Monday, June 10, 2013

Nasi Ayam Berdarah?



Tajuk tu bikin lu saspen tak?Nasi ayam berdarah?Accident vegetable  ni semua berlaku gara-gara kat tompek kojo eden nih ada satu kedai makan yang baru dibuka.Baru arini jer pun kedai makan tu dibuka untuk orang ramai..Pepagi tu aku dan kawan aku da mula menapak kat kedai tu..haus punya pasal...so aku pun order la teh ais bungkus..not bad la..cuma terlebih ais kot jd tawar ckit...errmm..so dalam ati tu kekonon senang lar pasni xyah p kedai jejauh mcm kedai lebai tu,eventhough diakui makanan kat lebai tu sodap..tapi nak menapak kat ctu mak ai...rasa macam jauh jer...dah la tengah sarat plus berat kan?heeehee...Okay back to the topic no kona-kona...

Lunch hour  tu kengkonon nak beli kat ctu ajer la..da alang-alang kedai dekat dan depan mata jer pun..ayarrrkkk tetiba tertengok tulisan tangan kertas A4 lagik kat kedai tu "NASI AYAM BERDARAH RM4.00".Tetiba rasa dah x syok..memang ada kawan 1 opis ckp kat kedai baru ada jual nasi ayam berdarah so cancel la dorank nk p beli makan kat ctu kan???..Aku pun x tao la kedai nih buat gimik ker...apa kan?tapi bagi aku dah macam negatif thinking jer nak masuk kat kedai makan  tuh... mamami@mamamia lebih kurang gitu la kot nama kedai tuh...so  kaedahnya terpaksa la p kedai merah..walaupun lauknyer alahai kering dan layu di tasik madu jer rupanyer.....uhuhuhu...beli jer la laporr punya pasai kan?korank macam mana?ada tak kedai makan yang menjual lauknyer dengn nama yang cukup menggelikan@ sinonim dengan kaedah meloyakan....aduyai tepuk dahi la....jawabnyer...fail marketing macam nih..

kalo macam nih xper jugak


2 comments :

  1. hahaha..mun xpernah lagi jumpe nama nasi ayam macam tu..

    ReplyDelete
  2. kann? pelik jer...aku pun terkejut...adehh lar...:)

    ReplyDelete