Friday, February 28, 2014

PROGRAM DI HARI JEMAAHAT.

Salam jumaat semua..bertemu kembali kita dalam rancangan...eh ape ke merapu ni..=)
okay dis week memang program mencanak naikkkk...arini punya program dari pukul 8.30am sampai pukul 12.00 tengahari adalah di bawah kelolaan scha program...program memang cantek la x kaco ari cuti...time ni plak student cuti...dan sedang elok la..untuk aku yang kesunyian kat opis ni....mih..mih..mih..

sumpitan yang tepat harus dibuat untuk mendapat clue yang seterusnya

okes.. back to the programme itu tadi kami diberikan kepada 20 kumpulan..aku dapt kumpulan 16..campur la dengan lecturer..maka 4 orang untuk satu group..so tema dia macam explorace la ko kena sumpit belon kat stage tu n get the apa jenis masak kumpulan ko dapat.so kumpulan kami kene masak ayam percik if tak dapat bahan sebab fail baling bola ke dalam mangkuk kene joget chicken dance..kuek..kuek..kuek..kuek..goyang buntut semua ada hahahaha....serious best lar..=) so bermula la pencarian itu dari check point ke check point yang len...settle semua..so mari la kelentang kelentung ke dapur masakan chef...sesi potong memotong ayam selesai....perap semua n bakorkan aje selama 20 minit..aku mane tao bakar-bakar ni bagi kat chef tu so dia tolong bakarkan...kang senang dan mudah..
nampak dah berbau-bau shedap dah kat luor...so terus plating la...arrrghhh x mao kalah..pinggan pun nak pinjam kitchen punyer yang dah tentu cantik-cantik belaka ala-ala hotel gituuuu...hahahah melampau tak?
dah bertungkus lumus masak tu...tetiba announcement dibuat "bubuh jer dalam pinggan-pinggan biasa pun xper..xyah nak hias-hias sangaattt...pasni terus makannnn..after semua dah siap masak" dang!!...ko..
sib bayek group aku x over..bese-bese pasrah jer kalo kalah pun...humble la katakan arrrr...pitammm
so after da berkumpul semua..hadiah pun disampaikan oleh pengetua kepada pemenang yang hidangan dia cantik,kemas...sedap tu tak pasti...=)  dah tu apalagi sesi mengisi perut yang dah lapor pun bermula
 eh...ape ker borinknyer entri ko ni tasha?borink???...eh esok pun ada lagi tao program fam.day plak..ckit masa lagi akan aku upkan lagi entry bila program tu bermula...korank tunggu yer...borink yer?nasiblahhhh...ko badannnn...

kay bye...eh sebelum tu nak masukkan gambar ayam perciikkk dari kumpulan kami!! ayammmm perciiikkkkk!...eh jangan lupa goyang tangan...=)
abaikan tangan serammm..kat sebelah sudut tepi meja tu..=)

1 comment :