Thursday, January 30, 2014

AKIBAT YOUR LADY....

Ha...dari .tadi da menaip dua  baris..tetiba hilang..sesuatu sangat dengan keyboard ni..ker aku yang terover tekan sampai hilang ayat.ni..arrrr..okay molah balik...molah ker polah(buat) i is fail cakap melayu tek sawak even owang sawak...=) serious tak bape nak fasih...okay tolak tepi,sebab nak citer benda len..Masuk tahun baru ni..serious tetiber suka sangat tonton drama korea..kbs world.giler kan?sepatah haram tak tau cakap korea tp subtittle kan ada..=) setiap kali en.jai msg di dikejauhan hari mesti dia tanya soalan ni;

hubby:buat aper?masak aper?tengok citer korea ker?
me:baru pas masak.kari ayam....aah..tengah melangut ni layannnkan citer korea..tukar la ke channel 395..bestttt..
pasti tak menyesal....channel 555 bukan ker borinkkkkk?uweeerrrkkk..serious tak bestttt..
hubby:yer la tu...tetiba k-pop ni apasal?jiwang pun berlendir....hahahaha...(ada paham)
me:uiiikkks.?ape plak k-pop,xder kaitan lar..yang ni drama okay..bestttt marvellous dink donk...yang joget-joget tu serious x mao tengok lar...drama is ok for me..=)
hubby:okaylah what eva......

serious tipu sunat =) tak masak lagi...benda nak masak pun siap bawak larik ke depan semata..mata nak layankan drama your lady,lady finger pun boleyyy....=) ha tengok lar ni rajin betullll aku masakkan? sampai kentang tu pun dah berkematu dah rupe...rasa nak pitam sebab pemalas sangat...bila selfie-selfie ni macam ni la..makan pun tak bape nak lalu..cuba kalo kak umah mak mentua tu dua pinggan pun abes...serious tak malu nak tambah nasikkk....percayalah...sesiapa fren yang pernah datang rumah mesti tao aku duk bersila giler rapat dengan tv...sb tu lar mata aku cepat rosak..pastu tak pasal salahkan orang yang buat spec ni salah ejas power mata ker ape kan?salah sendiri okay...kalo power mata dah tinggi mesti aku gagau cari  en.jai nanti...raba pun xper dia suker .eh gatal.

Daging ayam xder pic lar..sebab scarry sangat...dah kejungggg ...serious horror...=)
daun kari pun sama macamkan dah awet..kering...harus ke groceries shop ni...barang dapur dah menunjukkan lampu merah...out of stock...teeetttt...


kentang kematu namanyer..arr pitam.

rajinkannnn?kupas ckit-ckit jer,pastu nganga mulut layankan your lady..
Bila nak siap masak ni?kalo macam ni rupa....kan?dapat menantu macam aku ni pitam mak mentua...=)
soooo rajinnnn...bese lar...yang penting janji masak...ada betollll?okay abes citer...eh...luper lak nak letak pic retis korea ni..tadi kata minat ....

arrr...ni dia...yang landing bahu tu Lee eun soo..baju itam tu kang jung hoon.

*kan ader citer di sebalik gambar =)

Wednesday, January 22, 2014

BARANGAN PRELOVED

Seriously... tolong jangan gelakkan aku yer,actually aku macam a bit curious about barangan preloved ni,da macam pre wedding ker aper kan..walaupun isu preloved ni mungkin dah sejuk bagi yang dah tao..serious aku memang x tahu...aaarr dari tadi serious memanjang ni..

Okay,aku ni jenis suka juga amik tahu pasal benda yang memang aku tak tahu,contoh kata yer benda tu memanjang orang dok sebut,a bit kepochi kat ruangan forum ker aper,terus aku excited nak tao akebendenyertuh?...serupa preloved ni jugak actually xder benda pun,sebenarnyer barang secondhand @ko dah beli tapi x pakai lagi, pastu rasa macam xnak ker berlebihan sangat, then bagi kata putus nak jual memurah...dan mungkin juga ruangan rumah dah penuh , dan rasa nak let go kan saja barangan tu.so dengan adanyer laman web seperti fb,blog,mudah.com ,carboot (dulu aku ingat pasar kabut,terus pitam sebab salah faham),pasar pagi or what so everlah yang berkaitan digunakan untuk letgo kan barang-barang korank nih,ada faham?p dekat mr.google n carik sendiri..:)

