Tuesday, November 06, 2012

SEJUKNYER...DI BULAN NOVEMBER

Tajuk jer pun...sejuk? tapi memang sejuk pun semenjak hujan di bulan november nih,memang sejuk-sejuk sangat...dan harus sweater itu mengekori dimana sahaja aku berada weehuuu...gitu...dah syok-syok aku nak buat entri nih,x pahamlah aku ke korank pun pernah kene macam aku nih...semenjak dua menjak nih orang insuran dari AIA,mewakili maybanklah,dan baru tadik dari bsnlah...aduh...aku betul-betul rimaslah...macam mana maybank & bsn bley bagi kat pihak insuran nih maklumat kita yer?tapi nak selamat aku cuma cakap hubby x bagi lagi n nanti kalo-kalolah aku ubah fikiran akan aku call baliklah no youoollls nih...dah gitu,letak tepon terus...x minat betul aku,tapi kalo kita sendiri yang nak xper jugakkan...aku takut la tertipu macam dedulu aku amik kat insurans P.....nih,adakah kata umur macam aku nih masa tu lah...baru 21 tahun...kene amik insuran rm180 jer,kalo nak  rm50 ker,rm100 ker xder...kan matik-matik aku kene nipu dengan ejen insurans tu...x halal aku dunia akhirat....dah tu aku minta balik duit...yang aku dapat balik rm1300,coz aku lambat claim balik hanya lambat 2 hari jer pun...dan lagi syahdu ejen tu xnak jumpa..dah tao dia berdosa giler kan..naya orang....dah jadi paranoid plak nak amik insurans nih...insurans nih ada kebaikannyer,kang tetiba terkene malapetaka ker ape ke kan?insuranlah datang membantu untuk itu dan ini,tapi yakni skang nih aku x mao fikir lagilah..nanti-nantilah dulu...Eh...dari gigih nak citer pasal hujan dan sejuk nih ke insuran plak perginyer kan?salah simpang plak nak kona...
cth jer baju sejuk nih,yang aku pakai tuh super star kan,giler super star!..wehuuu...


Sejuk ...memang sejuk..skang pun sejuk lagik... petang-petang confirm hujan..dah berlanjutan sampai ke malam,dan tetiber plak..x pernah-pernah pakai sweater memalam,sejarah giler pakai sambil buat muka menggigil..dah terpelik en.somi nengok weehuuuhu....hopefully x jem la petang nih nak balik kerojer kan?jenuh nunggu kat luar tu dengan nyamuk n agas....transport x mai-mai lagik...okeslah youoolllss..dah tengahari dah pun,arini aku rajin sikit..bawa bekal makanan kat tempat keje...besok-besok rasa malas menjelma,tapau plak kat SINGGAHAN ker xpun pakcik lori yang superb peramah tu...

P/S:jom makan...lapar...nih ..sejuk...:)


9 comments :

  1. Betul...Insurans nie memang penting...
    Tapi, tu la...Egen insurans tu yang membuatkan kita tak nak beli insurans ^_^

    ReplyDelete
  2. betul la.. baru hari sabtu ada yang call, dari AIA.. adoila.. bila cakap taknak dia pegi kaunseling kita lak

    ReplyDelete
  3. Dunia wilma:aah,aku pun setuju jugak,pentingnyer insurans ni...tapi attitude dorank nih,menakutkan huhuhu...

    Shizan Syafik:Aku dah ckp kat akak kat AIA(MAYBANK)x jadi,x samapai 10 minit AIA(BSN)plak call,last2 kelentong jer dah amik coz malas nk layan...weehuuu..

    ReplyDelete
  4. Wow! Nice blog here! Jom view saya juga!=) http://www.aimisyahirah.com/2012/11/urban-street-winter-photoshooting.html Samalah kte. Memang sejuk skrg ni. huhu

    ReplyDelete
  5. Aimi: kan? sejuk sampai sanggup tido awal...

    norhafizah: memang sejuk dari bedak sejuk weeehuuu....

    ReplyDelete
  6. insurans ni pting...klau ada duit lebih mmg ptt ambik...tp kena hati2 la...pastikan ejen yg btul sbb jenis yg menipu pun ramai.

    ReplyDelete
  7. Zurina: itulah...hopefully pasni dpt ejen yg betul :)

    ReplyDelete