Tuesday, February 18, 2014

MAKAN ANGIN KUAR ASAP

Aku ni dah lama tak mandi laut..minggu lepas apa mimpi laki aku panggil naik bot, sajer nak round dekat-dekat.. katanya...dah la masa tu dah pukul 7 petang dah..aiiissshhh..biar betol ni?ker aku salah dengar?
aku:bang,napenyer..nak ajak naik bot ker?
hubby: aahh lah,jomlah cepat..dah pukul bape dah ni?
aku:aarrr yerlah,eh..iqram pun ikut sekali ker?
hubby:ehhh..iqram xder hal.,.okay....takut maknyer jer takut.
aku:ceh...takat duduk dalam bot apedehalllkan?
hubby:okay..kita tengok..=)
aku:aaarrrr xle caye ni ..mesti ada muslihat nak kenakan aku ni...
eh...jangan berani-berani tao,aku pegang iqram ni kang terlepas plak nanti..
hubby:eh..xderlah...cepat la naik...hegeh-hegeh..kang kene tinggal..

Aku terus pijak tangga kecik bot tu ker ape yer nama?...aarrr...bantailah...eh..terlupa anak plak..
anak kat kakak ipar,nganga mulut dia tengok aku sebab over ker aper kan..=) terus aku suakan tangan amik dia bawa naik ke dalam bot..mak mertua aku?
hahahaha..x bley tahan...abg aku memang suka dajal mak dia tao..ade ker dia goyang bot tu..terhuyung-hayang orang tua tu.."jai!!...ko janganlah goyang-goyang..pening kepala mak..berdekah-dekah laki aku gelak..ha..seee the sea,x berjaya kenakan aku,kenakan mak sendiri pun jadik..itu la laki aku..=)
Aku budget la anak aku takut..tapi serious tak okay...memula jer kerutan penuh di dahi..lepas tu...amik ko..
dia siap tepuk amai-amai lagik..aarrrr..tak takut ker aper budak nih?kan berangin...risau jugak habuk ker ape masuk dalam mata or sisa-sisa pasir dalam bot berterbangan kene kat mata ker kan?aku memula hepi lar..tapi risau plak hati tengok si kechik..jup-jup tengok..okay ker tak dia tu...lagi abang aku bawa laju bot tu lagi dia gelak hak..hak..hak..eeh..eh budak ni over ker aper ni..abes aku tak payah excited? =)

dah pusing seround dua tu balik lah...lagi bape minit nak azan maghrib,mesti pak mertua kat atas tak keruan nak balik...ha ha...lupa daratan plak kita orank kat bawah tu,sekali dua kala naik bot ni best jugaaakkk
tapi kalo selalu...serious tak mao lar..aku ni cepat pening..tengok air berombak-ombak..kang ada adegan
ombak rindu plak karang...ha..ha...ha..pitammmm...

Eh..anak aku dah lapar...tadi makan angin titanic jer kat atas bot tu...jom balik..aarrr...sabtu ni kalo bran..bley p jauh ckit...snorkelling ker.itupun kalo laki aku free...sebab nak repair satu lagi bot rosak... .aaarrr...part ni mesti tuang-tuang duit memasing....mana bley...sorank jer tanggung...minyak kan mahallll....so...okay..abes citer...kamsahamida...=)




4 comments :

  1. akak gerun nk naik bot...tgk air beralun mulalah kecut perut....pk macam2...dh la xreti berenang...huhu

    ReplyDelete
  2. Zurina:samalah kita...sib bayek bley berenang lg...=)

    ReplyDelete
  3. kehkehkeh notty betul sempat kaco mak die hah.....lieya dah lame tak naik bot...last kat melaka tu jek la....

    ReplyDelete
  4. lieyalatif:itu lar..mabuk laut da orang tua tu...=)

    ReplyDelete