Wednesday, January 22, 2014

BARANGAN PRELOVED

Seriously... tolong jangan gelakkan aku yer,actually aku macam a bit curious about barangan preloved ni,da macam pre wedding ker aper kan..walaupun isu preloved ni mungkin dah sejuk bagi yang dah tao..serious aku memang x tahu...aaarr dari tadi serious memanjang ni..

Okay,aku ni jenis suka juga amik tahu pasal benda yang memang aku tak tahu,contoh kata yer benda tu memanjang orang dok sebut,a bit kepochi kat ruangan forum ker aper,terus aku excited nak tao akebendenyertuh?...serupa preloved ni jugak actually xder benda pun,sebenarnyer barang secondhand @ko dah beli tapi x pakai lagi, pastu rasa macam xnak ker berlebihan sangat, then bagi kata putus nak jual memurah...dan mungkin juga ruangan rumah dah penuh , dan rasa nak let go kan saja barangan tu.so dengan adanyer laman web seperti fb,blog,mudah.com ,carboot (dulu aku ingat pasar kabut,terus pitam sebab salah faham),pasar pagi or what so everlah yang berkaitan digunakan untuk letgo kan barang-barang korank nih,ada faham?p dekat mr.google n carik sendiri..:)

so tadi terkemut-kemut jugalah klik sana cni tengok barangan preloved,sudah jadi trend sekarang,ramai yang memilih barangan preloved untuk memenuhi keperluan seharian..why bother kan?barangnyer pun okay.aku tidak terkecuali hampir terjebak sama, cuma buat masa sekarang ni belum ada lagi lar terfikir nak membeli barangan preloved...coming soon(alsifat membeli itu sangat kuat)tak payahlah dok zikir kat aku,"belilah..belilah"...bla..bla.bla..bra?aaarr.. pitam...automatic aura itu akan kuar sendiri..Google jer kat preloved malaysia nyer confirm banyak benda alah lah ko jumpa...

yang ni one of the contoh mr.google.kasi...kan selalu ada cerita di sebalik gambar
Sedar tak sedar dah nak dekat raya cina kan...any preparation?hahaha..giler nak prepare,part tu aku suka...bukan aku nak raya cina pun...tapi kan setiap raya jer of course ada public holidayyy...yeayy..yeayyy..macamkan nak travel jer,tapi memang travel pun,travel jaga anak.....kang aku rasa bosan ker duk rumah,bawa larik anak aku ke pantai cuci mata wooo...havoc-havoc hey!...serious cuci mata...time cuti ni lagi ramai dok bersidai di tepian pantai..tai..tai..paham-paham jer la kalo kat pantai.kan?.kalo yang muda mesti nak tunjuk-tunjuk...but not semua,kalo yang tua aaarrr tutup mata pitam..kejap..,dengan si kechik anak aku pun sekali tutup mata.....serious xle tido malam nightmare...ahahahaha...aiigooo....aresoooo..(demam korea)

Abes citer,okay last but not least.....ada peminat drama korea kat cni?selain wonderful mama,mr.president & i,your lady, & my boyfriend from the star..ader lagi...?sila btao yer kalo terjumpa blog aku ni...anyway, hepi enjoy reading....



*Auto publish saja donk*


No comments :

Post a Comment