Wednesday, February 12, 2014

IMAGINASI...

hoooihh...rindu betul lar kat anak aku yang sorank nih...ape lar yang dibuatnyer pepetang nih?...kalo tak jalan-jalan memang bukan anak aku la kan? =).sib bayek la atuknyer rajin bawa jalan-jalan..takat pusing taman pun jadik, if rasa borink dah pusing taman,kona la ke pantai plak...im shhorrryyy iqram..(slang korea) mama mu ini x ghetii lagi nak bawa kete...sindrom takut bawa kete tu kuat sangat even da der lesennyer pun...makan tahun dah pun...ker kene minum air penawar nih bagi berani ckittt...hahahaha...pitammm..

baru ari rabu ker arini?aku ingat dah ari jemaaahat dah..hahahaha...ari jemahaat jer ingat nak balik PD..kan?kemainnn lagi...asyik pandang jam jer biler nak balik ni...arrrr...gitu la situasinyer biler berjauhan dengan anak nih...serious tak suka selfieee...sebab aku jenis suka borak-borak...imaginasi pun agak tinggi...
teringat dulu masa tengah alahan..dalam bilik air aku bley bercakap dengan semut..hakejadahnyer kan?...curious sungguh laki aku terus ketuk bilik air"ehhh...apasal nih..cakap dengan sape tur?mandi ker aper ni?"..ha.. kaedahnyer ngko penangan alahan =).macam-macam peeell lah ko dapat bila terkene dalam list alahan ni.. aku plak jenis takyah tunggu alahan memang jenis automatikkk.. menjelma imaginasi tu...misal katakan aku mengadap cermin ayat kat pala otak mesti tak boleh belahh punyer "weee..asal la rupa aku ni tak macam rupa jlo ke apekan?"waduh jlo ko serious tak sedar diri...ya ampun sungguh hahaha..pastu tetiba gelak-gelak depan cermin sebab tahap imaginasi tu da terover..sampai laki aku pun risau..mikir sindrom apakah bini dia dah kene nih.? ada faham...aaarrr ni semua citer throwwww back yer puan-puan...dont jump to the conclusion..ha gitu ayat omputeeesssnyer...imaginasinyer pun amat tinggi..semua kat pala otak mesti mikir kalaulah...jika...kenapalah...bla..bla..bla..eh..x bayek actually guna ayat ni..especially kalulah aku cengini cengitu...sebab macamkan ko x redha dengan apa yang berlaku...so aku mula la cuba berubah...menerima keadaan..dan bersedia menerima situasi yang agak mencabar ckit..aaarr ayat...=)
ayat tak mao klasik-klasik sangat...ayat  macamkan pasar carboot tu orang suka nak telaah  baca..kan?

Aper korank ada sindrom tak macam aku ni?after bersalin anak sulung aku tu..aku dah mula rasa kepala lutut aku sakit la lagi-lagi time duduk bersila...nak makan..serious sakit, if bangun jer lenguh dia len macam...ada ubat ke yerk yang kene telan makan nih?or something happened to my lutut?..if semua tu memang risau lar..kan aku cakap tadi imaginasi aku tahap amat tinggi...terover risau sampai sakit kepala plak mikir...kalau masuk  show fear factor confirm out dulu sebab suka imagine yang bukan-bukan..kalo imagine nak menang xper la kot...hahahaha...

arrr ada lagi citer ni arr yang ni pun imaginasi para haters, malam tadi der tengok rancangan meletop...ala yang pengacaranyer si nabilicious and neeelopak tu?serious aku suka cara si lopa nih menangani isu baju power rangersnyer tu"better mute la,dari bagi statement",ada betul jugak kan...ramai skang nih nak jadi juru hakim menghukum orang tak tentu arah...memang jadiaaannn sangat...scarry kan?keluarga yang penuh kasih sayang memang tak heran kalo ko keji dia ker apa...serious tak lut...makin berjaya aku tengok dorank nih dalam kehidupan ada betul?aku suka amik partlife orang yang positip thinking ni..ia merupakan cermin kepada diri aku sendiri...macam mana dia boley sukses,macam mana dia bley adapt benda-benda ni...semua sebab banyak dikelilingi orang yang positip...aiigoooo?aressoooo..=)
power rangerrs... ko ada?

ada rupa jelmaan ker?cuba kalo  jun ji hyun yang pakai puji melangit, hipo sangatttt..


2 comments :