Friday, October 25, 2013

DUNIA SEKARANG...TAKUTNYER...

Kejap tenggelam,kejap timbul rasa nak update belog nih,kekalo aritu  rasa rajin nak menulis n ada entry yang nak diupkan barulah nampak hidup blog ni, n baru nampak batang hidung tuannyer hahahaha...gitu :)
errmm..bebaru ni mesti korank ada baca paper kan,eeii..serious takot la kan?dah kenapa yer dengan dunia skang nih?shoot sana..shoot cni,bunuh sana bunuh cni...dah macam game ps3 la pulok..adeh.lagi. .ngeri kan?...tak sama macam si tegar ni "dolu-dolu ku menderita,sekarang aku bahagia.."ha nampak?kekecik macam ni ada talent nak majukan diri dia,dari susah sampai la ke senang..yang bebesar plak?besar jer otak tarak,buat jenayah x agak-agak,x der hati perut..nak senang jer..mao duit,tembak-tembak,malu la ckit bebudak plak yang lagi pandai....eventhough nyanyi tepi jalan jer,n lastly diangkat dan disanjung plak skang ni...masih terngiang-ngiang lagi kat cuping telinga ni anak buah,ker anak sedara ke nyanyi lagu femes amos dia nih "dolu...dolu....,ha..korank sambunglah plak,ahahaha..

scary kan.
macam tengok csi pulak.
ye la sekarang ni segala cerita crime ada kat tv.
so lelaki tu pun dengan hebatnya selamba letak mayat dalam suitcase pastu bawak keluar.
masukkan dalam kereta. campak je kat memana bag tu.

kisahnya budak perempuan tu keluar rumah sebab nak jumpa laki ni.
dia kenal kat fb since 5 tahun lepas.
budak perempuan tu 15 tahun ok. so maknanya apa? kenal daripada 10 thn?
ish aku 10 tahun tak tau apa lagi. masih main barbie doll ok.
yang budak ni dah pandai berkenalan kat fb.
btw lelaki ni now 23 tahun.
so jarak umur jauh ye.
kenal sebab sesama minat n suka join event cosplay.
cosplay tu macam pakai2 costume tu ala2 anime tu la.
suka kau la.

so monday tu budak perempuan ni ke rumah laki tu sebab sama2 nak siapkan costume untuk event akan datang.
1st of all. kenapa la parents dia lepaskan anak pergi ke rumah lelaki dewasa.
ye budak perempuan tu 15 kot.

so laki tu amik dia kat lrt.
balik rumah.
so laki tu nak rogol dia.
perempuan tu melawan so gigit tangan dia.
dia bengang dia hentak ngan dumb bell ye.
so mati on the spot.
so dia masukkan mayat dalam bag n buang kat area kota kemuning.

tu takpa. bila fam budak tu tanya mana perempuan tu.
dia kata dia dah hantar pukul 3.30pm mcm tu kt lrt.
tapi bila check cctv lrt mmg takda pun kelibat budak tu.

tu takpa tu takpa.
bila mak budak perempuan tu carik budak tu kat fb.
yang lelaki ni pun kemain share status mencari kehilangan.
siap kata where r u? parents kau carik la. jangan bg kita orang takut la.
eeeee saikonyaaaa. memang takda la budak tu baca.
dah mati kau bunuh.

tapi dah kena tangkap pun.
sebab polis siasat sebab ada kesan gigit kat tangan dia tu kan.
last2 dia ngaku dia bunuh bla bla. n dia tunjuk mana dia campak mayat tu.
T____T

pelik la manusia macam ni.
loser sangat ke kau sampai nak kena rogol budak umur 15 tahun.
budak perempuan tu pun jenis macam nerd je.
bukan jenis yang memang meminta2 ke apa.
sian tak pasal.

Suspek kes bunuh Yuk Tim (baju putih).


pastu skang ni,kes tembak pegawai BANK plak,tapi yang  memburukkan keadaan lagi dengan statement paranoid seseorang ni...cer baca...dah kenapa ko ni?rasis?...

kes tembak pegawai bank..



Ramlan Ibrahim...

2nd - ISSUE PEGAWAI BANK DI TEMBAK OLEH PENGAWAL KESELAMATAN SENDIRI.

Dari kejadian ini,,,, kami para ibubapa pelajar2,,,,,, ingin menyatakan, bahawa ketika ini,,,, BANYAK PENGAWAL2 KESELAMATAN DI SEKOLAH2 adalah terdiri dari warga SABAH, SARAWAK DAN WARGA INDONESIA YANG TELAH MENDAPAT TARAF PENDUDUK TETAP. Dari awal lagi saya telah tidak puas hati dan menaruh perasaan curiga dengan tindakan SYARIKAT2 KAWALAN KESELAMATAN yg menjalankan tender kerje2 tersebut , mengambil pekerja2 dari SABAH, SARAWAK DAN WARGA INDONESIA YG MENDAPAT TARAF PENDUDUK TETAP tanpa usul periksa latarbelakang mereka dengan terperinci. Dengan kejadian kes tembak terbaru ini,,, kami ibubapa pelajar2 sekolah rendah , amat bimbang dgn situasi majoriti PENGAWAL KESELAMATAN D SEKOLAH2 terdiri dari 3 golongan yg telah saya nyatakan d atas tanpa saringan dan maklumat terperinci. Adakah kemungkinan kejadian saperti ini atau kejadian rogol atau kejadian menculik anak2 kami d sekolah rendah boleh berlaku. Apa JAMINAN SYARIKAT KAWALAN KESELAMATAN DAN KERAJAAN (kementerian pelajaran) keatas keselamatan anak2 kami d masa kini dan d masa hadapan sepanjang mereka berada di sekolah.

Statement yang tidak menggunakan akak fikiran ni pun kadang-kadang boley menyebabkan pergaduhan sesama kita...berfikir dulu sebelum bertindak...(muhasabah diri) 

3 comments :

  1. Oo macam tu rupanya kisah budak sekolah kena bunuh tu eh? kesian.. tak leh nak salah sape2 da sekarang.. benda da jadi kan?
    tapi bab ramlan ibrahim tu yang takleh terima.. memang nak cari pasal ni.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Anne Nurain: gitu lah,adat manusia kan,disebabkan nila setitik,rosak susu sebelanga..

    ReplyDelete
  3. Anne Nurain: gitu lah,adat manusia kan,disebabkan nila setitik,rosak susu sebelanga..

    ReplyDelete