Thursday, May 29, 2014

SINDROM MERAPUNYER CITER..

salamm khamissss youoollss..alhamdullilah masih lagi bernafas dibumi ciptaanNYA,bersyukur di atas segala nikmatnya,semoga segala urusan dipermudahkan Amin.

Esok last day ioollss kije..lusa dah fly to my home town..fly..fly...fly away..eh .sekejapan sahaja cutinyer dek kerna si somi mengejar kerjanya di pantai..rugi plak kalo cuti lelama nak-nak plak cuti sekolah ni..ha...pada yang suka bercuti ke port dickson suka dengan suasana pantai? ..bolehlah kalo nak naik boat ker,banana boat ker,snorkelling ker,jet ski ker...boleylah roger-roger...actually hubby ioolss  buat bisnes water sport area selesa. beach.ala bangunan merah yang macam minang kabau tu..cari la orang yang bernama en.jai laki ioolsss la tu..bley la bisik-bisik harga kalo nak diskaun la kan gitu..hahahaha..kalo dia tanya cakap jer dari blogger miyamienatasha..
wah kemain lagi dari blogger xleh belah...mesti dia gelak guling-guling..cakap jer la tasha..ha gitu kan senang?ermm..dah lama rasanyer tak balik kampung...rupa keadaan rumah pun mesti dah berubah..
ni kompem ramai yang lepak kat rumah ni...almaklum la cucu ramai..ioolsss nak tido kat kampung la kang kechik hati  plak mummy nanti.kalo iollsss balik  tido kat kuching..stay pernight pun jadikkk...jangan berebut selimuttt sudehh... bilik banyak pun x guna coz nampak gaya memasing rela bentang toto kat ruang tamu sambil baring borak-borak.ngadap telebesen boleh?..almaklum la lama tak jumpa...macam-macamlah kegosipannyer nanti...eh ioolss syak.laki ioolsss mesti pening kepala...sebab yer la..cakap kat sana kompom x faham punyer..adalah dua tiga ayat ioolss ajar tapi macamkan telo plak bila dia ajuk balik...berdekah-dekah ioolsss gelak...xper-xper katanya..ayat yang bukan-bukan jer ioolsss ajar...sib bayek kepala gila-gila..so serasi la dengan iooolss..sebab itulah ioolsss pilih dia...eh tetiba...hahahahha...

so barang-barang like ole-ole pun x beli lagik..ioolsss xle nak berlenggang jer..len la dulu time bujangan..bawa badan pun orang x kesah... ker kau yang kesah kalo x beli ole-ole untuk org sawak..ni.padahal dorank okay jer..yang penting balik jenguk family...hahaha...rasa macam x best la..harus juga beli..nak beli apa-apa pun tak tao.ni.itulah buat lagi budaya melengang..kan da x tao skang nak beli apa.
macamkan sebulan duduk jer ioolsss packing barang,itu tak termasuk barang somi n si techik tu lagik..mengelupor plak ioollsss ni..kah kah kah..over.macam tak biasa.tu yang tetiba renjatan migrain datang tu,sendiri carik pasal...

kete ioolsss x siap lagi repairnyer..kete dah tua gitulah...batuk sana sini..jangankan mekanik tu ngelat..sudehh..ioolsss mana tao bab-bab kete nih..harapnyer taklah...tadi ioolsss gugel resepi..tetiba ioolsss nampak kuih yang lama ioolsss tak makan,cni mana nakjumpa..cer tengok pic kat bawah ni..tengok pun dah terliorrr..makan kalo xyah cakaplah..menjejes airlioq..kau..kah..kah..kah..


kuih chai kueh gituuu nama diberi..amik dari blog sinaranmenu..korang p terjah blog dia.

sedap...melikat..




yang ni mummy terror..boley requestt..isi mao hayam+ udang sambal dalam tin banyak-banyak



gitulah...tempat jatuh lagi dikenang..hujan emas di negeri orang hujan batu di negeri sendiri...lebey baik di kedua-dua negeri...kah..kah..kah..bab mengejas ayat ioolsss memang pandai..

okaylah itu jerlah kerapuan ioolssss setakat nih...mana tao balik dari kampung nanti lagi ada extra markah kemerapuannyer...hihihihih..




Friday, May 09, 2014

HEPI MOTHERS DAY



Salam jumaat semua...semoga anda semua mendapat great energy but not vacuum  energy..today ever and after..eceh...ayat kemain lagikkk..=)..ermm, okay actually nak wish juga pada yang berpuasa,  selamat berpuasa dan begitu juga yang menggantikan puasa like me lettew ehekkk...semoga sama-sama kita mendapat pahala darinya..especially dalam bulan syaaban ni .
Back to d others story ,mothers day is juz around d corner..any preparation for ur tersayang?like me maybe after end of dis may baru la my mum dapat hadiahnyer...lama kemainnn lagikan..apa-apa pun tunggu yerk..apa yang penting ikhlas.dan.x perlu yang mahaiiii-mahai..sangat.

