Friday, March 28, 2014

GAYATTTT...

skang ni pepetang jer cuaca dah berubah emosi...dari panas berdentingggg...ni dah ke arah menangissss nak hujan...itulah harapan dan doa kami berharap hujan akan turunnnnn...supaya xdelah...lagi catuan air dibuatttt...even kawasan aku okay tak kene but my fren mostly kene so kasihannnlah...i feel dattt...how trouble/problem bila nak kene simpan air..,kene beliii tonggg...oiiittt..belanjawan..tu...belanjawan...kene ingat tarikhhh catuannnn...wah sangattt x like kan?kita ada benda len lagi yang penting nak mikir tetiba krisis air plakkk nih...hopefully bley recover...ASAP...puuuiiittt.


mmmm....(tetiba bunyikmiming)bukan bunyik cengkerikkkk ker patutnyerrr....kriikkkk...krikkkk....
owhhh sedihhh.....terasa lose sekejap...dengan kejadian yang menimpa negara kita...semua mesti tao kan?
aku balik keje nih dah tak buka dah channel-channel len, selain dari astro awani 501..nak tao sangat kesinambungan apa plak selepas itu dan ini...aku sentiasa berdoa dan mengharapppp sangat semoga semua dalam pesawat tu selamat..berlari-lari mendapatkan keluarga masing-masing...dan semuanya berjalan dengan baikk...but this is faithh..=).tragisss sangat...sebab terlalu memakan masa yang agak lama pencarian pesawat mh370..jem otak aku mikir...what is goin on?

Aku ni ada sedikit paranoid...mula la mikir nak balik kampung... bukannya ada kenderaan darat like ktm ker,bas ker...is xder okayyyy....that is d only one is flyyyyyy.....owh....verrry deeppp...dulu serious tak takut
excited jer...honeymoon ke langkawi guna firefly..enjin kecikkk..bunyi menderuuu-deru...tapi dek kerana rasa hepi...n yeahhhh!!! honeymoon katakan puuuuiiitttt..terus hilang rasa kekalutan jiwa disitu...teguk minum air mangga yang dorank sajikan ahhh!!!.. heaven...siap dengar bunyikkk music yang dorang pasangkan flyyyy...flyyy...fire...fly..

terus rasa nak ngantukkk...tapi tak takot ker apa kan?...eh. laki aku dalam flight pakai spek hitam pakejadahhh orang tua ni pakai spec itam kan.?bukannyer kat pantai ker apa kan?Guest whattt?
rupanya ini kali pertama dia naik..katebang...mana la aku tao...sebab da kata keje bahagian kapal.terbang...kadang-kadang tu citer ada kt hanger...blala..bla...rupanyer tak pernah naik lagi..mean terbang di udaralah...puiiittttt...=) dan baru tao dia gayattt...okay...bukan gayut or goyah....hahahahaha...eh.
ceritanya..
<
<
<
<
<
me:eh...asal x buka spec mata itam tu...cer tengokkk..kat bawah tu bestttt..ada tompok-tompok awan..
hubby:eiiihhh...tutuplah..silau sangat niii...nak tido kejap..
me:eh..asal tangan tu..pegang jer palang seat..buka jer la seat belt tu..dorank da bg signal can go to toilett..cuma jangan menyanyi sudehh...(masa ni dah detect ketakutan, gayat lettew..owh..coverina sangat =)
hubby:bisinglah makcik ni..abg xde rasa pun nak p mana ker..nak layan mata jer.
me:okaylah..

tetiba...katebang like langgar awan..
hubby:eiiihhhh..apasal nih...(tgn kat seat,genggam-genggam)
me:rilek lar..tadi da kata enjin kecik..langgar awan mesti la berdegar-degar bunyikk dia..
hubby:owhh ye ker?
me:yer..tenang-tenang jangan isauuu..stewardess tu nampak okay.jer.okay la rasanya..(aku pun takottt jugak sebenarnya..cover jugak puuiiittt)
 so both of us..pun ketidoran..akibat tak mao fikir itu ini..

so  next ni plak plan nk balik kampung..kuching here we come....kita saksikan plak either aku,iqram or my hubby gayatt...=)
sape yang gayattt akan di puuuiitttttkan..

sekiannnn...

No comments :

Post a Comment