Monday, January 06, 2014

KLAKAR AJAK BAH..

Sedari minggu lepas lagi penyakit ni menular,memula rasa lelangit tu len macam jer what the T_T..Arrrghhh xle jadi ni,dah lama kot x selsema demam bagai ni..ermmm..kecepatan aku telan panadol,x cukup dengan tu panadol soluble aku bantai..momantai.. tekak aku bley terima segala ubat....aku hello plak en.suami menggada tao.. btao selsema nk demam ni.(suara harus manja..pang!..kang x pasal)hahaha...pastu dia plak btao panglima aku pun selsema sebab jangkit kat atuknyer,neneknyer pun demam sebab temankan atuknyer p spital melaka wat kimo...situkan spitalnyer sejuk, mak mentua aku xley terima sejuk-sejuk ni,sampai kat luar plak panas..panas+sejuk ko rasa jawabnyer demam teruih lar orang tua tu...dangggg!!!..pening kepala aku dengar benda semua tu,what a life!...waduh.. sape plak nak jaga panglima aku nih?dah nampak ciri-ciri kelasakkan sang perwira dia tu...ayarrrkkk maikong lar....

Sabtu pagi tu aku bawa dia p jumpa doktor mariamma,seaptutnyer bawa dia p klinik othman,sebab sejak dia lahir kene jaundis  doktor tu lar yang kalo apa-apa klinik tu aku attack dulu...sebab aku nak dengar doktor tu suka cakap iyer? blaaa...blaaa..iyer?,aku nak gelak tapi aku tahan, kelakar okay.berbalik ke cerita panglima aku ni bila jumpa jer doktor mariamma ni,korank tao kan benda yang ala tekap kat dada tu nak kesan something wizing ker ape ke kan about our breath lah..bantai la korank faham kan?ha!stetoskop..sib bayek sains aku kredit okay hahahaha..payah bebenau nak ingat..aku kan malas belajar,so bayek bekerja..lari topik ker ape ni?abes cerita, so panglima aku kan punya pandai tarik nafas buka mulut,ko?aku dah nak gelak...pastu doktor tu cakap you are so clever...sanbil senyum kat panglima aku tu..dalam hati aku cakap bukan aper dia terkejut sebab benda tu kan sejuk so tekap plak kt dada dia tu confirm la dia ngangga mulut,ko pun sajer nak hijack bodek kan?marketing sangat...hahaha..da settle ubat dia segala,aku  dan abahnyer pun bawa dia balik umah..da pekene ubat semua dia pun beradu lama jugak lar...aku pun risau sebab demam ni kan memacam plak nanti plus aku sendirik pun ada juga virus demam ni.Da xle tahan sangat, ubat panglima aku share makan..Aku citer la ape si panglima tu buat kat doktor tu,gelak-gelak memasing. 
PANGLIMA NAIK TAKHTA

Ahad tu aku memang membungkam tido...isnin terus mc da xley nak nafas dah plus kene kendong panglima...sebab pepetang jer dia da tao harus memantau kawasan lain, da kenal da tempat tido dia...dan dia nak menghirup udara segar kat luor tu..xyah lar ane2 & tanghecik jer yang ko nampak...jup lagi dengar suara ayah budak tu menjerit sebab mabuk...harukan?tak tao lar camner pak mak mentua bley absorb benda ni,kalo aku da p wat report da mengganggu ketenteraman awam sungguh... eh dah jauh kelautan dah aku melalut kaylah..jup lagi sambung entri berdiskusi...citer ni kuar topik...aku rasa nak hayun mangkuk mahal kat budak ni tao,aku whatapps jual katil double decker rm90,pun mahal katanyer....deyyy..dah lar rega lebih dari separuh,suku okay..lg nak msg aku cakap dengan arrogantnyer nanti lar tanya tuan rumah,katil jer pun...yg len tu brg da lama punnyer..ko da kenapa bukan duit ko pun? over okay lempang sedas baru tao. ... sekian abes   cerita aku stop dulu,kang ada cerita len aku update..kay byeee....




No comments :

Post a Comment