggu sekali mas idayu..eh nak kemana seminggu sekali ni?nak ke pasar ker?.hahahahha..berbulu jer aku nengok kat stage tu dia nyanyi asyik-asyik tu..pitam like mimpi ngeri...tapi like dia sukalah..peduli apa aku buat muncunggg dua tiga inci pun x jalan kalo da kata minattt...tp x tao la kalo skang ni tetiba lagu adele ke kelly clarkson ker.menjadi favourite dia..itu dah namanyer semakin majulah tu music kegemaran dia..
okaylah itu jerlah sedikit sebanyak ngomelan aku pasal adik beradik nih.........anyway enjoyyyy readingggg..=)



1 comment :

  1. lain org lain carenye kan...kalo ade 9 adik beradik tak dpt bygkan...tapi yg tu le seronoknye...kecoh2 satu umah heheheeheh

    ReplyDelete