so tadi terkemut-kemut jugalah klik sana cni tengok barangan preloved,sudah jadi trend sekarang,ramai yang memilih barangan preloved untuk memenuhi keperluan seharian..why bother kan?barangnyer pun okay.aku tidak terkecuali hampir terjebak sama, cuma buat masa sekarang ni belum ada lagi lar terfikir nak membeli barangan preloved...coming soon(alsifat membeli itu sangat kuat)tak payahlah dok zikir kat aku,"belilah..belilah"...bla..bla.bla..bra?aaarr.. pitam...automatic aura itu akan kuar sendiri..Google jer kat preloved malaysia nyer confirm banyak benda alah lah ko jumpa...

yang ni one of the contoh mr.google.kasi...kan selalu ada cerita di sebalik gambar
Sedar tak sedar dah nak dekat raya cina kan...any preparation?hahaha..giler nak prepare,part tu aku suka...bukan aku nak raya cina pun...tapi kan setiap raya jer of course ada public holidayyy...yeayy..yeayyy..macamkan nak travel jer,tapi memang travel pun,travel jaga anak.....kang aku rasa bosan ker duk rumah,bawa larik anak aku ke pantai cuci mata wooo...havoc-havoc hey!...serious cuci mata...time cuti ni lagi ramai dok bersidai di tepian pantai..tai..tai..paham-paham jer la kalo kat pantai.kan?.kalo yang muda mesti nak tunjuk-tunjuk...but not semua,kalo yang tua aaarrr tutup mata pitam..kejap..,dengan si kechik anak aku pun sekali tutup mata.....serious xle tido malam nightmare...ahahahaha...aiigooo....aresoooo..(demam korea)

Abes citer,okay last but not least.....ada peminat drama korea kat cni?selain wonderful mama,mr.president & i,your lady, & my boyfriend from the star..ader lagi...?sila btao yer kalo terjumpa blog aku ni...anyway, hepi enjoy reading....



*Auto publish saja donk*


Monday, January 13, 2014

Kenduri Bob..

Diam tak diam dah 7 bulan rupanyer anak aku..eh amik masa lama tao nak dapatkan dia ni 3.5 tahun okay.stress tak stress nak dapatkan dia ni..kawan bayek en.somi lagi lar sebelas tahun nak tunggu,bermacam ikhtiar,so alhamdullilah anak dia pun dah masuk tiga bulan,jarak empat bulan jer dengan si panglima.segelintir orang allah permudahkan,dan sesetengah orang diberinyer dugaan untuk menguji sejauh mana tahap kesabaran dan rintangan dalam sesebuah kehidupan,ada yang diuji dengan jodoh tak sampai-sampai lagi,traffick jem lar tu but dun worry the green light is there..anytime.anywhere..rilek lar...rilex brother, brother rilex bak kata imuda in da genk..peace no war..ada hikmah di sebalik setiap sesuatu kejadian..kan?apa yang pasti sabar...:)

Sabtu tu p kenduri kat seremban,kita orank mendapat jemputan kahwin dari member satu IKM dengan en. somi yang ni belah laki lar.belah pompuan da selamat da...konpius aku sebab bila nama bob jer mesti orangnyer pun macam  comel jer..aku tanya laki aku,memang nama dia bob ker atau korank yang bagi nama..tu.?jawapan dia... bese lar time remaja duk asrama,memang kepala gila-gila..so terbentuk lar nama tu,Azhar okay kemain jauh nama bob tu....senyum aku...,belom lagi nama kawan-kawan dia yang len..serious memang curiga ckit dengan nama dorank nih...mih..mih..mih...

