Monday, January 13, 2014

Kenduri Bob..

Diam tak diam dah 7 bulan rupanyer anak aku..eh amik masa lama tao nak dapatkan dia ni 3.5 tahun okay.stress tak stress nak dapatkan dia ni..kawan bayek en.somi lagi lar sebelas tahun nak tunggu,bermacam ikhtiar,so alhamdullilah anak dia pun dah masuk tiga bulan,jarak empat bulan jer dengan si panglima.segelintir orang allah permudahkan,dan sesetengah orang diberinyer dugaan untuk menguji sejauh mana tahap kesabaran dan rintangan dalam sesebuah kehidupan,ada yang diuji dengan jodoh tak sampai-sampai lagi,traffick jem lar tu but dun worry the green light is there..anytime.anywhere..rilek lar...rilex brother, brother rilex bak kata imuda in da genk..peace no war..ada hikmah di sebalik setiap sesuatu kejadian..kan?apa yang pasti sabar...:)

Sabtu tu p kenduri kat seremban,kita orank mendapat jemputan kahwin dari member satu IKM dengan en. somi yang ni belah laki lar.belah pompuan da selamat da...konpius aku sebab bila nama bob jer mesti orangnyer pun macam  comel jer..aku tanya laki aku,memang nama dia bob ker atau korank yang bagi nama..tu.?jawapan dia... bese lar time remaja duk asrama,memang kepala gila-gila..so terbentuk lar nama tu,Azhar okay kemain jauh nama bob tu....senyum aku...,belom lagi nama kawan-kawan dia yang len..serious memang curiga ckit dengan nama dorank nih...mih..mih..mih...

so tiba kat sana dalam pkl 3.00pm,ramai lar orang.. kata kenduri kawin kan?konsep katering...xyah sesusah berbaris amik lauk bagai...i is suka lar, sebab look proper plus bawa panglima so a bit relax lar dah salam dengan tuan rumah, amik tempat duduk, lauk da siap terhidang... kecepatan  lupa  yang aku xbley makan nasi banyak,damn!....lauk pauk plak jenis marvellesss dink donk!....mentekedarah lak ni..telan-telan air liuq.haruslah heh....so sesi melantak selesai, alhamdullilah kenyang,paglima aku kemam-kemam mulut dia after lihat aku dap-dap makan macam setahun x makan kan?hahahaha...en.somi macam bese lar dah jumpa genk-genk ikm dia,lupa terus anak bini...rupanyer pengantin laki ni de jemput juga si YB,Khairy jamaludin ni,mungkin de sangkut dengan parti  ker apekan,xmao tao lar.semua salam kat dia,aku tengok sipi-sipi jer muka si khairy ni,okay lar malas nak tengok..so layan panglima lagi bayek,xmao duduk,so nak berdiri sebab nak tengok orang keliling yang ofcoz ramai..

Aku  bawa larik panglima ke meja len lar coz genk-genk somi aku ni mostly smoke,plus plak dia kemengantukkan,takut menjerit and batuk plak dia nanti sebab bising bagai kan?i is okay semua tu...cuma dia lar.
dah habis modal dorank berborak plus waktu zuhur pun da nk abes,kecepatan lar dorank amik pic dengan pengantin.aku plak p bantai borak dengan budak-budak yang diupah untuk jaga bahagian katering tu,ramainyer more than 20 aku rase 1 malaysia.macam-macam bangsa..doorgift dia comel jer lupa lak nak snap...da abes bedal makan da,memacam kaler,actually agar-agar tapi dah dipotong kecik-kecik and dorank jadikan sebagai kudapan gula-gula.jelly-jely bean.panglima, aku suakan ckit kat mulut dia kuor-kuor lidah nak lagi..sampai air liuq plak yang kuar..tampar-tamparnyer bahu aku sebab nak lagi lar tu..aiyoo.. xle rasa bebanyak, rerasa ckit jer...okay suka lar , dah balik sampai rumah.rasa macam penat jer...i is kuat tido.lagi plak after makan.heaven menternak lemak.so mari.tidokan si techik,tido lar sesama..abes story telling...ader citer baru,kang aku upkan lagi entry yer..kay...B.Y...E..
  
jangan luper baca entry yang akan datang auuwww..

*xder pic lar,len kali bila berupdate harap ada..tapi x janji*

No comments :

Post a Comment