Nowadays..memang kerap hujan...nak kata musim pun idok coz skang punya tahun dah tak follow musim.ni pun dah dengar bunyi guruh kat luor tu....begitu jugak dengan musim buah..ikut dan jer skunk nih ioollss tengok..eh korank xper ker aku guna bahasa ioolsss ni stand for i@aku...sajer jer nak tukar angin..angin lagi yang nak disalahkan hahahahaha...ermm,bab nak mengarang ayat ni ,iolls kadang-kadang fail ckit..x pandai nak berbunga-bunga macam blogger len...ada kala tu certain blogger tidak sertakan pic hanya ayat karangan semata...tetapi disebabkan penceritaan dia memang menonjol dan x buhsannn...sampai abes ioolllsss baca..kadang tu siap ioolss ulang lagi baca..nak-nak plak citernyer kelakar memang ioolsss sukalah...ckit-ckit iollls ni apehalll...eh macam x boleh blahlah plak ni asyik iooolllsss jer memanjang..hahahahah...=) ok..x lawak.

Like xder idea plak nih...hahahaha..kan dah kata lose sekejap bila tetiba teringat nak buat benda len..jadinyer,  gitulah banyak sangat benda dalam pala otak nih.baru beranak satu ni...eh.cth; arini nak kene basuh baju sesiap, esok nak balik kpg..jaga anak plak..susu anak laki iolls da beli sesiap ker,pampers ada lg ker?seluar si kechikdah senteng ker..anak ioolss cepat benor tingginyer ikut baka abahnyer..kalo ikut baka katek macam ioolss save ckit la..hahaha.prepare makan nak berbuka nanti,iioolss nak masak hokay, kemas rumah..sental bilik air/tandas,mop..masak air..layak dapat award ibu mithali.ni eh..hahahahah banyak betol nak kene ingat, kalo pc pun akan hang dan menjerittt-jeritt kalo cenggini punya memori nak ingat...al pitam dibuatnyer..mood ioolsss pun hepi like bunga-bunga cinta  jer bila tiba ari jemahat..like "bila tiba hari raya,semua insan bergembira",eh..kemain tadi cakap xder idea nak tulis..ni apa ni ?panjang berjela-jela nih..

okay,mood rindu - merindu aku kat mak aku semakin menjadi-jadi..so since da lama ioolsss tak balik,tahun nih kira anugerah terbesarlah dapat balik dengan jayanyer bersama suami  terchenta dan anak yang tomelll..so apa-apa pun nak wish hepi mothers day to my mum yang berjaya melahirkan ioolsss ke dunia ini dengan selamatnyer,dan minggu depan cuti kan sempena wesak day...arrr..sedang eloklah tu...boleh rilex-rilex santai,puasa pun da abes ganti dah masa tu...29 hari okay nak kene ganti..coz aritu berpantang jatuh plak time puasa kan...tepuk tangan.bravo~bravoo..uhuhuhu...tapi okay sekurang-kurangnya dapat banyak pahala di bulan yang mulia nih,x lupa juga buang lemak-lemak yang kat dalam badan nih yang dah lama tersimpan rapi dalam badan iooolsss..asal type iioolss jer terus gelak...eh boleh?

maka terimalah sekuntum bunga mawar merah untuk semua para ibu-ibu kat dunia ni ..
hepi mothers day,ur the great mum that i ever had..=)

Wednesday, May 07, 2014

MUZIK ADEK~ BERADEK


wordless wednesday...sakit pinggang aku.. dah lama sangat duduk agaknyer...ker salah postur duduk so kerusi nak disalahkan..eh...=)...dalam duduk dendiammm nih..tetiber aku terrrriingattt...zaman muda belia remaja dedoluu.budak sangatlah..hingus pun meleleh lagi....zaman-zaman xder lagi identiti diri...yang orang nak buat ko pun sebookkk nak buat...setiap orang pasti akan alami..wah... ayat buku sangat niii.macamkan iklan kulit hahahhaha.ok x lawak..=)

Idola paling dekat haruslah kakak-kakak aku...yang ramai tu...ada lima orang kakak yer...boley celen?aku banyak perati kakak-kakak aku ni taksub sangat dengan benda yang dorank minat contoh sekepala kita orank  like music..suka beli cd.. kase-kaset x mao..eh yang giler kaset tu kakak aku yang sulung..kak lily nama diberi.tahun dia x bape nak advance lagikkk.. .abes la ckit lg kene kutok..ckit-ckit lagu boney m daddy-daddy cool,diana rose,kumpulan duran-duran ker durian-durian ahahahah.. dah la ada sorank kawan baik aku pun nama boney..ah...nasiplah....pastu abg aku yang kedua eh terselit sekejap..dengan lagu scorpionnyer.. gun n roseslah.,metallicalah...bagai...siap ada gitar lagi..reti tak reti belakang kira...ckit masa lagi ade yang nak menunjuk bakat..krenngg-krenng bunyi gitar putus atlast...