so tiba kat sana dalam pkl 3.00pm,ramai lar orang.. kata kenduri kawin kan?konsep katering...xyah sesusah berbaris amik lauk bagai...i is suka lar, sebab look proper plus bawa panglima so a bit relax lar dah salam dengan tuan rumah, amik tempat duduk, lauk da siap terhidang... kecepatan  lupa  yang aku xbley makan nasi banyak,damn!....lauk pauk plak jenis marvellesss dink donk!....mentekedarah lak ni..telan-telan air liuq.haruslah heh....so sesi melantak selesai, alhamdullilah kenyang,paglima aku kemam-kemam mulut dia after lihat aku dap-dap makan macam setahun x makan kan?hahahaha...en.somi macam bese lar dah jumpa genk-genk ikm dia,lupa terus anak bini...rupanyer pengantin laki ni de jemput juga si YB,Khairy jamaludin ni,mungkin de sangkut dengan parti  ker apekan,xmao tao lar.semua salam kat dia,aku tengok sipi-sipi jer muka si khairy ni,okay lar malas nak tengok..so layan panglima lagi bayek,xmao duduk,so nak berdiri sebab nak tengok orang keliling yang ofcoz ramai..

Aku  bawa larik panglima ke meja len lar coz genk-genk somi aku ni mostly smoke,plus plak dia kemengantukkan,takut menjerit and batuk plak dia nanti sebab bising bagai kan?i is okay semua tu...cuma dia lar.
dah habis modal dorank berborak plus waktu zuhur pun da nk abes,kecepatan lar dorank amik pic dengan pengantin.aku plak p bantai borak dengan budak-budak yang diupah untuk jaga bahagian katering tu,ramainyer more than 20 aku rase 1 malaysia.macam-macam bangsa..doorgift dia comel jer lupa lak nak snap...da abes bedal makan da,memacam kaler,actually agar-agar tapi dah dipotong kecik-kecik and dorank jadikan sebagai kudapan gula-gula.jelly-jely bean.panglima, aku suakan ckit kat mulut dia kuor-kuor lidah nak lagi..sampai air liuq plak yang kuar..tampar-tamparnyer bahu aku sebab nak lagi lar tu..aiyoo.. xle rasa bebanyak, rerasa ckit jer...okay suka lar , dah balik sampai rumah.rasa macam penat jer...i is kuat tido.lagi plak after makan.heaven menternak lemak.so mari.tidokan si techik,tido lar sesama..abes story telling...ader citer baru,kang aku upkan lagi entry yer..kay...B.Y...E..
  
jangan luper baca entry yang akan datang auuwww..

*xder pic lar,len kali bila berupdate harap ada..tapi x janji*

Friday, January 10, 2014

Siti Nurhaliza - Lebih Indah



Aku rasa lagu terbaru mek t ni  dah balik semula ke zaman sebelum dia jumpa dato k..patut tak aku cakap macam nih?sebab too.. corporate sangat  lagu dia after married tok k,tok k juga yang kene..hahaha...serious aku suker beb sebab macam dia da buat comeback..its u okay?.sebab selalu mempersoalkan benda ni dekat en.somi..nape lar lagu dia ni mcm x rely dgn jiwa ct .kan?...profile macam tak sama..jawapan somi plak len,katanyer mek ti ni dolu  girlpren dia,tapi dia reject lar sebab nak sgt jadi artis...chaaaiiittt...cirit la...abes tu kalo aku jadi artis pun reject lar.(sila jangan verangan).tanya len jawab len...waduh ayat pun...

Biler rasa nak kuatkan semangat tentang kehidupan yang terlalu subjektif dan down giler dengan benda yang tidak dijangkakan,(luahan perasaan yg over)  aku layan lagu ni,bila rasa rapuh sangat  pun layan juga lagu ni,nak kata  lagu opick lettew..:) .terjebak dengan lagu tu pun sebab rentak dia sedih giler babas.. i is drama king nora danish...citer apentah....over okay..lempang sedas baru tao...menjejeh air mata...bila sedar akan kekhilafan diri.....syahdunyer...bertaubat ker ape nih..hahaha..eh .topic stop.

(mukadimah tetiber)Eh..arini jumaat,memang penghulu segala hari...selamat mengerjakan solat jumaat.Masa penataran ilmu aritu Mufti perlis cakap waktu yang paling cepat doa dimakbulkan adalah waktu asar setiap hari jumaat..so janganlah anda bertangguh waktu nak solat(i is like dat)

*Tetiber rajin plak nak update belog,x tao sampai biler*







Monday, January 06, 2014

KLAKAR AJAK BAH..

