Wednesday, March 12, 2014

MH 370

Semua laman sosial memaparkan citer kehilangan MH370..a lot of speculations...kejadian sangatttt.. ramai yang jadik pakar aviationnnn.....terpana plak dengan kwujudan bomoh  zam-zam ala kazammm.,hilang di alam jin.,tabloid australia, playboy...bla..bla..kegilaan apakah ini?STATEMENT  so CHEAPP..dan bermacam-macam lagi andaian yang tak mampu otak aku nak digestttt..mungkin itu ikhtiar dia barangkali..kita yang lain? Berdoa kepada allah semoga flight MH370 dan para penumpang semua selamat...

Dan ini petikan dari beliau;

Bekas Ketua Juruterbang B777 Fleet MAS, Kapten Norudin Abd Majid berkata, sebagai seorang Islam yang beriman, kehilangan pesawat ini perlu juga dilihat dari luar sudut sains dengan kembali kepada ajaran agama.

"Ia hilang, 100 peratus hilang...fullstop!

"Sebagai orang beriman, ini adalah ketentuan. Allah SWT menetukan segala-galanya. (Kehilangan) ini mengelirukan dan menjadi perkara ajaib yang kita dan dunia kena terima," kata beliau dalam temubual Buletin Utama malam tadi.

Beliau juga berkata bahawa Allah memberi cara dan kunci untuk temui apa sahaja dan manusia harus menggunakan segala usaha termasuk menggunakan kepakaran orang tertentu untuk mengesan pesawat MH370 itu.
Misteri MH370

channel 501 astro yang agak jarang aku nak tengok pun dah tak bertukar siaran since kejadiannn itu...dari hari ke hari berharap agar cepat ditemui semula mh370...aku paling sedih bila dorank cakap ada dua baby kat dalam flight tu...ohmyyyy...terus rasa paranoid nak balik kampung...sebab itu jer transport yang membolehkan aku pulang ke kampung halaman since almost 2.5 years tak balik...sampai la my mum turun sendiri bulan berapa aritu nak tengok  cucu dia...owhhh...sayangnyer mak kat cucu dia...=)
back to the story tadi..hopefully ada tanda-tanda pihak kerajaan kita menemui semula mh370....
We believed malaysia can do it!!...


Sekian...(hati masih merasa sebak)

No comments :

Post a Comment