gun n roses..

see dat rambut,exactly like rambut kak lily..padanlah minat..eh.
cool sangat awesome...nora bagi 4 star..



kakak aku anne ni kurang ckit..dia follow jer.mana-mana muzik dia bley masuk..anak ke tiga kan pelik sikit.konsep dia "aku perati jer pangai korank sekoq-sekoq nih".julies pun kureng bab nak beli kaset.ke apa.. taonyer nak menempel jer like kaki kuat pinjam..tapi setiap keramaian dia yang over sampai xder suara dek kerna nyanyian yang sangat over sepanjang malam...kakak liza plak.suara dia pun..ok..cuma antara dengar tak dengar..kene p dekat tadah telinga baru tao dia leh nyanyi..=)  arrr bab yang ni dia best ckit..semua cd yang dia beli pasti ori. ..so akulah lelebihkan?mao tak lebihhh...cd britney,mariah carey,whitney houston,christina aguilerra,le ann rimes...semua yang pemes amos la masa tu dia beli...carlos santana pun hado ko..sis vero plak more to malay songs like ziana zain,ct nurhaliza,dayang,noraniza idris...siap potong rambut pun ala-ala ziana zain..tapi tang kening ziana jer menjadi..yang len hauuukkkk no...ahahahaha..abg aku aldoleo@ leo plak.. dia sedar yang dia tidak mempunyai bakat suara yang sedap macam abang dia julies...takat angguk-angguk... geleng-geleng,tunduk-tunduk ikut  suka...apa punya rentak.jalannn...layan boh... tu pun jadik la..dari diam like psycho..=) kemain mengumpat nih hahahahhaaha. biasaaaaa.....ckit lagi menurun kat anak buah aku....asal free jer"jom la p karok...sing-sing..,aku ni dah kertu serious malas dah nak menapak kat tempat mcm tu..tp dont terkejut makcik-makcik pun ramai okay...aku syak dorank nih nak asah bakat dululah mngkn bajet nak  masuk kilauan emas ke ape kan?x kesah aunty janji hepiiiihepiyeayy!!!...eh..=)

muka pun ala ct...sebab tu minat?eh..
baju pun nak carik sama kaler cenggini.minat punya pasalllll
puncak kasih ziana zain..

back to kak coline@nurfadzlin...yang ni pun hauuuukkk..da sedang elok lagu tu takyah nak lenggok-lenggokkan ,dia dah mula dah tambah-tambah ayat dalam lagu tu...harus aku menjeling kat dia sebab duetkan? spoil...rosak lagu..marah terus ly berduri.terus tanya kat aku "dah kenapa jeling-jeling kat dia?dah betul dah dia nyanyi..adik ni overlah huh!!...Aku@natasha...hahahahaha...eh.. gelak harusss lebihh..
suka juga nyanyi-nyanyi ni..dalam bilik air,toilet,dalam kete...tetiba ada rasa hepi ckit mulalah.ringan jer mulut tu..sampai la skang ni..nganga-nganga mulut anak aku..melihat aku nyanyi dengan penuh semangat...ahahahaha...matiklah..kalolah dia boleh cakap mesti dia suh aku rentikan nyanyian aku tu..eh mana boleh superstar nih =)..bolehlah. tu..takat menyedapkan halwa telinga sendiri dan ahli keluarga .

.Arrr yang bongsu ni pun sama...sis sandra nama diberi..suara pun okay x kelautttt..tp bab pemilihan lagu fail ckit...ckit-ckit dangdut...eh dik ko ni dah xder lagu len ker..asyik-asyik amelina...kukuku punya cinta...iiihhhh.seminggu sekali mas idayu..eh nak kemana seminggu sekali ni?nak ke pasar ker?.hahahahha..berbulu jer aku nengok kat stage tu dia nyanyi asyik-asyik tu..pitam like mimpi ngeri...tapi like dia sukalah..peduli apa aku buat muncunggg dua tiga inci pun x jalan kalo da kata minattt...tp x tao la kalo skang ni tetiba lagu adele ke kelly clarkson ker.menjadi favourite dia..itu dah namanyer semakin majulah tu music kegemaran dia..
okaylah itu jerlah sedikit sebanyak ngomelan aku pasal adik beradik nih.........anyway enjoyyyy readingggg..=)