Sedari minggu lepas lagi penyakit ni menular,memula rasa lelangit tu len macam jer what the T_T..Arrrghhh xle jadi ni,dah lama kot x selsema demam bagai ni..ermmm..kecepatan aku telan panadol,x cukup dengan tu panadol soluble aku bantai..momantai.. tekak aku bley terima segala ubat....aku hello plak en.suami menggada tao.. btao selsema nk demam ni.(suara harus manja..pang!..kang x pasal)hahaha...pastu dia plak btao panglima aku pun selsema sebab jangkit kat atuknyer,neneknyer pun demam sebab temankan atuknyer p spital melaka wat kimo...situkan spitalnyer sejuk, mak mentua aku xley terima sejuk-sejuk ni,sampai kat luar plak panas..panas+sejuk ko rasa jawabnyer demam teruih lar orang tua tu...dangggg!!!..pening kepala aku dengar benda semua tu,what a life!...waduh.. sape plak nak jaga panglima aku nih?dah nampak ciri-ciri kelasakkan sang perwira dia tu...ayarrrkkk maikong lar....

Sabtu pagi tu aku bawa dia p jumpa doktor mariamma,seaptutnyer bawa dia p klinik othman,sebab sejak dia lahir kene jaundis  doktor tu lar yang kalo apa-apa klinik tu aku attack dulu...sebab aku nak dengar doktor tu suka cakap iyer? blaaa...blaaa..iyer?,aku nak gelak tapi aku tahan, kelakar okay.berbalik ke cerita panglima aku ni bila jumpa jer doktor mariamma ni,korank tao kan benda yang ala tekap kat dada tu nak kesan something wizing ker ape ke kan about our breath lah..bantai la korank faham kan?ha!stetoskop..sib bayek sains aku kredit okay hahahaha..payah bebenau nak ingat..aku kan malas belajar,so bayek bekerja..lari topik ker ape ni?abes cerita, so panglima aku kan punya pandai tarik nafas buka mulut,ko?aku dah nak gelak...pastu doktor tu cakap you are so clever...sanbil senyum kat panglima aku tu..dalam hati aku cakap bukan aper dia terkejut sebab benda tu kan sejuk so tekap plak kt dada dia tu confirm la dia ngangga mulut,ko pun sajer nak hijack bodek kan?marketing sangat...hahaha..da settle ubat dia segala,aku  dan abahnyer pun bawa dia balik umah..da pekene ubat semua dia pun beradu lama jugak lar...aku pun risau sebab demam ni kan memacam plak nanti plus aku sendirik pun ada juga virus demam ni.Da xle tahan sangat, ubat panglima aku share makan..Aku citer la ape si panglima tu buat kat doktor tu,gelak-gelak memasing. 
PANGLIMA NAIK TAKHTA

Ahad tu aku memang membungkam tido...isnin terus mc da xley nak nafas dah plus kene kendong panglima...sebab pepetang jer dia da tao harus memantau kawasan lain, da kenal da tempat tido dia...dan dia nak menghirup udara segar kat luor tu..xyah lar ane2 & tanghecik jer yang ko nampak...jup lagi dengar suara ayah budak tu menjerit sebab mabuk...harukan?tak tao lar camner pak mak mentua bley absorb benda ni,kalo aku da p wat report da mengganggu ketenteraman awam sungguh... eh dah jauh kelautan dah aku melalut kaylah..jup lagi sambung entri berdiskusi...citer ni kuar topik...aku rasa nak hayun mangkuk mahal kat budak ni tao,aku whatapps jual katil double decker rm90,pun mahal katanyer....deyyy..dah lar rega lebih dari separuh,suku okay..lg nak msg aku cakap dengan arrogantnyer nanti lar tanya tuan rumah,katil jer pun...yg len tu brg da lama punnyer..ko da kenapa bukan duit ko pun? over okay lempang sedas baru tao. ... sekian abes   cerita aku stop dulu,kang ada cerita len aku update..kay byeee....